Gość jsdhuks Napisano Sierpień 30, 2011 Witam. Jestem uczennicą III klasy LO. Pomimo nacisku otoczenia nie zamierzam iść na studia dzienne. Może kiedyś zdecyduję się na studia zaoczne, ale na razie mnie nie ciągnie. Planuję po maturze znaleźć jakąkolwiek pracę, wynająć u kogoś pokój, a w weekendy robić szkołę policealną, kierunek: stylizacja i wizaż. W planach mam także zrobienie kursu wizażu, który niestety będzie płatny, ale pieniądze mam zaoszczędzone. Chciałabym zapytać czy byłabym w stanie sobie godnie żyć, bo oczywiście każdy kręci z niedowierzaniem głową. Nie mówiłam na razie rodzicom o moich planach. Oni na siłę chcą mnie wcisnąć na studia, bo sami nie mają i dręczą ich z tego powodu kompleksy. Ale to nie są moje marzenia :( Poza tym męczę się w tym domu, ciasnota, jesteśmy raczej niezamożni, w dodatku nie dogaduję się z matką. Co robić? Chłopak radzi mi bym się "przemęczyła" dopóki on nie skończy technikum (jest w moim wieku). Ale ja już chcę pracować! A jak nie pójdę na studia i zostanę w domu to mogę się domyślać co to będzie ;/ Proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach