Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniszczona maksymalnie

Chce usunąć ciąże, ale boję się :(

Polecane posty

Od kilku miesiecy bylam sama. Pojechalam na wakacje do Hiszpanii, i tam poznalam pewnego chlopaka. Szybko sie nim zauraczylam i stalo sie. Niestety bez zabezpieczenia, i teraz mam dylemat. Wiem, ze nie chce tego dziecka! Nie wyobrazam sobie tego. Ten chlopak nie nadaje sie ojca, a ja na matke. Zabieg bede miala oplacony, i zrobiony w Hiszpanii. mam 17 lat, ale boje sie strasznie, jakis komplikacji :(

Gość gffcbcfvc
nie lepiej oddać do adopcji? chyba nie chcesz całe życie myśleć o tym, że zabiłaś swoje dziecko?

Gość 16stolatka
chora jestes czy co? NIE ZABIJAJ DZIECKAKLU*RWA JAKIE MASZ PRAWOOO?? TO TKA GDYBY TWOJA MAMA ZECHCIALA TO BY CIE TERAZ BY NA SWIECIE NIE BYLO. A CO DO SEEEEKSU. TO GDZIE BYLAS WCZESNIEJ? TRZEBA Z OPALONYM DORAZU ISC DO LOZKA? DZIEWCZYNO TO DZIECKO MA PRAWO ZYC !!!!!! TAK JAK I TY. BENDZIE DOBRZE BENDZIESZ MLODA MAMA, NAPEWNO CI RODZICA POMAGA, DZIECKO TO DAR. CHYBA ZE CHCESZ ISC DO PIEKLA., I WGL ABORACJA TO = ZLO. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rozumiem ze sie boisz, ale pomysl ile jest szczesliwych mam. bd dobrze : *

nie bede miec takich mysli. uwazam ze mam prawo to zrobic, ale zaluje. gdyby jeszcze to byl jakis facet ktory zapewnil by dziecku godny byt ale to zwykly podrywacz. i tak sukces ze mi pomoze, bo nie chce bym mu za 10 lat przyjechala z dzieciakiem.

Gość 16stolatka
lecz sie kurwa; / .. a co z prezerwatywami?, wgl moglas o sexie zpaomniec . jezu.. jestes jeszcze jakas malo rozuma masz ! co by nie blyo dziecko ma prawo zyc; / huj z tkaimi jak wy kurwa. chyba; x

Gość isanahandcreme
ok , skoro wiesz, ze nie jestes w stanie wychować tego dziecka [ chociaz mlodsze dziewczyny rodza dzieci i jakos daja sobie rade, wiec uwazam , ze i Ty bys sobie dala ] to rozwaz inna opcje.. Oddaj do adopcji.. sa przeciez te 'okna zycia ' , mozesz poszukac tez przez internet rodziny ktora chcialaby zaadoptowac Twoje dziecko.. jest masa ludzi ktora chcialaby miec dziecko a nie moze.. To , że Ty nie czujesz sie na silach jako matka nie znaczy, ze musisz zabijac taka niewinna istotke.. w niej/nim jest przeciez teraz czastka Ciebie samej..

Gość jakie to niesprawiedliwe
jedna dziewczyna jedna noc i juz w ciazy a ktos sie stara latami i nie zachodzi w ciaze chociaz pragnelaby tego najbardziej na swiecie zeby miec wlasne dziecko...:-(

Gość faktycznie.strach
Też bym się bała zabić człowieka, rozumiem Cię.

Gość helga3333
Lepiej tego nie rób.

Gość cskdks
Mnie też dziwi, że dziewczyny wolą zabić dziecko niż oddać. Jakaś pokręcona moralność.

czasami chce myslec ze to nie nie dzieje sie naprawde. musze jakos to przejsc. to nie dziecko tylko jeszcze zarodek. niestety u nas panuje beznadziejny system, i musze jechac tam i oddac sie w rece lekarzy z ktorymi beda problemy w komunikacja. to straszne. jak sie cos stanie bede musial z nimi sie jakos dogadac. boje sie tego cholernie.

Gość isanahandcreme
boisz sie o to cholernie,ze nie bedziesz mogla sie dogadac.. a jakos bzykac bez zabezpieczenia z nowo poznanym facetem , ktort jak sama powiedzialas nie nadaje sie na potencjalnego ojca to sie nie balas ??!?!?! to nie jest dziecko tylko zarodek ?! To czesc Ciebie.. ;// ma Twoje geny.. jest u Ciebie od sercem..

Gość cskdks
Tak, zarodek, z którego będzie dziecko. A Ty je zabijesz. Dlaczego nie chcesz oddać?

Gość PROSZĘ NIE RÓB TEGO...!
JA 3 LATA TEMU, JAK DOWIEDZIAŁAM SIĘ, ŻE JESTEM W CIĄŻY TO BYŁAM ZAŁAMANA A TERAZ? KOCHAM DO SZALEŃSTWA MOJĄ CÓRECZKE - JEST LEPSZA NIŻ SOBIE WYMARZYŁAM! LEPSZA OD MOICH MARZEŃ... MAM Z NIĄ CUDOWNY KONTAKT PROSZĘ NIE RÓB TEGO - Z PEWNOŚCIĄ BĘDZIESZ MIEĆ CUDOWNE DZIECKO - TWOJE SZCZĘŚĆIE!!!!! PROSZĘ ODEZWIJ SIĘ, JAK TWOJE SPRAWY POZDRAWIAM!

nie rozumiem waszego rozumowania. to tylko zarodek, nic nie czuje. tyle problemow przez cholerna ciemnote :( ja teraz musze zyc w stresie. to jakis koszmar :(

Gość chaj
nie rób tego :O oddaj dziecko do adopcji. oby to bylo prowo...

Gość chaj
ale Ty czujesz :O przeciez to brutalny, obrzydliwy zabieg!

Gość PROSZĘ NIE RÓB TEGO...!
TO TWOJE ŻYCIE I TWOJA DECYZJA, ALE PROSZĘ ZASTANÓW SIĘ JA TEŻ TAK KIEDYŚ MYŚLAŁAM...

Gość gdjffnd
Oj tam, to tylko płód, usuń. Nie słuchaj pieprzenia dewot. To Twoje ciało i możesz z nim zrobić co Ci się podoba.

Gość Swieta Ogórasow
rozumiem Cie doskonale autorko. Usuń to:) zniszczone ciało po ciąży i strach przed posiadaniem dziecka w tak młodym wieku... ja bym usunęła

Gość faktycznie.strach
"tyle problemow przez cholerna ciemnote" Nie przeklinam, ale dla Ciebie zrobię wyjątek: jesteś PIERDOLNIĘTA!!

mam 600 zl na miesiac, moja rodzina o niczym nie wie. brat jest chory, i tez trzeba placic za jego leki. nie ma sensu sie meczyc. ja nie uwazam zarodka, za dziecko. usuwam ciaze nie dziecko. co tam jednak sie tlilo zeby zostawic... ale nie to za duzo krzywda.

Gość Pietruszkowa pietruszka
w mordę jeża Powiem tak-decyzja nalezy do Ciebie ale wpłynie na Twoje dalsze zycie.Posiadanie dziecka jest największym szczesciem,jakie moze spotkac człowieka.To kiedys zrozumiesz. Pozdrawiam i zyczę mądrej decyzji

Gość autorko w którym
tygodniu ciąży jesteś?

Gość isanahandcreme
rozwaz tez to, ze po ewentualnym usunieciu moze byc niemoznosc posiadania dzieci w przyszlosci..

Gość Pietruszkowa pietruszka
Za duża krzywda? wejdz na forum aborcja na gazecie wyborczej.Przeczytaj co dzieje się z psychiką człowieka ,nawet po latach jest bardzo ciężko. Urodziłam mając 19lat i była to najlepsza decyzja w moim życiu.

Gość mauśka
Proszę oddaj do adopcji. Wiele kobiet marzy o dziecku i w tej sytuacji to najlepsze co możesz zrobić. Ty na tym nie stracisz NIC ,a czegos sie nauczysz. Usunięcie płodu doprowadzi Cie do ruiny psychicznej. Ze względu na pracę znam wiele przypadków . Czesc zakonczona samobojstwem. Nie odbiera się życia bez konsekwencji, to zostaje w człowieku do końca. P.S jestem zaskoczona takim odzewem na kafeterii. Spodziawałam sie raczej " zrob to, to twoje życie i twoja sprawa". Normalnie znow zaczne w dobrych ludzi wierzyc...

sa moze kliniki w Niemczech z polskim personelem? ta... ja zadnych wyrzutow sumienia nie bede miec. nie musicie mi takich glupot pisac...