Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madelaine albright

problem z paszczy rodem!

Polecane posty

Gość madelaine albright

Otóż mam nietypowy problem, mianowicie za krótkie(?) wędzidełko podjęzykowe- nie wiem czy dobrze to ujmuję, w każdym razie ruchy języka są dość ograniczone. Jestem już osobą dorosłą, a takie rzeczy "załatwia się'' już u kilkumiesięcznych dzieci. u mnie niestety to zaniedbano. Nie mam wady wymowy (przynajmniej dla mnie 'wyczuwalnej'), ale wiadomo w czym to przeszkadza;). Może wam się wydawać to śmieszne, ale dla mnie jest to bardzo krępujące, taka 'łopata' w buzi ogranicza normalne pocałunki, przez co ich unikam. Zawsze uciekam przed każdym zainteresowanym/interesującym mnie mężczyzną, tak bardzo mnie to krępuje. Ale ile tak można?!? Stąd moje pytanie- czy bez żadnych 'medycznych' czy logopedycznych wskazań można podciąć to nieszczęsne wędzidełko? Tym bardziej że nie mam 5 lat. Kto ma to ocenic? larygolog? czy ot tak można iść do chirurga szczękowego? i najważniejsze gdzie można taki zabieg wykonać laserem w Wawie ewentualnie w Radomiu. Czy ktoś z was miał robiony taki zabieg?

Gość madelaine albright
I sorry że zakładam nowy temat, ale jedyny jaki o tym znalazłam dotyczył mamuś zastanawiających się czy taki zabieg jest konieczny u ich pociech. Za odpowiedź niech posłuży mój post powyżej