Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiulkq22

Prolaktyna !!

Polecane posty

Gość Kasiulkq22

Witam pozwoliłam sobie założyć ten topik gdyż nurtuje mnie ciągle jedno pytanie ... Słyszałam że przy podwyższonej prolaktynie jest problem z zajsciem w ciąże ale wiąże sie to głownie z brakiem owulacji ..., staramy sie z mężem juz 8 miesiecy i nic ... Fakt mam podwyższoną prolaktyne i to dwukrotnie , ale owulacje mam faza lutealna trwa 14dni miesiaczkuje regularnie tyle że krótko :( Leczyłam sie bromergonem nie za długo gdyż wywoływał u mnie straszne skutki uboczne a pomimo mijających dni organizm sie nie przyzwyczajał ... Odstawiłam - słyszałam o różnych innych lekach które mają takie samo zadanie jak bromergon jednak mniej skutków ubocznych ... jednak z niewiadomych przyczyn moja pani gin nie wspomniała o innych lekach i poprostu kazała odstawic i tyle a ciąży jak nie było tak nie ma ... Czy któraś z Was miała podobny problem tzn wysoka prolaktyna regularne miesiaczkowanie i owulacja jak w zegarku ?? dziwne ... prosze o pomoc ...

Gość po prostu zmień lekarza
j.w.

Gość po prostu zmień lekarza
monitoring cyklu miałaś, że wiesz iż owulacja jak w zegarku?

Gość mama sama w domu...
moja koleżanka miała podwyższoną prolaktynę starali się 6 miesięcy i nic nie wychodziło dostała lek na obniżenie i udało się za 1 razem.

ja mialam dosc wysoka prolaktyne.... Bromergonu nie tolerowalam nawet w ilosci minimalnej czyl okruszkow... Zmienilam lekarza i dostalam Norprolac... bralam po pol tabletki a prolaktyna w pierwszym tyg zjechala do normlnego poziomu... Bralam rowniez od 20 dc do 27 dc Duphaston i w 3 cyklu zaszlam w ciaze

Gość Patka jak Twoja córa?
w którym tygodniu ciąży urodziła się? dostała 0 punktów?

wkradla sie blad dostala 10 pkt urodzilam w 37 tyg ale z zupelnie innych powodow niz prolaktyna :)

Gość Patka jak Twoja córa?
aaaa to co innego;) ale maluśka i tak z hipotrofią wiadomo dlaczego tak nieduża? nadrobiła już straty?

Gość Kasiulkq22
Tak miałam monitoring w 12 dc jajeczko miało 22mm lekarz mówił ze idealnie a 14 dc juz nie było jajeczka. No właśnie myślałam o tym duphastonie ale robiłam prolaktyne i progesteron od razu w 21dc i progesteron był w normie dlatego lekarka nie przepisała mi dup, do tej pory stosuje testy owu i za każdym razem 13 dc wypada owu 14 dni później dostaje @ ... Tak myślałam o zmianie lekarza jednak ciężko znaleźć takiego któremu można byłoby zaufać ... Czyli jednak trzeba brać tabletki ... A czym sie objawiała wysoka prolaktyna u Was ?? Bo mnie strasznie bolały piersi przed @ jakiś tydzien a teraz od 2 miesiecy nic a nic ani przed ani po ...

Gość a z tarczycą u Ciebie ok?
no sama prolaktyna nie spadnie musisz brać leki na jej obniżenie i dlatego lepiej poszukać normalnego lekarza, bo skoro Bromergon Ci nie służy, to nie masz na co czekać tylko należy brać inny lek

przez cukrzyce ciazowa byla taka malusia nadrobila straty jest malym lakomczuszkiem

Gość Kasiulkq22
Tarczyce mam 1.36 uIU/ml przy normie 0,4-4,0

Gość a z tarczycą u Ciebie ok?
czyli to prolaktyna nie pozwala Ci zajść w ciążę, bo z tarczycą jest jak najbardziej ok zmień tego lekarza, bo szkoda czasu;) powodzenia:)

Gość Kasiulkq22
Spróbuje :) Dzieki za pomoc :)