Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EWLAerkost

na co wydac kase ?

Polecane posty

Gość EWLAerkost

witam mam zaoszczedzone 120 000 zl MOZE KTOS PORADZI CO Z TYM ZROBIC ZEBY PRZYNOSILY ZYSKI...

Gość mi dać,uwierz, że dobrze
je zainwestuję

Gość ja też mam tyle
Daj mnie, nawet Cię w rękę pocałuję.

zaloz lokate z ochrona kapitalu..albo zainwestuj w ziemie ..ida ciezkie czasy kryzysu swiatowego...na gieldach nie inwestuj bo wszystko stracisz..ja sama szukalam ponad 2 miesiace sposobu na dobre ulokowanie kasy..madrze to zrob:-)

Gość wydoiłby
daj 100 tys na pomoc dla Afryki , a reszte zainwestuj

Gość kwartnik
kup papier KGHM na GPW :) kiedyś mnie podziękujesz

Gość kwartnik
nie żartuję :)

Gość BIZNESMENNNN
W nic nie inwestuj bo stracisz wszystko.W chwili obecnej na gieldzie graja tylko samobojcy.Jak masz zamiar przegrac na gieldzie to 120 000zł to lepiej kup sobie dobry samochod wyjedz na wakacje a reszte przepij.

Gość kwartnik
JSW - to też dobry pomysł :)

Gość kwartnik
co z Ciebie za BIZNESMENNNN który nie ryzykuje ?

Gość fdsdses
zbieraj kase na dziecko . Bo jak bedzie dorosłe to bedziesz mu musiała kupic mieszkanie gdy sie wyprowadzi od ciebie .

Gość sprytna zosia
ja wiem w co warto, ale za darmo się wiedzą nie podzielę :)

jeśli masz prawko ( a jeśli nie masz to zrób) kup furę zrób z siebie super laskę i korzystaj z życia :)

Gość kwartnik
no to się pobawmy w marzenia , w chwili obecnej jeden papier KGHM na GPW kosztuje już 169,90 PLN , za 120000 zł. możesz kupić powiedzmy 705 sztuk papierów , do przyszłego piątku cena miedzi będzie kosztować 9500 USD za tonę a papier będzie kosztował 180 zł. inwestujesz kasę na kilka dni i sprzedasz te papiery po 180 zł, czyli 750 x 180 zł. = 127000 powiedzmy , 7000 zł. za tydzień , kto nie wierzy niech sprawdzi za tydzień :)

Gość Oczywiście że
Kwartnik ma rację.KGHM tojestjedyna pewna firma na polskiej giełdzie.Jej głównym kapitałem są złoża miedzi która niezależnie od tego co dzieje się na rynkach finansowych będzie miała swoją wartość tak samo jak złoto.

Gość Oczywiście że
zrobiłem duuuuuży błąd w 2007 roku.Akcje KGHM kosztowały 20 zł.Mówiąc szczerze nie gram na giełdzie,zajmuję się importem z Chin.Ale zastanawiałem się wtedy nad zakupem tych irracjonalnie tanich akcji KGHM.I bardzo tego żałuję że gotówkę/250 000 zł/zainwestowałem w kolejne zakupy w Chinach.Mea Culpa.

Gość Oczywiście że
ceny metali szlachetnych kreują Chiny.Nie bardzo już lubią inwestować w drukowanego w nieskończoność dolara.Stąd taki wzrost ceny złota,miedzi,srebra.I nie ma wyjścia one będą dalej rosły.

to o czym piszecie to chwilowy zysk..zreszta musialbym to sprawdzic.Chiny fakt w tej chwili to one dyktuja ceny natruralnych surowcow..ale moze mi powiecie dlaczego?ccha upllynnic zapasy tego co maja..bo no wlasnie stoja na progu bankructwa.Po nich posypie sie USA i kilka krajow eu..Ktos kto wykupi zloto strasznie straci... Zosia ja tez mam wiedze poparta latami praktyki..i wiedza dziele sie za darmo

Kupilabym mieszkanie-kawalerke i wynajelabym komus. zalezy jeszcze gdzie mieszkasz. U mnie by starczylo na zakup mieszkania tak max 40 m2. Bedziesz miala mieszkanie, ktore mozesz kiedys sprzedac lub zostawic komus, np. dzieciom, a kase z wynajmu odkladac na konto oszczednosciowe. Mozesz tez np. za 10 lat sprzedac mieszkanie powiedzmy nawet za ta sama kwote czyli 120 tys.(choc pewnie mieszkania zdrozeja) i odlozone pieniadze (rocznie ok. 10 tys. czyli za 10 lat bedziesz miala 1000 tys)= 220 tys. po 10 latach. Nigdzie na zadnej lokacie tak nie zarobisz

Gość kwartnik
Cześć , a może wrócimy do wczorajszego tematu , niebanalna dziewczyna - czy naprawdę uważasz, że Chiny są na krawędzi bankrutctwa ? Kto takich bzdur Tobie naopowiadał ? A nie sądzisz, że takie plotki to jest tylko mydlenie oczu ? I teraz popatrzmy na cenę miedzi, która jest skupowana na zapas a nie sprzedawana jako zapasy magazynowe , to jest nadal dobra cena na zakupy i póki cena złota jest w górze to miedź również korzysta a teraz popatrzmy na zyski na KGHM na GPW , jeżeli ktoś wczoraj kupił papier miedzi za kwotę 120000 zł. , czyli ok. 750 papierów to dzisiaj za tę samą kwotę może kupić najwyżej 686 akcji a to oznacza, że cena rośnie i cena papieru wynosi 174,80 zł. a zatem, wczorajszy kupujący już zarobił w jeden dzień ok. 3700 zł. . na lokacie tyle nie zarobi w miesiac a tu proszę za jeden dzień ok .3000 zł. na czysto po odliczeniu podatku , gratuluję myślącym :) a ten temat będę śledził

Gość wtwrwrtywuj
i jak zyski na dzien dzisiejszy>??