Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mój brat to nieudacznik

Co byście pomyślały o moim bracie!?

Polecane posty

1.Uczył się na samych dopuszczających 2.Jest gruby 3.Nie ma i nawet nie szuka dziewczyny 4.Nie chodzi na dyskoteki 5.Dokuczano mu w szkole 6.Mówi nie wyraźnie 7.Pracuję w biedronce 8.Mieszka z rodzicami 9.Nie zdał ani matury ani egzaminu zawodowego a chodził do technikum 10.W dodatku mój brat czuje się najlepiej w towarzystwie swojego kota i psa i cały czas by jadł. Raz poszliśmy na wesele to jadł i żadnej dziewczyny nie poprosił do tańca, poza tym jest mało rozmowny, wstyd tylko za niego.

Gość twoja maleńka
Wymieniłeś cechy i szczegóły z jego życia które chciałeś .... Nie znamy twojego brata więc nie będziemy go oceniać. Może nie umie się odnaleźc w świecie to nieoznacza że jest gorszy. Zamiast go krytykować i pisać że jest nieudacznikiem pomóż mu. Jeśli będziesz porównywać możesz stać się zgorzchnialy zawsze bowiem znajdziesz lepszych i gorszych od twojego brata. Nie wiesz co w życiu będzie mu pisane. Nie przekreślaj go .Jego życie może ułożyć się lepiej niż twoje

Nie jestem facetem to raz. Poza tym pomyślcie jakbyście mieli takiego syna który zaraz po pracy idzie do domu i siedzie kompem lub tv zamiast isc na jakąś impreze, siłownie i szukac dziewczyny oraz podjąc dalszą edukację.

Gość twoja maleńka
Powiedziałabym jako matka- twoje życie twoja sprawa. Dałabym sobie na luz. Nie tępiłabym go za to że ma swój świat tylko starałabym się go zaakceptować pod warunkiem że by pracował

Gość twoja maleńka
uważasz ze jesli chłopak nie ma dziewczyny to jest gorszy od tego co ją ma? Ja tak nie uważam jego sprawa

Gość twoja maleńka
Powinien troszke nad sobą popraować: - nad wadą wymowy (można to poćwiczyć) , można się zwrócić do logopedy - nad wagą (mozna stosowac diete odchudzającą) - jeśli czuje uraz do kolegów i koleżanek ze szkoły to też może udać się do psychologa i poprosić o pomoc Tak więc wiele czynników które uznałaś za wady może ulec zmianie po przez (prace). To nie są problemy

Gość to ty kim jestes
w koncu jego matka czy siostra? Niedawno byl podobny temat tylko ze matka sie zalila na syna..

Dlaczego się wstydzisz "za niego" ? Chciałbyś żeby on tak powiedział o Tobie ? Jak byś się czuła? Jeśli Twój brat nie jest upośledzony umysłowo, to całe jego nastawienie do życia, wychowanie, system wartości wyniósł z domu. Nie wiem czy wiesz, krytykujesz w ten sposób swoich rodziców ? W jakim celu ?

Gość to ty kim jestes
w koncu jego matka czy siostra? Niedawno byl podobny temat tylko ze matka sie zalila na syna..

Gość twoja maleńka
ja bym doceniła go za pracowitość, zaradnośc i sumienność pisałś że pracuje w Biedronce. Pisałaś również że tymże dużo czasu spędza przed kompem a Ty ile czasu przed nim spędzasz? Nie wiem czy wiesz ale on internetu można się uzależnić, i nie wielu ludzi o tym wie żeto uzależnienie jest chorobą cywilizacyjną. Choruje na uzależnienie od int 70% społeczeństwa. Prawdopodobnie brat zalicza się do tej statystyki. Jeśli chodzi o edukacje pisałaś że żle się uczył . Spójż na to tak że polska edukacja ma zły progrm nauki . Jest to żle opracowane i to jet przyczyną wielu niepowodzen w nauce

"Powinien troszke nad sobą popraować: - nad wadą wymowy (można to poćwiczyć) , można się zwrócić do logopedy - nad wagą (mozna stosowac diete odchudzającą) - jeśli czuje uraz do kolegów i koleżanek ze szkoły to też może udać się do psychologa i poprosić o pomoc" 1: Niewyraźnie mówi, bo mało rozmawia z innymi... Mam to samo. mruczę pod nosem, bo pracuję sam i większość dnia się nie odzywam. Później jak z kimś rozmawiam, to mówię bardzo cicho.To nie wada, tylko przyzwyczajenie. 2: Tu się zgadzam, chociaż zamiast diety proponowałbym sport. Basen, rolki... Nic przeciążającego, bo najwyraźniej leniwy jest:) 3: To, że nie jest towarzyski, nie znaczy, że ma jakiś uraz... może zwyczajnie źle się czuje kiedy za dużo się wokół niego dzieje. A jako troskliwa siostra zapraszaj częściej koleżanki do domu, bo to ładne dziewczyny to zawsze świetna motywacja dla nieśmiałego chłopaka do wzięcia się za siebie :)

Gość twoja maleńka
Lomu ma racje