Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja teściowa;/

czy to co zrobiła teściowa jest....

Polecane posty

Gość Miraculum5
Ech i jak zwykle na forum pojawia się masa "Szczekaczek" co to nie potrafią poprawnie zinterpretować posta autorskiego, tylko sobie muszą poszczekać, bo wolno anonimowo, nie? Autorka dziecka nie oddała do teściowej z czerwoną pupą. Robotnikami należy się zajmować, inaczej spartolą robotę, popiją itp. Oczywiście Wy tych realiów nie znacie, nie? Nigdy nie prosicie nikogo o pomoc, wszystko robicie świetnie same. O ile macie w ogóle dzieci.

Gość mloda zonaa
czytam i rece mi opadaja, popieram Gryzzelde!! po 1: pozbywasz sie dziecka na miesiac (co w ogole nie miesci mi sie w glowie), a potem osmielasz sie miec pretensje do ludzi, ktorzy LASKAWIE sie nim zaopiekowali, bo mamuska niezorganizowana? robotnikami nie trzeba sie zajmowac, wystarczy dogladnac, poza tym meza nie masz? po 2: jezeli mala juz ma tak zaawansowane stadium odparzenia/uczulenia, a z tesciowa jest dopiero od niedzieli, to prawdopodobnie nabawila sie tego raczej juz u twojej mamy, a teraz tylko sie rozwinelo.

Gość Miraculum5
Młoda zonna, nie pier**** glupot, ok? Poczytaj troche ze zrozumieniem albo cofnij sie do szkoly i doucz. Dziecko z babcia jest od 8 do 15, wiec to samo by bylo, gdyby siedziala w przedszkolu, szkole itp. I to nie jest zadne pozbywanie sie dziecka. Po drugie, babcia SAMA zaoferowala pomoc, a nie LASKAWIE sie zgodzila na zadanie mamy dziecka. Dziecko moze miec zaawansowane stadium odparzenia, uczulenia, bo moze babcia caly czas ja tym traktowala albo po prostu dziecko bardzo silnie i gwaltownie zareagowalo na alergen. Pomyslalas? Watpie.

Gość moja teściowa;/
niektóre wgl nie czytaja co ja pisze;/ napisałam o kremach które nam nie pomagały a pisza ze mam tym smarować ech;/ po drugie czytajcie ze zrozumieniem dziecko do teściowej poszło w niedziele z pupą ok nic jej nie było a dzisiaj teściowa cos zawaliła i jest to co sie stało..... dlatego pytam co pomorze na takie coś.. aha i dodam ze tak miała odparzenie jak miała 5 miesiecy!!! i od tego czasu nic jej niedolegało !!!

Gość pazkrólowej
Może to nie odparzenie, a infekcja. A co na to pomoŻe, to lepiej spytaj lekarza.

Gość mloda zonaa
z doswiadczenia wiem, ze najlatwiej zwalic wine na osoby postronne, ktore w dobrej wierze wyrzadzaja przysluge. obronczynio autorki - a temat postu widzisz? 'czy to zrobila tesciowa..' - no tak, ona juz wie, ze to TESCIOWA ZROBILA, ze jest potworem, i najlepiej ja ukamienowac, bo dziecko ma czerwony tylek. pomijam fakt, ze dziecko ma juz poltora roku, i nadal w pieluchach ciagle lata? chyba czas uczyc toalety nocnikowej albo wc, nieprawdaz? moje dzieci w tym wieku juz raczej tylko na noc, i sporadyczne na spacer pieluchy nosily. co do pilnowania robotnikow - trzeba wybrac odpowiednich, ktorzy cenia swoja marke i dobre imie, i tyle. ja wykanczalam mieszkanie, remontowalam dom rodzicow, i jakos nigdy nie popili i nie spartaczyli. glupie stereotypy.

Gość Miraculum5
Spoko autorko, nie przejmuj się tępym gadaniem tępych idiotek. Pojedź później po dziecko, obejrzyj, wypytaj teściową co i jak robiła i podejmij decyzję czy jechać z małą do lekarza czy dasz radę sama.

Gość moja teściowa;/
dzwoniłam do lekarza juz pisałam do 14 przyjmują tylko ....ech jebany remont jakbym wiedziała to bym to moze inaczej załatwiła ale trodno madry polak po szkodzie;/ myślę że jak bedzie bardzo zle to wygladało to pojada znia na ostry dyżur myśle że tam powinni nas przyjać

Gość Miraculum5
z doswiadczenia wiem, ze najlatwiej zwalic wine na osoby postronne, ktore w dobrej wierze wyrzadzaja przysluge. Weź mi dziewczyno pokaż, gdzie autorka zwala winę na osoby trzecie. Bo albo ja albo Ty jesteśmy głupie. Wychodzi, że Ty. obronczynio autorki - a temat postu widzisz? 'czy to zrobila tesciowa..' - no tak, ona juz wie, ze to TESCIOWA ZROBILA, ze jest potworem, i najlepiej ja ukamienowac, bo dziecko ma czerwony tylek Dziewczyno, sama się pogrążasz. Wiesz co oznacza partykuła "CZY"? Bo chyba niekoniecznie.

kup TORMENTIOL jest bardzo dobry na odparzenia. Wczoara byla u mojego nowonarodzonego synka polozna i powiedziala ze na powazne odparzenia najlepszy jest wlasnie T. Tylko nie mozna go uzywac dluzej niz 3dni. A tak swoja droga, kiedy Ciebie czytam i sobie pomylse , ze mam 2 synow i bede kiedys miala 2 synowe to mi sie slabo robi. :( Mam tylko nadzieje , ze nie beda takie glupie i puste jak Ty. Wstydzic sie powinnas za to co wypisujesz o tesciowej.

Piszesz "rodzice sa po to, by pomagac.... " niezle.... Ja nigdy nie zostawilabym swojego dziecka na miesiac :( biedna malutka... a co do pupy, to odparzenie moze sie zrobic z godziny na godzine... moze za dlugo w pamppersi przesikanym pochodzila ... linomag tez jest dobry... Najpierw kapiel w nie za cieplej wodzie, dokladne osuszenie i jakas masc... i jak najdluzej bez pampersa. Moj syn na silne odparzenie mial masc z hydrokortyzonem. przechodzilo od razu

Gość mloda zonaa
temat postu brzmi czy to CO zrobila tesciowa!- to zalozenie! sama sie pograzasz kretynko a teraz zwroc mi honor

Gość Miraculum5
Co wyście się tak czepiły tej autorki?! Przecież ona ani jednego złego słowa nie powiedziała o tej teściowej...

Gość moja teściowa;/
ja pierdziele na tesciową nic nie napisałam jedyne to ze przez nia moje dziecko ma czerowna pupe drapie sie .boli ja to i nie da sie przewinąć!!!!! i co mam na to zastosować !!!! pisałam o tej maści ze ją mieliscy ale nie pomagała ech ;/ nikt nie czyta dokłądnie

Gość mloda zonaa
idiotka jakas, przewrazliwiona i tyle. robotnikow trzeba jak dzieci pilnowac, a wlasne dziecko wysiudac do rodziny. duzy, kilkutygodniowy remont mozna zorganizowac tak, ze ty jedziesz z dzieckiem na wakacje wtedy, a maz doglada i dopilnowuje na zmiane z kims rodziny, jesli trzeba. no ale trzeba najpierw myslec, a potem robic. a sama autorka przyznala, ze z tym u niej ciezko:)

Gość Miraculum5
Młoda zona, heh:D To się usmiałam. Wątek zaczyna się od CZY debilko pusta. I to warunkuje całą wypowiedź. Ale rozumiem, że Ty jesteś w stanie racjonalnie myśląc tylko przy snopce siana. Poza tym każdy normalny człowiek by podejrzewał tę babcię. Czy to jej wina, czy nie. Dlaczego?! A bo to się stało pod jej opieką!! A autorka nigdzie nie wyzywała teściowej, nie pisze taaa na pewno to ta wiedźma itp. Martwi sie o córkę i już. Jak każda matka o swoje dziecko. I przestancie pisac, ze autorka zostawila swoje dziecko na miesiac, bo ono jest w okreslonych godzinach u tej babci. Albo czytajcie dokladnie albo nie pierdolcie glupot.

jagoda369 o matko!!! autorka bedzie z odparzonym tylkiem na ostry dyzur jechac no tego to juz nie chcialam komentowac :P

Gość Miraculum5
Mloda zona, a Ty dalej ujadasz.... A moze autorka ma taka sytuacje, ze nie mogla wyjechac sama z dzieckiem, a meza zostawic do pilnowania robotnikow? To Ci nie przyszlo do glowy nie? Za duzo siana w niej masz.

Gość Miraculum5
I w dodatku wszystkie są lekarkami na forum :) Autorko, ale Ci się udalo!:) Zadna dziecka nie widziala, nie wie jak to wyglada, ale wie lepiej co dziecku jest, co zastosowac i sie wysmiewa z matki.

Gość pazkrólowej
Aaaa, to tak robią nowoczesne mamy, z odparzeniem na ostry dyżur.

Gość hahahahaa
Miraculum = autorka?:D co za zaciekla obrona! Mloda Zonaa ma racje akurat, pytanie brzmi 'czy to co zrobila tesciowa', czyli autorka z gory zaklada, ze to TA TESCIOWA ZROBILA. I coz mnie obchodzi, jaka sytuacje ma autorka? Jak robi remont, taki duzy, to trzeba to jakos zaplanowac z glowa, zeby dziecko nie ucierpialo.

Gość Miraculum5
Jedno pytanie. Czy Wy w ogóle macie dzieci? Bo mnie się wydaje, że nie. Ciekawe, jak Wy byście zareagowały, jakby zadzownił ktoś, kto się opiekuje akurat waszym dzieckiem i spadaczony mówił, że dziecko zanosi się od płaczu, ma pupę czerwoną w krostach i nie daje sobie za nic w swiecie pomoc. Czy byscie przyejly to ze stoickim spokojem, opanowaniem.

Gość GFSDArtyk
tylko TERMENTIOL na poważne odparzenia!!!

Gość Miraculum5
hahaha, a jak by Wam ciekla z sufitu woda, to byscie oskarzaly Pana Boga czy sasiadow z gory z zalozenia? To jest naturalny tok myslenia, ze sie podejrzewa osobe, ktora zajmuje sie dzieckiem. A skoro dziecko pojechalo zdrowe, a nagle cos sie dzieje, to raczej z kosmosu sie nie wzielo. Tak? A autorka wraznie napisala, ze babcia uzyla srodkow, ktore na dziecko ZLE wplywaja. Wiec tym wieksze podstawy do winy babci. Proste jak drut. Nie jestem autorka, tylko nie znosze, jak takie ujadaczki jak Wy sie wtracaja, madrza, a jak by przyszlo co do czego to kisiel w gaciach i panika.

dziewczyny autorka zapytala sie o rade jaki krem na odparzenia a wy zaczynacie komentowac co zrobila z dzieckiem. a co was to obchodzi!!!!!!!!!!! jesli nie wiecie co na odparzenia to wcale sie nie udzielajce i czytajcie ze zrozumieniem posty!!!!!!!! nawet jesli by dala dziecko na miesiac do matki czy tesciowej to wam g..... do tego. albo odpowiadacie na zadane pytanie albo nie zasmiecajcie tematu. ciesze sie tylko ze te ktore komentuja autorke sa swietnymi matki i same ochy i achy .zalosne

Gość i tak sobie mysle ze mam racje
Tu wszyscy chca kazdemu za przeproszeniem dojebac...wystarszyc, ehh ludzie skad w was tyle zawisci. Nie dziwie ci sie autorko ze sie boisz bo ja sama tez bym spanikowala.Moim zdanbiem jedz tam i zobacz jak wszytko wyglada i udaj sie na pogotowie najwazniejsze by corka nie cierpiala a uwagi typu ze dlaczego zostawilas dziecko na czas emontu olej ...lepiej byl;o aby niespelna 2 letnie dziecko bawilo sie w kurzu, oparach farb , klejow etc etc Pomyslcie idioci czasami.

dziewczyny autorka zapytala sie o rade jaki krem na odparzenia a wy zaczynacie komentowac co zrobila z dzieckiem. a co was to obchodzi!!!!!!!!!!! jesli nie wiecie co na odparzenia to wcale sie nie udzielajce i czytajcie ze zrozumieniem posty!!!!!!!! nawet jesli by dala dziecko na miesiac do matki czy tesciowej to wam g..... do tego. albo odpowiadacie na zadane pytanie albo nie zasmiecajcie tematu. ciesze sie tylko ze te ktore komentuja autorke sa swietnymi matki i same ochy i achy .zalosne

Gość Karolaaaaaaaaa
Najlepiej udaj się szybko do lekarza-prywatnie skoro w przychodni macie możliwość jedynie do 14tej. mloda zonaa- czytaj dokładnie,bo autorka nie zwala winy na teściową,ale po prostu nie wyklucza nic,bo skądś się to odparzenie wziąć musiało:) Wspaniale,że jesteś taka ,,mądra i cudowna ''w porównaniu do innych;] i tak wszystko dobrze wiesz. Po co ta krytyka? Lepiej napisać czego użyć aby dziecku ulżyć,a nie pisać kto zawinił. Droga moja teściowa;/ jak już małej minie to po prostu ucz przez zabawę korzystania z nocnika mów do małej np ,, teraz kochana zrobisz siusiu'', moja córcia ma niedługo 1urodzinki i na nocniku robi już od 6msca, co prawda na razie nie na zawołanie,ale z rana ją sadzam i robi kupkę i siusiu i tak co parę godzin siedzi na nocniczku i jej się podoba,bo nocnik gra kiedy się załatwi-spróbujcie korzystania z nocnika. Tak sobie myślę,że może teściowa założyła małej inne pampersy niż dziecko jest przyzwyczajone???Wietrzcie dupcie i wykąp jak w nadmanganianie,a poza tym jak najszybciej do lekarza.. Trzymam kciuki, będzie dobrze;)