Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oliwkowa mamusia:*

Zwalczanie goraczki u 8msc dziecka ZAPALENIE GARDŁA

Polecane posty

Mam pytani do mam ktorych dzieci chorowąły na zapalenie gradła;( Moja córeczka dzis w nocy zaczeła goraczkowac, nie wysoko tak do 38, 6 podałam jej Nurofen i połozyłam ja spac, ale co 30 min budziała sie z okropnym krzykiem. Rano wizyta u lekarza i okazało sie ze mała ma zapalenie gradła. Dostała antybiotyk vercef. Czy u waszych dzieci tez wystapiła wysypka? I jak mam zwalczac goraczke dwoma innymi lekami? Np. Nurofen + czopki Paracetamol Hasko? Jaki odstep czasowy zachowac??? Bede bardzo wdzieczna za odp.

Jak synek miał zapalenie gardła to dawałam tylko czopki Paracetamol + antybiotyk i środki nawadniające, bo przy okazji były wymioty i biegunka. Nie stosowałam dwóch różnych leków na zbicie gorączki. Czopki dawałam co 4h. Na 3 dzień temperatura już spadła do 'normalnej'.

No widzisz, ja małej zbijałam nurofenem, ale nie przynosi to rezultatu. A kiedys wlasnie czytałam o inwazyjnym zbijaniu goraczki, czyli wlasnie dwoma innymi leakmi. Tylko teraz nie pamietam jaki czas musi minac od podania pierwszego. A córce goraczka utrzymuje sie cały czas powyzej 39st.

Poczytaj na ulotkach tych leków co masz. Ale myślę, że częściej jak co 3h to nie można. Niestety u maluchów gorączkę ciężko zbić ;/ a serce się kroi jak dzieciaczek się męczy.

To dopiero pierwszy dzień gorączki, to nie ma co się spodziewać cudownego spadku temp., niestety... Podawaj co 3h czopek, albo jak już chcesz koniecznie to na zmianę czopek i Nurofen. Możesz ochładzać główkę i kark zwilżoną pieluchą. Może to przyniesie trochę ulgi.