Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wnuczka flejtuszki

Moja Babcia to flejtuch! :/

Polecane posty

Gość wnuczka flejtuszki

Nie mówie, że mam obsesję na punkcie czystości, porządku, nie jestem pedantką, też zdarza mi się czasem nabałaganić-w sumie jak każdemu. No ale mam pewne zasady m.in mycie rąk-dla mnie to podstawa. Po skorzystaniu z wc, przed przyrządzaniem posiłków, przed jedzeniem, przed nakładaniem kosmetyków itp. Ogolnie lubię czystość. Moja babcia to totalna fleja :/ Obgaduje swoją siostrę, że ma w domu nieporządek, a sama bez pomocy mojej mamy i mnie zapuściła by dom tak jak swój pokoj. No właśnie pokoj :O Jest okropny, pełno syfu na podłodze, kurzu na segmencie, porozrzucane ciuchy, pełno brudnych pierdół w roznych miejscach i do tego potworny smród który rozprzestrzenia się czasem na korytarz-dlatego że moja babka nieraz sika do wiadra a mocz który stoi jakiś czas niemiłosiernie wali. W ogole jej nawyki już doprowadzaja do szału :O nie myje rąk po wc, a jesli juz to obchlapie rece w jakiejś brudnej wodzie po naczyniach. Nie myje rak przed jedzeniem i przyrzadzaniem posiłku-dlatego nic nigdy od niej nie zjem jak przyrzadzi :O Np. dziś mama upiekła ciasto i przykryła je papierowym recznikiem jednorazowym, a\le troche tego ciasta wystawało. Babka podniosła jakąś ścierkę z podłogi [!!!] która chuj wie co było wycierane i przykryła te ciasto! :O ona skomentowała to tak "żeby muchy nie jadły" kurwa juz bym wolała miec na tym cieście ślady kończyn much niż bakterie z podłogi która myta jest zasyfiałą śmierdząca szmatą. Oczywsicie zaraz zmieniłam scierkę. To samo z myciem naczyń. Jak pozmywa to srać się chce. Nie myje naczyń gąbką i płyenm tylko swoimi brudnymi paluchami i wodą :O a ze jest troche slepa to nie widzi ze na naczyniach zostają resztki po jedzeniu fuuuuuuuuuuu dlatego nigdy nie pozwalam zeby zmywała :O Ogólnie to czysta patologia z jej higieną. I nie najezdzajcie na mnie ze tak mowię o mojej babci. Ciekawe co wy byscie powiedzieli na takie coś :O I moja babcia nie jest niedołężna czy niepełnosprawna że nie może wykonywac czynnosci sprzatajacych. calkiem niezle sie trzyma :O Tylko te jej cholerne nawyki higieny....

Gość wnuczka flejtuszki
up

Gość a ja wam cos powiem
ważne, że ty jesteś czysta babcia kiedyś zemrze a ty będziesz czystą babcią

Gość Daiia
Opisałaś dosłownie sytuację z mojego domu i mojego dziadka. Identycznie, to samo. Ty mieszkasz z babcią? Ja mam u dziadka w mieszkaniu swój pokój, tu mam swoją suszarke na naszynia, czajnik i wszystko co jest mi potrzebne. W łazience o tyle dobrze jest nowa kabina prysznicowa - myje ją środkiem antygrzybicznym. W kuchni mam swoją gąbkę i płyn do naczyń. Iznoluję sie jak tylko moge od tego człowieka.

Gość wnuczka flejtuszki
Tak mieszkam z babcią, ale głównie moja mama i ja dbamy o porzadki, bo jak babka by zaczeła sprzatac to ja dziękuję :O

Gość adelka28
dziadkowie mojego meza maja podobnie, jakis czas z nimi mieszkalismy i myslalam, ze zwariuje!!!!! Ale co poradzic????

Gość adelka28
ale np. moja babcia jest maniaczka sprzatania, a w druga strone to tez przesada, takze najwazniejsze to wyposrodkowac:D

Gość tacy sa starsi ludzie
niestety ale stosunek do higieny często jest wyrazem zdrowia psychicznego, zarówno przesada w jedną i drugą stronę świadczy o chorobie starsi ludzie niestety często mają problem z higieną, niedowidzą, są neiporadni, zapominają lub są niesprawni ...albo przez miażdżyce ich charakter zmienai się

Gość Daiia
Nie martw się... mam IDENTYCZNIE to samo, te same zachowania, więc nie bede opisywać bo tylko bym się powtórzyła. Może zrób jak ja, że odizoluj się trochę. Mnie boli to, że nie zapraszam nigdy nikogo, mimo że mój pokój jest ładny i czysty, ale np. jakby dziadek zaczął "coś" gotować to otwarte okno by nie wystarczyło.

gdy rozmiawiam z rodziną o ich krewnych zawsze słyszę opowieści o babciach które np gromadziły dziwaczne ilosci zapasów albo jakiś starcyh ciuchów itp...ot przywara wieku

Gość ehhhh przykro mi bardzo
:(Rozumiem jak jest Ci ciężko,sama miałabym takie odczucia jak Ty....ale obawiam się,że osoby w jej wieku nie nauczysz zasad higieny,całe zycia byla fleją więc teraz trudno tak się zmienić:o MOże pogdaj z mamą,wspolnie coś ustalcie,niech chociaż zabrońcie jej sikać do wiadra,przecież dojdzie do wc!!Niech zacznie myć ręce po skorzystaniu z wc,po przyjściu do domu,przed zrobieniem posilku bo jeszcze wszyscy dostaniecie jakiegoś zatrucia z brudu,typu e.coli czy innego syfu:( Twoja babcia nie jest niedołężna tylko po prostu cholernie leniwa😡Znam ludzi na wóźkach,nie chodzących a są super czyści i bardzo higieniczni!!Twoja babcia niestety to fleja:oWystarczy tylko odrobina szczerych chęci,nie może ona być taką brudaską!!!Oduczcie jej tego syfu bo zarośniecie wszyscy brudem!!

Gość adelka28
jak zapraszalismy znajomych to pokoj dziadkow zawsze byl zamykany, bo smierdzialo z niego strasznie, teraz mam swoje mieszkanie i mam w koncu porzadek i nic nie smierdzi

Gość wnuczka flejtuszki
Mam swoj pokoj, sama głownie przyrzadzam sobie jedzenie...ale babka nieraz robi takie danie jak gołąbki...i ja to jem :O nie powiem są dobre, ale ciekawi mnie jak ona je przyrzadza :O i ciejkawe czy myje rece przed ogolnie nie musze sie izolowac od niczego. Patologią jest jej pokoj a ja tam nie wchodzę. A reszta domu jest ok

chyba nigdy nei miałaś do czynienia ze starszymi osobami skoro sądzisz że taka osoba zmieni się po rozmowie czy że trafią do niej RACJONALNE argumenty te osoby mają zaburzenia i nie są ich świadome, więc tłumaczenie że ręce należy myć albo że nie sika się do wiadra mając łazienkę.....nic nie da

Gość wnuczka flejtuszki
gadanie nic nie da...babka robi i tak wszytsko po swojemu i nie zdaje sobie sprawy ze np. na podłodze jest mnostwo bakterii, jak cos spadnie to i tak to zje. A najdziwniejsze było to ze pracowała jako sprzataczka w szkole :O:O:O

Gość nie chce być stara
:oTo okropne!!Samobój przed 30!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiem że to frustrujące ale jedyne co można zrobić to się z tego w duszy śmiać i liczyć że ta sytuacja nei potrwa wiecznie... ze starszymi ludźmi jest jak z dziećmi....o dzieciach wiemy że robią w pieluchy i bywają mega męczące.....i wiemy że to etap przejściowy ze starszymi, niestety wiemy że to etap przejściowy i raczej do końca się nie poprawi

Gość Daiia
Ja jak juz pisałam wyżej tez mieszkam ze starszą osobą, ale te jego natręctwa są tak wkur***** że aż do psychiatry musiałam iść, biore tabletki i pije syrop na uspokojenie, nie sądziłam że ktoś kiedyś mnie doprowadzi jakimiś pierdołami do takiego stanu. Czekam tylko na studia (raptem 2 lata) i uciekam jak najdalej.

Gość wnuczka flejtuszki
słcuhajcie albo czepia sie ze myje co 2 dzien włosy :O no sory ja potzrebuje, bo mam włosy przetłuszczajace się, a ona mówi ze jej raz na tydzien wystarczy. Kurwa ale ja nie mam 70 lat :O moje gruczoły łojowe troche inaczej pracuja niz jej.... ale nie przetłumaczysz:O

Gość wnuczka flejtuszki
no ale juz za gora miesiac nie bede tu mieszkac :)

Gość Daiia
Mój dziadek też jest bardzo oszczędny, naciąga moich rodziców aby płacili mu za np. telefon czy wode czy coś. Ostatnio mnie tak wkur**ł.. Wyszłam z domu na cały dzień a ten mi wlazł do pokoju i zobaczył że lampka czuwania od monitora się pali więc co zrobił? Odłączył WSZYSTKIE kable od komputera i wyciągnął mi wszystko z wtyczek (telewizor, komputer, nawilżacz powietrza) bo przecież jak mnie nie ma i nie używam to po co ma być podłączone...cyrk

ha ha!!!!!!!!!!! Moja babka też sika do wiaderka. Wali fest :/ ale ona zawsze sie myje, ręce itd. Nie jest brudna. nie brzydzę się jesc jej obiadow ani naczyn umytych przez nią. To ze sika do wiadra to wiadomo dlaczego. ma 80 lat i ciążko w nocy do lazienki jej iść:)

Gość IIIIIIIIIIleeeeeeeeeeee
nosz kurwa wole mieszkac na starosc sama niz miec taka jebana wnuczke.

Gość annaBRD
Witam najlepiej pisac ( nie o sobie ale o kims innym matka,ojcie,babcia,dziade a jakie Wy bedziecie na stare lata ,prosze sie zastanowic alle to dobrze moim zdaniem czasu macie dosyc na pisanie a raczej na obgadywanie i to kogo wlasnej rodziny ,byscie kiedys to samo nie przeczytaliscie o sobie jak bedziecie (babcia i.t.d. nie macie wstydu tak obczerniac swoja rodzine mam 60 lat ,nie mam tak jak kiedys mialam ,ale to nie znaczy ze do smierci ma pozostac ta czystos ktora mialam na starosc jest wszystko nie tak jak sie bylo mlodym ,pomozcie swoim babcia zamiast ich obgadywac babcia jednej wnuczki i dwoch wnukow p.s pochodze z polski takich wyrazow nie slyszalam po wyrazach mozna sie domyslec z kim ma sie do czynienia

Gość hehhehessdd
jakich wyrazów "flejtuch"? to widać ma pani ubogie słwonictwo albo zaniki pamieci

Gość wnuczka flejtuszki
nie mowie by odkazała i dezynfekowała rece przed czynnosciami, ale przeciez UMYCIE RĄK WCIEPŁEJ WODZIE Z MYDŁEM to nie jest wielki wyczyn :O:O:O moja babcia zawsze taka była, moja mama mi mowiła

Gość IIIIIIIIIIleeeeeeeeeeee
annaBRD- swiete slowa. az wstyd czytac. ja mam 36 lat i bym sie wstydzila tak pisac o mojej babci w dodatku nie widzacej dobrze. Moja babcia od 2 lat nie zyje i bym wszystko za to dala gdyby mieszkala ze mna ale mialam malo kontaktu bo mieszkala od 35 lat za granica i nie moglam sie nia opiekowac. szkoda slow :-O na starosc bede mieszkac sama to pewne.

Gość Daiia
Do wszystkich którzy zwracają uwage na słownictwo i opisywanie tych natrętnych, starszych osób - gdybyście mieszkały z takimi no tak... flejtuchami, inaczej nie da się tego określić, to byście zobaczyły jak nerwy puszczają, nie sądze abyście spokojnie patrzyły na te ohydne zachowania !!!!!!

Gość wnuczka flejtuszki
nigdy zbytnio nie dbałą o czytsoc wiec nie mowcie ze to wina wieku :O podeszły wiek-doskonała wymowka co? sprawnie sie porusza, caly dzien chodzi a trudno jest jej odkrecic wode i umyc rece?:O

Gość no i co teraz zrobisz
taaa tacy wyrozumiali...to czemu w autobusie wszyscy odsuwają się na wielką odległość od takich starszych, zdziwaczałych i śmierdzących staruszków, hę gdzie ta wyrozumiałość