Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość small-big-princess

Jak długo chudną uda?

Polecane posty

Gość small-big-princess

Witajcie:) Mam małe pytanko. Od miesiąca staram się zgubic zbędne centymetry w udach. Zn. od miesiąca jeżdżę na rowerze, a od jakichś 10 dni cwiczę codziennie różne cwiczenia na mięśnie nóg przez 1h. Moje pytanie: jak długo trzeba wyczekiwac efektów? Po miesiącu jazdy spadły mi 2cm. Mój obwód ud wynosi 64cm. Czy któraś z Was też tak miała? Jak sobie z tym poradziła?

Gość twoja waga jest w normie
Cholera... ja mam w talii 59 cm, a ty w udzie 64? I to po redukcji? Nie obcierasz sobie wewnętrznej strony ud?

Gość turkusowa..
to ja mam tyle w pasie :D

przeciez laska mowi, ze chce zmniejszyc ten obwod wiec czego sie rzucacie autorko, na uda najlepsze bieganie. u mnie najlepiej dziala

Gość turkusova..
dziwię się tylko nie wiem jak długo chudną uda to pewnie zależy od tego jak się starasz zeby schudły, a Ty się rzucasz a nie my :D

Gość small-big-princess
dodam, że w talii mam 78 cm, a w biodrach 99 więc jestem typową 'gruszką'. Czyli, tak: góra spoko, dół lepiej odciąc. Niestety już jest taki mój los i koniec. Ale chce to zmienic. :(

Gość turkusova..
może zrezygnuj z fast foodów i jedzenia wieczorem

Gość small-big-princess
Fast food'ów nie jem. A ostatni posiłek spożywam o 18. A dodam też, że odstawiłam słodycze i białe pieczywo.

Gość ten topik to ponadnormatywne
u mnie od roweru i cwiczen silowych tylko rosły

Gość turkusova..
może biegaj idź na basen

Gość hhjjjaaa
Przecież 2cm w miesiąc to nie jest mało, cierpliwości trochę, przy figurze gruszki ciężko jest odchudzić dolne partie ciała, wiem, bo sama mam taki typ figury, różnica między talią a udem jest 10cm i jak chudłam, to najpierw spadało z góry. Po ćwiczeniach rozciągaj się, żeby Ci się mięśnie nie zbiły w kulkę, jak mi, nie rozciągałam się i jeździłam na rowerze stacjonarnym na najwyższej przerzutce, a teraz mam bułę z mięśni nad kolanem.

Gość aaaaarwena
wybacz ale przy tych wymiarach to zadna gruszka - ja mam ok 100 w biodrach i 63 w pasie - to jest gruszka, ty masz albo jablko albo cos tam innego ale na gruszke mi to nie wyglada tutaj wszystkie kobiety maja sie za gruszki nie widziec czemu

Gość wwrrr
To ja Ci powiem, czemu - bo wiekszosc kobiet to gruszki. Choc faktycznie, przy 78 cm w talii i 99 w biodrach, to ja bym raczej taka talie obciela, niz takie biodra.

Gość rghsvihirovbks
szczerze polecam basen. ja mam dla odmiany problem z łydkami - nie mogłam ich odchudzić, bo każdy sport powodował rozrost mięśni w tym miejscu i łydki miałam ładnie wyrzeźbione a ich obwód wynosił 43cm. zaczęłam chodzić na basen i łydki zaczęły smukleć. teraz mam 35 - 36. Oczywiście do tego dieta i jakieś inne aktywności ale bez przesady - spacery, rower, trochę siłowni, ale głównie basen - co drugi dzień, równa godzina pływania bez przerwy krytą żabką. uda tez mi schudły :)

Gość CzteryCztery
Z pełnym brzuchem źle się ćwiczy i trudno jest zasnąć. Dlatego między posiłkiem a treningiem oraz położeniem się spać żołądek powinien zdążyć się opróżnić. A tak konkretnie: ile potrzebuje na to czasu? To zależy od tego, co się zjadło. Oto jak długo przebywają w żołądku różne produkty spożywcze: 1 godz. 24 min - awokado, czarne oliwki, maliny, winogrona 2 godz. - brązowy ryż, grejpfruty, jagody, pomarańcze, pomidory, rodzynki, ziemniaki 2 godz. 15 min - ananasy, gruszki, kalafior, marchew, sałaty, truskawki 2 godz 30 min - biały ryż, brzoskwinie, fasola, figi suszone, grzyby, jaja na miękko, migdały, pory, sałatka warzywna 2 godz. 45 min - buraki, cukinia, jabłka, melony, morele, otręby pszenne, porzeczki, śliwki 3 godz. - brokuły, dynia, kapusty, kukurydza, orzechy laskowe i włoskie, soczewica, soja, szpinak, śliwki suszone 3 godz. 15 min - botwina, cebula, dynia, fasolka szparagowa, ogórek, oliwa, orzechy arachidowe, proso, seler, zielony groszek 3 godz. 30 min - bakłażan, chuda śmietana, ziarna żyta 3 godz. 45 min - białe pieczywo, czerwona kapusta, kasza pęczak jęczmienna i pszenna 4 godz. - brukselka, chude duszone mięsa, rzepa powyżej 4 godz. - mleko i jego przetwory, tłuste mięsa i tłuste ciężkostrawne dania, m.in. smażone