Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość when i...

który krem ?

Polecane posty

Gość when i...

Drogie Kobietki, nie wiem który krem wybrać. Dopiero uczę się rozpoznawać co znaczą poszczególne składniki w składach, dlatego proszę Was o radę. Mam cerę tłustą trądzikową. I waham się między dwoma kremami : 1. Under twenty anti acne (skład : algi, alantoina, Glucam, mikrogąbeczki matujące) 2. Garnier czysta skóra (Skład: Aqua, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Montmorillonite, Glyceryl Stearate SE, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Stearyl Alcohol, Zinc PCA, Camphor, Carbomer, CI 42090, Disodium EDTA, Niacinamide, Octyl Methoxycinnamate, Panthenol, Salicylic Acid, Sodium Hydroxide, Triclosan, Xanthan Gum, Methylparaben, Chlorphenensin, Butylparaben, (B3684/1) Prosze poradźcie.

Gość when i...
tu jest skład under twenty : Składniki aktywne: -cynk -glukanian cynku -retinol -silnie działająca kompozycja składników łagodzących Skład: aqua, decyl oleate, cetearyl glucoside, glycerin, hazelnut (corylus avellana) oil, canola (canola) oil, panthenol, cyclohexasiloxane, cyclopentasiloxane, zinc gluconate, allantoin, polyacrylamide, c13-14 isoparaffin, laureth-7, peg-8, tocopherol, butylene glycol, soybean (glycine soya) oil, ascorbyl palmitate, retinol, ascorbic acid, citric acid, carbomer, acacia senegal gum, propylene glycol alginate, methylparaben, phenoxyethanol, dmdm hydantoin, propylparaben, ci 42090

Gość t mdc ,m ,xmm
zaden z nich. Pomada ojca grzegorza , brevoxyl i bambino z cynkiem na noc.

Gość when i...
bambino stosuje od kilku miesiecy i nic... czuje ze po nim mam jeszcze bardziej tłusta cere

Gość when i...
poza tym od czasu do czasu przemyje twarz mydlem siarkowym, a jak cos wyskoczy to punktowo afronis -rewelacji nie widze

Żaden z tych ;) Garniera dyskwalifikuje ta glinka w składzie i gliceryna (jedno przesusza, drugie może zapychać), w tym drugim nie podoba mi się polyakrylamid i gliceryna. Kup na noc coś z kwasami (toniki/serum z biochemii Urody, bandi migdałowy), na dzień Flavo C a potem filtr, do nawilżania po zmyciu makijażu po południu Cetaphil MD czy nawet olejki, i będziesz miała o wiele lepszą pielęgnację. Aha, do mycia też coś lekkiego, bez silnych detergentów.

Gość dhrgfir
Jak się ma skórę tłustą lub skłonności do trądziku to lepiej nie używać drogeryjnych preparatów antytrądzikowych bo to pogarsza sprawę. Postaw lepiej na nawilżenie żelem aloesowym. Mogę Ci jeszcze polecić ziaję med- apteczny krem redukujący trądzik- jak na preparat tego typu ma całkiem niezły skład i kosztuje grosze.

Gość when i...
ok dziękuję. Jutro śmigam do apteki i kupuję. a powiedz mi jeszcze kiedy co stosowac. tzn ten krem z ziaji i kiedy ten żel?

Gość dhrgfir
krem z ziaji na noc bo zawiera kwasy- nie polecam pod makijaż. A żel aloesowy z rana- pod makijaż jak najbardziej. Możesz do kompletu kupić żel do mycia twarzy z tej samej serii ziaji. Ma super skłąd bez parabenów i jest bardzo delikatny.

Gość dhrgfir
Polecam Ci te kosmetyki, bo na pewno krzywdy nie zrobią. Te ganiery i under twenty to o kant dupy. Jka zaczniesz używać to napisz jak się sprawują:)

Gość when i...
ok dziękuję Ci bardzo :)

Gość when i...
na pewno napiszę :)

Gość dhrgfir
Nie ma sprawy:)

Gość dgfdghfdgd
ten garnier niebieski, taki wąski czysta skóra A czy coś takiego jest bardzo fajny ja mam mieszaną cerę, sfera T pryszcze, tłusta itd no i ten krem był fajny aczkolwiek - może nie uwierzycie, ale kiedy zaczęłam stosowac zwykłe nawilżające mleczko do demakijażu i krem dove- problemy z cera zniknęły może więc chodzi o to by cera była nawilżona, wtedy tego sebum tyle nie produkuje..

Gość when i...
dhrgfir - widze poprawę, nie chce zapeszać, ale naprawdę jest lepiej :) za 2 tygodnie powinnam dostać @ -zobaczymy jak wtedy będzie. Poprawa nie jest jakaś extra rewelacyjna, bo wiem że to jeszcze za krótko, ale jestem dobrej nadziei :)

dokładnie zgadzam sie z poprzedniczkami, żadne z nich. ja skorzystałabym z portali oferujacych zestawy do skomponowani kosmetyku, sama osobiscie preeruje zamiast kremu na noc np. olej ze slodkich migdalow (cera tradzikowa) lub arganowy (dojrzala) wraz z kwase hialuronowym, mieszam 50/50. Nie zapycha a fajnie sciaga a rano buzia jest gladka. A na dzien lekkie serum, buzie matuje jedwabiem sproszkowanym, nie zatyka porow. Jak potrzebuje pelny makijaz to stosuje podklad ale jeszze nie trafilam na taki ktory by nie zatykal porow, chyba ze mozecie cos polecic? Obecnie jestem na Izoteku wiec skore mam bardzo sucha, wiec oleje sprawdzaja sie swietnie, ale wczesniej przed kuracja tez stosowalam i efekt byl naprawde fajny, pomimo ery tradzikowej. poza tym stosowalam tonik z kwasami AHA 10%, fajnie zluszcza i odswieza, ale teraz z wiadomych wzgledow nie moge. Ogolnie calosc tansza niz sklepy polkowe a mam pewnosc co do sladu tego co mieszam. Korzystam ze sklepow: - mazidla - biochemiaurody - e-naturalne

Gość when i...
Modniusia -ja niestety nie mam cierpliwosci do tego żeby we własnym zakresie robić mikstury. Od kilku dni używam tych kremów i poczekam dłużej na efekty :)

ale ja kupuje na e-naturalne.pl, dostaniesz dokladnie odliczona ilosc bazy kosmetycznej i popros aby odmierzyli Ci dokładna ilosc kolagenu (niech skomponuja zestaw, dla mnie to zrobili chociaz nie mieli w ofercie. Wlejesz tylko kolagen do bazy i krem gotowy. Doslownie minutka, chyba ze naprawde nie masz cierpliwosci to jak najbardziej rozumiem

Gość when i...
aha, jeśli będzie taka możliwość że skomponują mi taki zestaw to poważnie się nad tym zastanowię czy nie skorzystac :) najpierw muszę postudiowac o tym :) dziękuję za info :)

Nie maja takiej info na stronie ale poprosilam ich i bez problemu mi doradzili i dobrali takie elementy jakie chcialam, maja tez zestawy gotowe, ale z kolagenem jeszcze nie widzialam. Poczytaj i sama zdecyduj, mi bynajmniej pasuje, ale kazdy ma inne wymagania.

Gość when i...
rozumiem. Tylko wiesz, żeby dobrać odpowiednie zestawy do potrzeb cery to trzeba się troszkę znać na tych substancjach, a po kolei czytać to ja nie mam za bardzo czasu. Widzę, że tam są fajne rzeczy i przede wszystkim zero chemii co na pewno jest ogromnym plusem. Na pewno się tym bardziej zainteresuje i bede chciała coś z tamtąd spróbować

Ja właśnie wczoraj zamówiłam sobie kolagen za 147 zł, zobaczymy czy to taki dobry specyfik, aktualnie używam alg ze spiruliną, mieszam z woda mineralną i taka papkę nakładam na twarz

Gość uno_dos_tres
do twojej cery najlepszy będzie acne derm do kupienia w aptece , jest super likwiduje trądzik oraz przebarwienia potrądzikowe i słoneczne a także na długo matuje i ściąga pory

nie nie ukrywam, ze temat wlasnych kosmetykow to troche moj konik, uczula mnie 90% kosmetykow polkowych i poza tym przestalam wierzyc producentom. To ze kosmetyk jest naturalny i zrobie go z wiadomych produktow nie oznacza ze nie uczula, ale bynajmniej jak cos mi nie pasuje to moge to szybko wyeliminowac. No i jeszcze konserwanty,uzt=ywam ale wiem ze jak dodaje do kosmetyku to jest to jeden sprawdzony a nie dluga lista parabenow. Ale juz nie zanudzam.

Gość when i...
Modniusia -absolutnie nie zanudzasz :)

Gość myszata01
a mi kosmetyki z e-naturalne w ogóle nie pasują... wydaje mi się, że jakość trochę gorsza nić z mazideł i BU

a co testowalas? Bo mazidla nie maja kosmetykow tylko surowce, a to roznica. Ja tam jestem zadowolona