Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfddssssssssss

GRACIE NA GIELDZIE? MAM 200 ZŁ NA INWESTYCJE

Polecane posty

Gość gfddssssssssss

chcialabym je zainwestowac tak zeby je podwoic. nie mam zielonego pojecia o giełdzie ani o gospodarce i ekonomii i finansach ktos z was tez byl taki zielony jak zaczynał? da sie w to wkrecic majac zerową wiedzę na starcie i mały wkład finansowy?? czy po przeczytaniu porad w necie lub ksiazki o inwestowaniu na gieldzie bede wystarczajaco przygotowana by grac na gieldzie??

Gość Donata00
więc 200zł w krótkim czasie nie podwoisz nawet połowy minimum aby zacząć i coś zarobić to 5 tyś polecam takie gry symulujące giełdę np. jest taka na onet a nie słuchaj rad w internecie bo tylko stracisz a książki piszą ludzie co im na giełdzie nie wyszło i próbują zarobić w inny sposób chociaż wiedzę podstawową musisz zgłębić

Gość fggggtttt
hehe 200 zł i na giełdę to trochę mało, z taka kwota to do kasyna i masz większe szanse że podoisz:)

Gość gfddssssssssss
no tą gre znalazlam bede ją probowac obcykać. niestety 5 tys nie mam ,, ale moze 200 zl na poczatek tak na sprobę .. to nawet nie żal przegrac jakby co. 5 tys nie darowalalbym sobie jakbym przehulala na gieldzie

Gość kwartnik
jeżeli nie masz zielonego pojęcia na temat giełdy to nawet tam nie zaglądaj i nie słuchaj rzadnych doradców Donata00 ma rację i szacun :)

Gość van tai
ja gram tylko na samochodowej w trzy kubki

Gość raczej wloz na konto
jakies oszczednosciowe i po kolej odkladaj swoje oszczednosci.

Gość gfddssssssssss
no dobra to zał óżmy ze chce zglebic wiedze podstawową. to znaczy co dokladnie? ktos bylby taki mily i wymienil w pktach co powinnam sie dowiedziec? bede baaardzo wdzieczna

Gość raczej wloz na konto
ja nie ma o tm pojecia ale wiem na pewno, ze co dzien trzeba cyztac notowania! trzeba interesowac sie jak rynki stoja. to duzy zakres wiedzy.

Gość kwartnik
tu nie ma żadnej filozofii , gdy akcje spadają to należy kupować a gdy rosną to trzeba coś tam zarobić :) ale nigdy nie wolno panikować i się podniecać, raz na dole , raz pod wozem :)

Gość kwartnik
a giełdą i tak rządzą grubasy , więc trzeba mieć trochę szczęścia aby zarobić ale wiem, że wiele osób domy wybudowały tylko z zysku na giełdzie :)

Gość harderrr
Zinwestuj w Petrolinvest .Kosztował kilka lat temu 700zł.Obecnie kosztuje 6zł.Jezeli znajda rope naftowa kurs wzrosnie kilkadziesiat razy .Wchodzisz w to?

Gość gfddssssssssss
ja musze najpierw ogarnąć o co biega, musze poczytac cos o tym. ale to nazwe sobie zapisze

Gość gfddssssssssss
czyli ogolnie jak widze ze wykres idzie w dol to warto kupic taka akcje bo wiadomo ze teraz juz tylko w gore pojdzie ?? i wtedy sprzedac? jak idzie w gore??? o to chodzi? a jak idzie w dol i juz sie nie podniesie ??? moze tak sie stac?

Gość harderr
Moze isc w dól

Gość harderr
I sie nie podniesie-bankrut.

Gość gfddssssssssss
i jak to przewidziec? da sie czy tylko to jak w kasynie? czysty przypadek?

Gość gfddssssssssss
i poza tym komu mam te akcje sprzedac? a jak nikt nie kupi to co wtedy? no i gdzie sie je sprzedaje? chyba nie na alegro ;p

Gość harderrr
Musiszzalozyc konto akcyjne w biurze maklerskim,wtedy kupisz i sprzedasz na codziennej sesji na GPW.

Gość kwartnik
nie wchodź w żaden Petrolinvest albo w inny Bioton lub jakiś Chemos , zabiorą kasę i okantują

Gość gfddssssssssss
ehh i komu tu wierzyc? ;p

Gość kwartnik
natomiast na surowcach raczej się nie oszukasz i teraz wejście w złoto to jest ogromne ryzyko, cena złota spada ale to jest bańka mydlana, spekulanci podbiją cenę ropy i to jest prawie pewne , natomiast teraz duży zysk obstawiam na miedzi :) i można zainwestować w akcje banków , już PEKAO SA rośnie ponad rynek

Gość ____JACA74_________
z taką kasą to nawet nie wchodź na giełde - 200 tysięcy złotych to tak. weź se te 2 paczki i u buka postaw i możesz nawet w dwa dzionki wykręcić z tego kilka koła.

Gość marczenta
Hehe... powodzenia. Jeśli poważnie myślisz o tradingu, wcale nie musisz mieć większej sumy. Zobacz co ma do zaoferowania firma Maximus Trading. Oni organizują darmowe szkolenia dla traderów. Nie musisz mieć doświadczenia, za szkolenie nic nie płacisz. Przechodzisz przez okres próbny - jeśli faktycznie się nadajesz, to po miesiącu będziesz traderem. Przez pierwsze 30 dni operuje się kapitałem rzędu 100 tysięcy dolarów ;-)

Gość legiana
Gdyby to było 200 tysięcy to ok, można próbować, ale nie dwieście złotych. Ktoś dał przykład Maximus trading - oni dają na początek 300 tysięcy złotych na polskie, do inwestowania. I to jest kapitał na jakim można zarabiać dobre pieniądze. Bo na 200 złotych to nie można nic zdziałać, przynajmniej nie na giełdzie.

Gość mariusz szyjak
Ktoś rzucił prowokację, a wy się tym podniecacie. Nieźli jesteście ;-) Za 200 złotych można zrobić zakupy w markecie, ale nie inwestować. To zbyt mała suma. Ale fakt faktem pracując na odrębnej firmy rzeczywiście nie mając kasy można próbować inwestować. Jeśli uda się zdobyć stanowisko tradera i odpowiednie doświadczenia to człowiek jest po prostu ustawiony pod względem pracy.

Gość Inwestor_ka
200 złotych to nie jest zbyt dużo, ale nie ma co się zniechęcać! Od czegoś trzeba zacząć :-) Ja zaczynałam od programów partnerskich. Nie chcę być gołosłowna, więc dam konkretną propozycję - prężnie rozwija się aktualnie wszystko to, co związane jest z reklamą. Proponuję inwestycję w firmę Design.pl (http://disign.pl/), której główną działalnością jest inwestycja w sieć zewnętrznych nośników LED w celu wykorzystania ich jako reklamy. Firma prowadzi program partnerski, o którym można poczytać tutaj: http://www.hyipforum.pl/index.php?/topic/5559 -disign-partner-polski-program-30rocznie/ Można trafić na wiele pozytywnych wypowiedzi o tej firmie, sama potwierdzam że zysk z inwestycji jest jak najbardziej realny, a firma rzetelna!