Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość white chocolate mocha

oszukana na allegro

Polecane posty

w skrocie koles mnie oszukal. Mialo byc cos a jest zupelnie cos innego. W opisie naklamal. Czy mam prawo zadac zwrotu? A jak nie zwroci kasy to napisac do allegro. Pierwszy raz dalam sie zrobic w konia wiec nie wiem jak to przebiega. Pomozcie

pomoze ktos?

Gość Rożeeek252
zwróć towar tylko mu o tym napisz i poproś o zwrot pieniędzy jak koleś bedzie robił problem to pisz do allegro jak nie pomoze to policja. PROSTE

tak zrobie. Zobaczymy. Szukam wlasnie googlach podobnych przypadkow. Dzieki

Gość navalka
A możesz napisać na czym dokładnie polega jego błąd? Bo jeśli to coś w stylu japan style, że sukienka na zdjęciu wygląda pięknie, a w realu jak szmatka to raczej nic nie zdziałasz :(

nie, to nie sukienka japan style ani nic z odziezy. Chodzi o sprzet. Co wiecej sprzedawca w mailach zapewnial, ze jest oryginalny. W opisie aukcji tez napisane oryginalny towar sklepowy.

liczyłam że członek XXL to będzie taki mniej wiecej z 24 cm a on mi wysłał dildo gumowe z jakiejś kiepskiej lekkiej gumy a la kauczuk i w dodatku miniaturka jakaś, z 14 cm ma!!

Gość Rożeeek252
w takim razie zwracaj towar, musi Ci oddać pieniądze...

fajny podszyw:) bede zwracala towar. Mam nadzieje, ze obedzie sie bez problemow, choc pewnie jakies beda

Gość poma rańcza
co do Allegro to nie licz na nic. Oni są dobrzy tylko w inkasowaniu należności za wystawianie i prowizji od sprzedaży. Natomiast wszystk o pozostałe mają w głębokim poważaniu. Odpiszą Ci mniej więcej tak: System Allegro nie jest stroną w sporze. Zastosowanie znajdują zapisy kodeksu cywilnego itd. Generalnie zostawią Cię samą i powiedzą, że jak zostałaś oszukana to szukaj sobie sprawiedliwości w sądzie. Oczywiście, jeżeli jest jak opisałaś to masz prawo odstąpić od umowy, bo przedmiot jest z nią niezgodny. Jeżeli koleś Cię oleje, to na Allegro nie licz bo oni oleją Cię jeszcze mocniej. Pozostanie Ci droga sądowa

no nie wiem czy warto mu odsyłać, jestem taka niezaspokojona że zadowoli mnie to 14 cm najwyżej na święta poprosze św mikołaja o nowy lepszy model