Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość setil

Biegunka u 1 rocznego dziecka

Polecane posty

Gość setil

kochane prosze poradzcie co kupic w aptece rocznemu maluchowi na biegunke. od trzech dni robi luzne stolce nie ma goraczki, ma normalny apetyt, jest wesoły jak zwykle. jestesmy na wczasach nad morzem i pewnie załapał coś np. na plazy, raczki non stop w piachu itd.... ehhhh

mojemu synkowi lekarz na biegunke przepisal smecte ,oczywiscie w mniejszej ilosci niz zalecana na ulotce,podawalam mu tez sok z borowek i pomogło;)

Gość setil
Zamierzam kupic własnie smecte, orsalit + lactoral. Jutro moze uda mi sie znalesc borówki.... Mały pije rano i wieczorem mleko Enfamil 3 po ok. 210-240 ml. czy zrezygnowac z podawania mleka???

teoretycznie przy biegunce powinno się wyeliminować mleko na pare dni ale twój jeszcze mały. ja dawałam rozcieńczone, mniej miarek za to więcej kleiku

Gość setil
co z mlekiem mod??

Gość agula8
jeśli mleko nie jest głównym pokarmem dziecka to na 2-3 dni można je odstawić, do tego tak jak piszesz przede wszystkim orsalit żeby sie mały nie odwodnił i probiotyk. Mozna tez podawać smectę, wywar z jagód. Oprócz mleka odstawcie cytrusy. Póki dziecko jest pogodne nie ma obaw do niepokoju. Niech pije dużo wody.