Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pra szczurzyca

Jak tam pierwszy dzien w przedszkolu?

Polecane posty

Gość Sabrina.H.Kll
Pracuje w przedszkolu, i powiem Wam że dzieci które mają nudnych rodziców, którzy nie poświecaja im czasu na zabawy i nie tylko, nie maja więzi emocjonalnej, rdzieci które nie są kochane tak jak by tego pragneły, lubią być w przedszkolu dla tego że wybieraja mniejszę zło. Dzieci którę rodzicę kochaja całym sercem, są zwiazane pęmpowina i będą do 18 r.ż, lub dłużej cieżko znoszą rozłakę, nie zamienią mamy na żadne skarby, przedszkola. W tym tkwi sekret moi drodzy! Poprostu kto nie daję dziecku miłości na tyle dużó że ciesze sie z przedszkola, gdzie sa obce ludzie, dzieci , bedzie pisal że dziecko zadowolone. Bo co ma biedaczek zrobić skoro w domu ma niezła olewke ze strony rodziców. A dziecko któremu rodzice tak organizują czas , że niema czasu na toalete:) nie pogodzi sie z tym że musi iść do przedszkola i robić to co tam kąża. proste jak drut!

Gość te sabrina
gowno prawda, ty pracujesz w przedszkolu chyba jako pomoc na kuchni tyle wiesz o wychowaniu dzieci

sabrina piszesz od rzeczy dobrze czują sie w przedszkolu dzieci z wpojonym poczuciem bezpieczenstwa i zaufania. wiedza, ze sie pobawia i wroca do domu i krzywda im sie nie stanie. a te dzieci , ktorym rodzice wpoili, ze otoczenie jest wrogie, obcy to intruzi, kazde rozstanie z bliskimi odczują jako rzucenie w otchłań.

sabrina, ale ześ zabłysnęła :classic_cool: jezeli dziecko do 18 r.ż będzie źle znosiło rozłąkę z rodzicem , to znaczy że ma zaburzenia emocjonalne, to żaden powód do dumy . Taka jest kolej rzeczy , ze dziecko POWINNO lgnąć do stada , czyli do innych dzieci. No chyba że z natury jest odludkiem , o tyle o ile w dzieciństwie mamusia mu to wynagrodzi , to w życiu dorosłym będzie cierpiał w samotności .

Gość mama michałkaaa
a ja jestem wsciekła! tylko 2 dni w przedszkolu i juz w sobote maly mial katar i stan podgoraczkowy dzis nie pojdzie jutro chyba też mu sie bardzo podoba w przedszkolu i jest zly ze nie idzie:) ciekawe jak dlugo teraz pochodzi... oby wiecej niż 2 dni daje malemu codziennie witaminki w zelkach i syrop z cebuli a wy jakie macie sposoby na walke z chorobami w przedszkolu? ja teraz bede wprowadzac jeszcze tran w zelkach chyba Alaskan oby poskutkowało

Gość sgsgsgsgsgsg
Moje dziecko bardzo zle znosi rozlake, juz nie wiem co mam robic. Dzisiaj tak plakalo ,ze nie moglam go oderwac od siebie. Wyszlam z przedszkola i zwyczajnie sie poryczalam. Ale co zrobic kiedy czlowiek musi pojsc do pracy.

mama michałka..moj też dwa dni i katar wczoraj się pojawił..a jemu zaraz pewnie pojdzie dalej i bedzie kaszlal i znowu na lekach.. z tym ze ja nie wiem czy od zarazenia od kogos innego czy od tego ze bierze ribomunul bo po nim na poczatku tez moze wystapic katar:/..no nic zobacze jak sie rozwinie to takim sposobem on sie nigdy nie oswoi z przedszkolem bo bedzie w domu:/

no i moze nie tyle ze jestem zla bo zdawalam sobie sprawe ze pierwszy rok bedzie ciezki pod wzgledem chorob ale kurcze po dwoch dniach i juz? :(

Gość leonorka
A powiedzcie mi drogie mamy jak wasze dzieci sobie radza z jedzeniem sniadanie i obiad w zerowce, moja corka wlasnie poszla jako 5latek do zerowki i pani mowila mi dzis ze troche zjadla ale przykladowo nie chciala drugiego ale to z reguły niejadek. Jak było z waszymi pociechmi czy moze pod wpływem innych dzieci zaczęły jesc lepiej??

Gość moja córcia...
teżnie je, ani śniadania, ani obiadu. Jest fatalnie. Jutro ją daje na 2 godz tylko może zaczniemy małymi kroczkami. Ale wątpie czy to coś da. Ona nie umie być bez mamy i taty, i potrafi 5 godz płakać i dłużej. ma kto pomzsl_

Gość w dodatku....
nie chodzą na spacery , nie jest to dziwne? że od 1 wrzesnia nie była ani razu na dworze? taka ładna pogoda była....:(

Gość i co zrobić??????????
kurczę mój też byl tylko dwa dni a już stan podgorączkowy ma i zatkany nos i nie wiem czy go jutro wysłać do przedszkola czy zostawić w domu? Napiszcie mi co dajecie dzieciom na wzmocnienie organizmu bo już nie wiem co mu dać żeby mniej chorował.

Gość U nas jest 9.00 i chwała Bogu,
U nas było dziś ok. Maluch został sam na trochę dłużej niż w dwa poprzednie dni, a ja wróciłam na niecałe pół dnia do pracy. Od zeszłego poniedziałku podaję Actimel. Jeszcze nie wiem czy jest skuteczny, ale na razie 0 infekcji ..i oby tak dalej. No ale czego się dziwić skoro u nas upały. :) Swoją drogą to cały wrzesień mógłby być tak ciepły.

To dziwne, co tu wyżej ktoś napisał, że w przedszkolu jego dziecka nie wychodzi się na spacery? Przecież mamy taką piękną pogodę i to w całej Polsce.

Na przedszkolny plac zabaw też ich nie puszczają? Jakim sposobem?

Gość leonorka
u nas jest tak ze wychodza dwa razy dziennie przed obiadem i pozniej jak juz maja isc do domu bo odbieram corke z placu zabaw wlasnie przedszkolnym

Gość jestem przedszkolanką
Ale sie dzisiaj wkurzylam, matka pierwszy raz corke przyprowadzila do przedszola, ledwo dalam rade siłowo i po dobroci oderwac z z szyi matki, gdy juz malą trzymalam na rękach, przestawala plakac,szlam do grupy tu nagle mamusia podbiegla dac malej ostatniego buziaka, cala zaryczana, mała znów wczepila sie w mame,zaczela na nowo wyc(a byla juz wyciszona) i na nowo akcja..myslalam ze wyjde z siebie, nawet dzieci tak mnie nie wyprowadzają z równowagi jak co niektorzy rodzice Albo dzisiaj matka wrzuciula synka do przedszkola i naodchodne powiedziala z enie przyjdzie wogole po niego bo jest okropnby, dziecko od 8 rano do 15 przeplakalo zanosząc się z placzu z tej paniki ..ehhhhh Inna mama do mnie mowi ze niech jej corcia nie podliza sie do tej dzuewczynki w niebieskim poniewaz tamta ma katar i ją zarazi..nosz kurde jak ja moge dzieci 8 godzin odseparowywac od siebie, no nie da się

Gość llllllllllllllllllllllllklk
też sie dziwie że na spacer nie wychodzą, wszystkie grupy były a grupa małęj ani razu. Jak dzis spytałam dlaczego nie byłi na spacerze ani razu, to pani powiedziała ze dzis niby mieli isc ale miał przyjsc ksiac i czekali na niego on nie przyszedł i nie poszli na spacer. Mała tez ma katar, kaszel. Ja nie posyłam jutro i nie wiem czy wogule. Bo też płakała cały czas, dla mnie to nie normalne jak można nie uciszyć dziecka przez 5 godz:( a na słowo przedszkole dostaje gorączki mała.

Gość Sabrina.H.lkl
jestem przedszkolanka----masz racje niektóre mamuski są zdrowo jębniete:D pewnie pracujesz w panstwowych skoro takie debilki tam oddaja swoje dzieci?

moja tez chora. heh A co do wychodzenia to dzis sie wkurzylam. cale przedszkole na dworze- pogoda jak z bajki a grupa mojego synka śpi. Kur... zeby choc jedno dziecko spalo a one leza poubierane w pizamy patrza przez okno jak inne dzieci się bawią i moj maly krzyczy "patrz mamo tam mania jest tez chce isc do piaskownicy!" no i mnie to trafilo. Jutro ide pisac podanko zeby go przeniesli do 3-4 latków oni nie śpią już w dzień.

Gość Sabrina.H.lkl
wiosenna mamo ---a ty pracujesz w przedszkolu? kurcze, to mozna tak przeniesc? w grupie mojej małej tez kaza im spać, gdzie ani jedno dziecko nie spi bo w domu też nie spali, a tu im każa leżeć. I tez biedulki patczyły przez okno na te co się bawiły w piaskownicy , smiali się. To jest absurd! ale my mamy taką pania dyrektor co w życiu sie nie zgodzi na to żeby przeniesc.

Gość żabka.papka
zmieniłas sobie nick wiosenna mamo:)? czemu? nasze dzieci są w takim samym wieku.

pracowalam i w prywatnym i w panstwowym i uwazam ze nie ma podzialu gdzie matki są jebniete a gdzie normalne, w kazdym przedszkolu zdarzaja się anomalia rodzicielskie.W prywatnym na tyle niektore matki potrafily być rozwalające ze dla 4 letniego dziecka przynosily pampersy i ządały przewijania..lub osobne propdukty do jedzenia aby kucharka gotowala z osobna danemu dziecku :o Albo zabawki swoje z domu i pilnowac aby bron boże jakieś inne dziecko nawet paluszkiem nie tknelo syneczka czy corci pluszaka, dlatego z tego co wiem to jest odgórny ZAKAZ przynoszenia wlasnych zabawek z domu

Nie wiem czy mozna. Jutro sie dowiem ale bede baardzo prosic bo wiesz u nas taka sytuacja ze maz odbiera malych o 13.30 a dzieci kladą sie spac o 13 wiec maly z 10 minut polecy, usnie 13.10 a o 13.30 beda go budzic bo tatus przyjechal i obawiam sie ze to sie odbbije na jego zachowaniu i moze tez na zdrowiu. To na pewno nie ejst dobre. Niech pani dyrektor zamieni jakies dziecko ktore zostaje do 17 z moim malym. Jak pani dyrektor bedzie miala problemy to pogadam z mamą jednego chlopczyka z którą sie dobrze znam. Jej synek jest wląsnie w tej 2 grupie gdzie nie spia a ona ostatnio narzekala ze ona by chciala zeby jej synek spał. Na pewno sie zgodzi.

(ja nie wiosenna mama) a jak wychodzimy nieraz z dziecmi na dwor gdy ladna pogoda to dany rodzic informuje nas z rana ze jego dziecko akurat nie moze wyjsc na spacer z jakiegos powoduu , ale nie zddaje sobie sprawy ze w tym czasie albo cala grupa nie idzie bo jedno dziecko samemu nie moze zostac bez opieki, , albo w ten czas dziecko musi byc wypchane do innej grupy,czuje sie traktowane jak wypierdek, jak za kare ze nie moz isc na spacer , i dopiero jest ból głowy co z takim dzieckiem robic.. bo rodzic nie pozwolil wychodzic na dwór, męczarnia dla opiekunek i tego dziecka jak to lagodnie załatwic sprawe

Gość żabka.papka
to co za problem powiedziec matce zeby nie przeprowadzała tego dziecka do przedszkola w danym dniu? z jakiej racji 24 dzieci ma cierpiec z powodu 1? chore? wiosena mamo- ile dzieci jest w grupie synka? dziwne zer o 13 spać, nasze o 13 .30 dostaja obiad . i dobre ze twoj syn umie usnac w 10 min hahahha:D

Usnie w jakieś 10 minut bo on sypia w dzień, ale jak sie go obudzi po 15-20 minutach to bedzie plakal i sie zlościl i wcale mu się nie dziwię. W grupie jest 25 osób (w każdej grupie jest tyle samo dzieci) W zeszlym roku bylo tak ze obiad byl 13.30 a potem spanie, a teraz 13-14.30 spanie, 14-14.30 obiad w zaleznosci od tego jak sie dzieci obudza i o 15 grupa lączona z calego przedszkola. :-o

...to co za problem powiedziec matce zeby nie przeprowadzała tego dziecka do przedszkola w danym dniu? ........ Mówic to ty sobie mozesz do woli , nawet spiewac, rzucac ustawami, przepisami itd,,a rodzic i tak zrobi swoje, i tak ci bedzie przyprowadzac dziecko , i w praktyce gdy spotykasz się z taką sytuacją nie wywalisz dzieciaka za drzwi, produkujesz sie, opierasz sie na argumentach rzeczowych, no ale jak grochem o sciane, podobnie jest juz z chorymi dziecmi , gorączkujacymi, i tak je bedzie do przedszkola wrzucać Prosze aby przynosili w reklamowce jakies majteczki, spodenki na zmiane do dzieci, ktore mają klopoty z pecherzem,lub jeszce popuszczaja, i co?pustoo w szafce, nic na zmiane nie ma, dziecko cale obsikane i trzeba kobinowac ciuchy na przebranie bo ci to placze i jeszce sie odparzen nabawi

Gość ksiądz a nie ksiąc!!!!!!!!!!!!
ksiac????????????????o kurwa!