Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milena_21_l

PoTrZeBuJe PoMoCy INFORMATYKA !

Polecane posty

Gość milena_21_l

Witam. Potrzebuje pomocy informatyka, odnosnie internetu. Jest tu jakis informatyk, ale taki co sie zna ?

Gość ale z ciebie idiotka :O
zamiast napisać o co chodzi to wypisujesz bzdury. Nikt nie bedzie ciebie pytał o co ci chodzi. spadaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a wszelkie problemy z komputerami można rozwiązać przez google bądź google anglojęzyczne. Zrozum i zastosuj

Gość milena_21_l
aha :(

Gość Milena_21_l
do ale z ciebie idiotka :O - ale z ciebie pacan jesli myslsiz ze kazdy problem da sie rozwiązać przy pomocy google.

Gość milena_21_l
nie mogę skorzystać z google, bo nie mam połaczenia z internetem

Gość każdy komputerowy
problem rozwiązuje się googlem w kilkanaście sekund. Bo wiesz, ilość problemów z komputerami jest ograniczona i zwykle tysiącom osób psuje się to samo :classic_cool: więc pytają i ktoś im odpowiada.

Gość ona jest nałogową
kafemaniaczką i ma bezpośrednie połączenie z bazą :P

Gość informatyk_29
jezdem

Gość abc nie ujawnie sie
do użycia googli nie jest potrzebny internet po prostu nakładasz na pysk ślepoku i patrzysz gdzie jest wtyczka z prądu, wyciągasz ją i PrObLemiQ RozfoNzany Qrfa!

Gość a jak by ta mało sprytna
laska napisała od razu o co chodzi to miałaby już odpowiedź od reminki/reformy/dziffki

Gość milena_21_l
wczesniej były podszywy: Problem: Jest router CISCO, do którego są podpięte 3 komputery po RJ45. Router ma 8 wyjść. Chcialam podpiąć kolejnego, ale niestety co podepne kolejnego, obojętnie od którego portu, to po prostu ten port "pada" - shutdown. Zatem informatyk musiał założyc na niego filtracje po MACu i jesli jest niezgodny to po prostu wyłącza port dla bezpieczenstwa. Wiem ze do routera Cisco moge się podłączyc przez terminal. Mam kabel, podłączam się i niestety kiedy chce wejsc na router to po wpisaniu komendy ENABLE wyrzuca mi prośbe o podanie hasła. Wiem ze jakąs kombinacją klawiszy i podmianą pliku config w pamięci routera moge włamać się na takowy router. Znasz moze jaka to kombinacja klawiszy i który plik edytowac/podmienic i jak to zrobic ?

Gość informatyk_29
heh, za darmo nic z tego. :)

Gość i co, myslisz ze bez
uwierzytelnienia po blokowanej skretce mozesz podmienic plik konfiguracyjny? :D zapomnij, tak tego nei zrobisz, poza tym musisz sciagnac odpowiedni config do tego modelu i liczyc na to, ze wgrany firmware nic w tym pliku nie zmienil co najwyzej to mozesz sobie resetowac routerdo stanu fabrycznego i skonfigurowac od podstaw - skoro masz do nie4go fizyczny dostep to dziwne ze na taki pomysl nie wpadlas, trollu :D

Gość milena_21_l
po jakiej skrętce ? Jesli juz to działam po terminalu..... chodzi mi o skrót klawiszowy. ZNacie czy nie ?

Gość milena_21_l
Reforma_.... pewnie nie wiesz o czym tu mowa, wiec ...

Gość zmien maca
w kompie, ni echce mahomet do gory, to niech gora do mahometa...

Gość milena_21_l
Podmieniłam MACa, i router mnie wpuscił, cóż z tego, skoro w takim przypadku jeden komputer jest wycięty. Mają działać 4 kompy, a nie 3 ! Dlatego chce dopisac swój MAC do odpowiedniego portu i juz. Ale potrzebuje Hasło, które da sie złamać w tego typu routerach.. Jak słysze RESET to widze ze rozmawiam z lamerami ! Jak jest problem w Windowsie to tez format radzicie ? zal.. jest tu ktos kompetentny ?

break i recovery hasla

Gość milena_21_l
CTRL + BREAK - działa. Juz po zabawie :[

tak szybko? no na pewno :D 1/10 :D

Gość milena_21_l
nie wierzysz to nie wierz. Podmieniłam config zresetowałam hasło i juz. 4 minuty roboty.