Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pies to nie zabawka

PIES i praca 8-12 h dziennie....to chore!

Polecane posty

Gość gość
a kto nie pracuje po 8h dziennie?????? NO KTO???? chyba tylko emeryci.

Gość gość
Pracuję po 12 i w moim przypadku pies bez sensu czy jakiekolwiek zwierze. Chcielibyście, żeby wam za ścianą szczekał pies całą noc? Nie sądzę

Gość PiesSamWDomu
No jak ktoś pracuje 12 godzin codziennie i nie ma kogoś innego w domu to rzeczywiście bez sensu mieć psa. Bo trzeba dodać jeszcze dojazd. Ale praca 8 godzin plus nawet te 2 godziny to jest 10 godzin. Zależnie o której idziemy do tej pracy bo jak np na 7 to wyjście o 6 to dobrze by było poświęcić te 30 minut rano. A po powrocie do domu jak mamy psa rasy co lubi ruch to dajmy mu te półtorej godziny. Potem jeść o tej 18:30 i tak przed 21 taki spacerek 30 minut przed wieczorem na jeszcze siku a może i kupę. W weekendy można psu wynagrodzić te 5 dni i fajnie pospacerować. Dobrze jest wykorzystywać urlop w miesiącach wrzesień-marzec 16 dni możemy wykorzystać pojedynczo więc np co drugą środę.

Gość gość
mogę sobie tylko pomarzyć o psie. Praca na 12, system zmianowy. Nie ma dla mnie świąt, niedziel, weekendów wolnych. Często biorę nadgodziny, są też sytuacje nagłe. Koleżance zachoruje dziecko, któraś nie dojedzie na czas do pracy, bo wichura, gołoledź czy jakiś inny kataklizm. Nie mogę wtedy pójść sobie do domu, ot, tak sobie. Znam kilka osób, które w podobnej sytuacji bezmyślnie adoptowały, a potem okazało się, że pies kompletnie nie pasuje do ich życia i pracy ☹

Gość Smaczne siki
A ile pies jest bez toalety między wieczornym wyjściem a porannym ? Czasem to jest i 14 godzin. Myślę że jak kogoś nie ma 10 godzin to ktoś z psem powinien wyjść raz. Można zapłacić te 10 zł czyli 200 zł miesięcznie