Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddsfsddsdfsdfsdfsdfsdfsd

noworodek, jaki koszt szczepionek?

Polecane posty

j.w

Gość purpurowa32
ale jakich szczepionek? obowiazkowe sa bezplatne a poza tym pierwsze szzcepienie jest chyba w 6 tygodniu, ato juz nie noworodek:D

ja za jedna szczepionke 6 w 1 place 170zl.ale za ta sama w innej aptece/przychodni mozna przeplacic nawet 100zl.warto podzwonic i dowiedziec sie gdzie najtaniej.(pierwsze szczepienie mielismy wlasnie w 6 tyg zycia)

Gość flow
mi sie wydaje (tak slyszalam) ze szczepionki w pierwszych miesiącach zycia sa bezplatne... ale teraz juz mam watpliwosi po tym co piszecie

no wlasnie kolega z pracy płacił cos ok 500 zł za jakiś pakiet sama bylam w szoku

obowiazkowe szczepienia sa bezplatne. JESLI rodzic chce zaszczepic na pneumokoki itd to placi. Placi sie rowniez za szczepionki skojarzone-5 w 1 lub 6 w 1. Bo to jedno ukucie na 5 lub 6 chorob. Ale szczepienia 1 ukucie-1 choroba, te obowiazkowe sa bezplatne

sa płatne i nie płatne, zależy od Ciebie i zasobności Twojego portfela

to kolega wybral szczepionki skojarzone.mnnie tzn moja corke czekaja jeszcze dwie serie tych szczepien (czyli 2*170=340 i poprzednie 170 to w sumie cala seria szczepien wyniesie mnie 510zl)

Gość mammmammia
Córka ma rok. Do tej pory ponieśliśmy następujące koszty: 6w1- 190zł x 3 dawki = 570zł pneumokoki- 250zł x 3 dawki = 750zł rotawirusy- 300zł x 2 dawki= 600zł Razem: 1920 zł. Za chwilę czeka nas szczepienie przeciwko ospie- jakieś 150zł x 2 Na dziecku się nie da zaoszczędzić:)

Gość ,.,.,,,,,,,,,,,...
szczepilam tylko obowiazkowymi szczepionkami i nie kupowalam tych 3w1, tylko dziecko dostawalo 3 zastrzyki.

Gość paparapaaaaa
przeciwko ospie? boże juz na wszystko szczepicie te biedne maluszki na grypę też? i jesczez na ptasią zaszczepcie, bo ostatnio straszą, że wraca