Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elellkkkaaa

Czy jeżeli nie zapłace ubezpieczenia grupowego wywalą moje dziecko z przedszkola

Polecane posty

Gość elellkkkaaa

Założylam juz taki temat ale teraz z innej beczki... Wymagają od nas rodzicow zapalcenia skladki 186zl na rok ubezpieczenia.Czy musze sie zgodzic?Moge odmowic i sama sobie dziecko ubezpieczyc oczywiscie o wiele taniej? Mam propozycje za 75 zl NNW i bardzo korzystne warunki,tyle ze dzieck obedzie ubezpieczone na 12 tys a nie na 30, ale to o wiele taniej... Zrobią mi cos?Wywala mi dziecko z przedszkola?

Gość elellkkkaaa
no wlasnie dyrektorka sie nie zgadza, na zebraniu przeglosowane- wiekszosc sie zgodzila,ale no co mogą mi zrobic? Wlasnie czytalam art. że nie ma obowiązku ubezpieczenia dziecka,chodzi tylko o to ze w grupach niby jest tanej a u nas jest odwrotnie!186zł!!!!!to przecież ogromne pieniądze!

widocznie znajomek dyrektorki pracuje w ubezpieczalni :P postaw sie, przedstaw odpowiednie artykuły, ze nie ma obowiązku i juz

Gość no to ja 30sci
dokładnie- nie płac- nie wyrzucą z przedszkola- wez i pogadaj z rodzicami ,którzy tez nie sa chetni aby tyle zapłącic

Gość elellkkkaaa
myślisz ze to cos da? przeciez co mi moga zrobic? nie zaplace tyle i juz, no powiedz przeciez to strasznie duzo pieniedzy!

Gość elellkkkaaa
no ciekawa jestem, wydaje mi sie ze ci ktorzy sie nie zgodzili i tak zaplacą... ale ja sie nie dam, niewiem o co tu chodzi ale nie dam 186zł! a nawet tyle nie mam! dla dyrektorki te 186zl to jak złotówka to niech sobie placi,ja nie mam tyle..

Gość elellkkkaaa
cytyje: "Nie wspominając o tym, że nie mamy obowiązku, choćby usiłowała nas w takim przekonaniu utrzymać dyrekcja placówki, regulowania takiej należności."

Chyba kogoś pogięło. U nas jest 30 zł za 9000 sumy ubezpieczenia. I większość na taką kwotę stać, jak ktoś ma ochotę płacić 200 zł to się doubezpiecza prywatnie, bo ubezpieczeń nw można mieć ile się chce. Jeśli to państwowe przedszkole zgłosiłabym taki szantaż do kuratorium.

Gość D.Bill
a nie jest tak, ze to przedszkole musi miec ubezpieczenie na dzieci i te koszta własnie sa przerzucane na rodziców?

Gość elellkkkaaa
wiecie co to jest już wszystko chore!!!!! Dzwonilam do warty-powiedzialam jak jest,kobieta mi pomogła,zadzwonila za chwilke bop wyliczyla wszysko,brala najwyzsze i najlepsze kryteria (podalam jej wczesniej sume) i najwiecej wyliczyla 127zł!!!czyli cos tu jest nie tak,a najgorsze ze nie ubezpiecza mi dziecka indywidualnie :( musze sie zgodzic i zaplacic,wydaje mi sie ze chyba wzieli pod ta sume majątek przedszkola. Dzwonilam do kuratorium-niemila baba powiedziala mi ze oni sie nie wtrącają w ubezpieczenia i koniec gadki. I co robic?

ubezpieczenie w przedszkolu tyle kosztuje!!!!! my mamy zebranie 6 więc dopiero wtedy się dowiem co i jak:( ale córka ma 2 polisy więc nie widzę sensu jej znowu ubezpieczać

Gość ksksksskkss
jak to dwie, skad? oipoisz to

Gość olamary
Jestem nauczycielką w przedszkolu i wiem, że nie każdy musi ubezpieczyć dziecko w grupówce, to jest tylko wola rodziców,a nie ma czegoś takiego, że wywalą dziecko z przedszkola.U mnie było różnie niektórzy ubezpieczali inni nie i żadne dziecko nie zostało skreślone z listy!Tak samo jak my w pracy, nasza wola czy się ubezpieczymy, ja nie jestem ubezpieczona w moim miejscu pracy, a jest tam ubezpiecznie grupowe!

Gość elellkkkaaa
Niestety pani dr mowila mi ze mnie to nie zwalnia z zaplacenia nawet jeśli mam juz dziecko ubezpieczone :( chore!!!!

ksksksskkss dwie bo w dwóch różnych firmach - Allianz i z poczty polskiej ,posiadają takie coś:)

E, coś tu śmierdzi. Ja rok temu zrezygnowałam z ubezpieczenia i musiałam napisać oświadczenie,że po prostu rezygnuję.

Gość elellkkkaaa
nooo mi tez cos smierdzi :( wydaje mi sie ze dyretktorka ma niezly procent z tego, niewiem naprawde co robic czy zaplacic do swietego spokoju czy co??

zaraz możecie mi coś wyjaśnić ,przecież dziecko można podciągnąć pod ubezpieczenie jednego rodzica w pracy nie? to po co kolejne

Gość elellkkkaaa
no też tak myślę,ale to mnie nie zwalnia z zaplacenia kwory 186zł!!!! I tu jest problem... jak rok temu wplacalam pieniadze i tylko 105zł (niewiem o co chodzi-pani agent powiedziala nam rodzicom ze tak podrozalo bo pierwszy raz podpisywali umowe z przedszkolem i nie wiedzieli jak to bedzie wyglądało :( to juz jest cos nie tak) pani dr pytala mnie czy mam dziecko ubezpieczone czy chce skorzystac z ich ubezpieczenia wiec skorzystalam i zaplacilam,nierozumiem dlaczego w tm roku jest juz inaczej!

Gość pracuje w Hestii
ubezpieczenia grupowe w przedszkolach sa na 10.000 30.000 50.000 100.000 z tego co piszesz przedszkole chce ubezpieczyc na 30tys wiec skladka bedzie wynosila w granicach 110-150zł jak masz 186zl musi w to wchodzic jakies specjalne kryteria,moze czesto wyjezdzacie?wszystko sie bierze pod uwage,mysle ze powinnas chciec zobaczyc warunki polisy i bedziesz wiedziala. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze na takie kwoty przedszkola sie nie ubezpieczaja,ale moze byc.Takze poogladoaj polise.

Gość gsdgagg
U nas ub . 35 zł na kwote 8 tyś plus dodatek na wypadek śmierci rodzica, ale zapomniałam ile. Jeśli nie zapłacisz to dziecko nie będzie chronione, może musisz napisać jakieś oświadczenie, zapytaj. Albo może cię zwolnią z opłat, 10 % z placówki najczesciej bywa zwolnione z opłat