Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionnnaaa

twardy brzuch cały czas

Polecane posty

Gość zmartwionnnaaa

dziewczyny jestem w 21 tyg ciązy od wczoraj ciągle mam twardy brzuch ale mnie nie boli no moze czasami coś ale to tylko sporadycznie w sumie jak zawsze... ale nie pokoi mnie ten brzuch czemu jest ciagle twardy i tak jakby naciągniety?? moge np na to wziac nospe?? co mam robic byłam w tym tygodniu u gin to mi powiedział ze twardy brzuch no i ze mam sie oszczedzać i tyle ale teraz to naprawde tak odczuwam ciale bez przerwy jest twardy ale nie boli co mam robic?? miała tak ktoras z Was??

Gość zmartwionnnaaa
dziewczyny pomozcie bo sie boje :(

teoretycznie mozesz wziac nospe ale lepie mimo wszystko skonsultowac to z lekarzem mozesz tez wziasc magnez tez powinien troche pomoc

witaj ! ja tak mialam dokladnie od 20tc do konca... to juz takie skurcze przepowiadajace. Dostalam na to leki, jednak nie pomagaly. Bylam u lekarza czy jest rozwarcie ale nie bylo. Jak o tym myslalam to brzuch twardnial bardziej.... tez nic nie bolalo, tylko to dziwne uczucie brrrr. bylam pewna ze urodze wczesniej... skurcze te mialam jak pisalam do konca a dziecko urodzilo sie dzien po terminie ... porod wywolywany :))) Wiec nie przemeczaj sie i badz spokojna. co jakis czas do lekarza i wszystko bedzie ok :))

Gość zmartwionnnaaa
tylko ja tak nie czuje tych skurczy własnie albo jejku je nie rozpoznaje :( tylko ciagle twardy brzuch bez przerwy boje sie :( a teraz moj gin na urlopie nastepna wizyta dopiero na poczatku pazdziernika :( zaczynam panikowac :(

Gość zmartwionnnaaa
ciagle tylko takie ciagniecie i napiecie i twardy brzuch tak cały dzien :(

po co panikujesz ?? to najgorsze co mozesz w tej chwili zrobic !!!! To nie sa typowe skurcze !! to wlasnie twardy brzuch.... tego nie czuc jako skurcze . Dziecko normalnie sie rusza ??

przede wszystkim odpoczywaj i się oszczedzaj wez sobie magnez i nie panikuj kochana

Gość zmartwionnnaaa
wiem ze nie powinnam panikowac ale sie boje to moja pierwsz ciaza:( ide po magnez i ide sie spróbowac uspokoic :( dzieki dziewczyny :*

Gość zmartwionnnaaa
tak dziecko normalnbie sie rusza jeszce tak mocno nie czuje ruchów ale z dnia na dzien czesciej :) to mnie najbardziej uspokaja jak czuje jak o sobie przypomina

Gość mamamama27
magnez w zwiększonych dawkach - nospe też bierz - odpoczywaj - jak zacznie kłuć to do gina

Gość ariellka
u mnie też tak było cały czas, porobił mi lekarz badania w szpitalu, okazało się że to nie skurcze tylko po prostu u mnie tak jest, nic złego się nie działo, bierz magnez być może jak dziecko mocniej kopnęło to się tak robiło albo stres, ale generalnie nie masz się czym martwic jesli lekarz nic nie podejrzewa

Gość zmartwionnnaaa
no własnie zaczeło mnie kłuć ale po bokach ... nie wiem jak jajniki ale nie jestem pewna :(

Gość poukladana
Miałam tak od 18 tyg, a od 26 tyg juz lezałam w szpitalu i kroplówki, córke urodziłam w 36 tyg. Jak masz watpliwości to zawsze lepiej umowic sie do lekarza.