Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qupkaaaa

W ktorym tyg. ciazy pojawily się wymioty?

Polecane posty

Gość qupkaaaa

Ja jestem w 5 i juz się boje. czytalam , ze jesli kobieta ma chorobe lokomocyjna to wymioty w ciazy jej na pewno nie ominą. Pytam, bo muszę sobie zaklepac wizyte u lekarza zeby mi dal na ten czas L4.

Gość qupkaaaa
Dodam, ze juz mam male mdlosci. Dzis mnie mocno mdli od monitora, ale zawsze tak mialam rano.

Gość a kto powiedział że się
pojawiają zawsze? Ja nie miałam wcale. Też mnie czasem mdliło ale nie wymiotowałam nigdy. Choroba lokomocyjna wynika z problemów z błędnikiem a wymioty w ciąży wiążą się z hormonami -dwie różne sprawy. A co do tygodnia to nie sposób przewidzieć kiedy się pojawią -u jednych kobiet nie ma ich wcale, inne wymiotują na początku, część do końca I trymestru, a jeszcze inne całą ciążę.

z chorobą lokomocyjną to nieprawda, przynajmniej moja szwagierka nie miała, a w aucie wymiotuje, jeśli leków nie weźmie. Mdłości i wymioty to indywidualna sprawa. Ja wymiotowałam od 5 do 18tc praktycznie codziennie, a później co kilka dni do końca ciąży, a rzekomo miało minąć po I trymestrze. Moja sąsiadka jest właśnie w 11tc i ma same mdłości, nie może nic jeść, a nie wymiotuje

Gość cyki cyki
Weź nie wywołuj wilka z lasu. Ja od pierwszego dnia po zrobieniu testu miałam od razu mdłości i tak bite 2,5 miesiąca. Albo miałam całodniowe albo wieczorem - żadnych "porannych". Inne "sensacje" pominę. Nie wymiotowałam ani razu, ale kilka razy było tak, że zaciskałam zęby, żeby nie... Za to moja siostra wymiotowała od początku ciąży. Także na to nie ma reguły.

Ja nie miałam choroby lokomocyjnej, a wymioty od 5 tygodnia do 5 miesiaca po kilkanaście razy na dzień, non stop.

W pierwszej ciąży miałam same mdłości od 5 - 15 tc. W drugiej mdłości, wymioty + zawroty głowy od 7 - 15 tc.

Gość wymioty
6tc-16tc - wymioty i nudnosci 24 h na dobe-okropnosc!

Gość qupkaaaa
Dziękuje za odpowiedzi. Sama zastanawiam się o co chodzi z tą chorobą lokomocyjną, ale faktycznie to gdzieś czytałam. Jak tylko sobie przypomnę gdzie to podam źródło. Pocieszyłyście mnie, ze to jednak nie reguła.

Od 6 tc do 11 tc potworne mdłości a potem od 14tc do 18tc wymioty. Z tych dwóch powiem Ci że wymioty były znośniejsze, przez mdłości nie mogłam gotować i jeść, czasami słabłam po wejściu do sklepu. O wejściu do drogerii nie było mowy. Teraz z rana mnie mdli ale lekkie śniadanie szybko pomaga. Ja akurat mam chorobę lokomocyjną, ale wątpię żeby to miało coś wspólnego.

Gość doadjao
a u mnie dopiero w III trymestrze ok. 8 miesiąca

Gość ja nie wymiotowałam w ogóle
tylko miałam mdłości przez pierwszy trymestr

Gość a ja miałam
mdłości wieczorem, nigdy rano. Jadłam plasterki cytryny i to mi pomagało.

Gość wez sawer
wymioty od 6 tc do 25 non stop kilka razy dzienni potem do 8 mca co kilka dni w 9 ''tylko'' mdłości - zapijałam colą

Gość zupa ogorkowa z ryzem
Nie wymiotowalam ani raz. Mialam mdlosci jedynie - tez nie jest to nic przyjemnego, ale wole o niebo mdlosci od wymiotow. A zaczely sie w 7 tygodniu i skonczyly w 13

Gość jak jestes
mnie meczyly od 7-11 tygodnia tak konkretnie, ze dnia nie bylo bez wymiotow. potem tylko ranne wymioty do 14tc. a teraz sporadycznie- czasem rano.

Gość ciezarowka11
wymioty od końcówki 7tc do końcówki 15tc, później mdlosci zawsze gdy robiłam się glodna. obecnie- koncowka 7go miesiaca- mdlosci tylko przy wyjatkowym ataku glodu.

ja mam chorobę lokomocyjną, a mdłości czy wymiotów w ciąży zero :-) z kolei czytałam, że mdłości i wymioty mają często kobiety, które bardzo przeżywają fakt bycia w ciąży, boją się i są przewrażliwione na swoim punkcie i ogólnie, że jest to kwestia bardziej związana z psychiką niż ze zmianami w organizmie. Ale co publikacja to inna opinia ... Ogólnie wszędzie piszą, że właściwie nie wiadomo dlaczego mdłości się pojawiają :-)

Gość upper.;
up