Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikimiki123

Mam 20lat a moja matka mnie kontroluje

Polecane posty

Gość mikimiki123

Witam! Mam 20 lat i ogromny problem z własną matką... Mianowicie, chodzi o jej ingerencje w moje życie (mam na myśli wszystkie możliwe aspekty). Mam wspaniałego faceta, z którym świetnie się dogaduję. Jesteśmy szczęśliwi, ale mojej matce to nie odpowiada, a tak szczerze mówiąc nie odpowiadał jej żaden z moich partnerów. Ma obsesję na pkt.seksu. Boi się zostawić mnie samą w domu.... Od razu sugeruje, że będzie u mnie spał mój facet, że zajdę w ciąże (dobrze wie, że biorę tabletki antykoncepcyjne) i że może się stać wszystko co najgorsze... Mało tego, grzebie w moich szafkach, torebkach a nawet telefonie. Chce mnie na każdym kroku kontrolować! Stalę muszę kłamać, bo jeśli powiem prawdę że jadę do mojego faceta wpada w paranoję. Raz nie wróciłam na noc, ale uprzedziłam ją wcześniej o tym. Od samego rana dzwoniła i pisała do mnie mało przyjemne sms'y. Podobna sytuacja dotyczy pracy u mojego ojca. Studiuję zaocznie i potrzebuję pieniędzy na wpłaty. Matka zmusza mnie do pracowania w firmie ojca (a ojciec nie zawsze mi płaci, a jeśli płaci to mało) chcę poszukać sobie innej pracy. Moja mama nie może tego zrozumieć i robi mi awantury, że nie chcę pomagać ojcu, że jestem egoistką... Mam dość tego wszystkiego. Nie mam żadnej prywatności. Co mogę zróbić, jak jej wytłumaczyć że jestem już dorosła i chcę sama odpowiadać za swoje życie i decyzje. Błagam pomóżcie :(

Jak masz możliwość to się wyprowadź, najlepszy sposób na takie matki:)

zyjesz u niej i nic z tym nie zrobisz.jak chcesz samodzielnosci,to sie wyprowadz.ja wracajac na zjazdy ze studiow,nawet majac 24 lata,musialam byc o 22 w domu

skoro jestes taka dorosla to sie wyprowadz, zacznij zyc na wlasny rachunek swoim zyciem. a jesli Cie na to nie stac, mieszkasz u rodzicow, za ich pieniadze, to musisz sie troche podporzadkwoac. zrozum, ze matka to robi wszystko z troski, zwyczajnie boi sie o Ciebie. zwyczajnie z nia porozmaiaj, ze potrzebujesz troche prywatnosci i zeby Ci bardziej zaufala

Gość mikimiki123
Nie chodzi o to że chcę sypiać z kim chcę, ale o sam fakt kontroli. Niczego w ten sposób nie zmieni ani nie wskóra a nadal to robi. Próbowałam z nią o tym rozmawiać,ale to nic ie daje. Uważa, że to normalne. O przeprowadzce też myśleliśmy, ale wiem że zrobi mi scenę typu "bez ślubu i razem mieszają" :O i buntowałaby rodzinę przeciwko mnie....

Gość gość
Rób swoje matka musi wiedzieć kiedy dziecko jest dorosłe nie może cię trzymać na siłę a jeśli nadal tak jest to bierz rzeczy i na jej oczach się wyprowadzac niech ją zatka !