Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pojutrze i po pojutrze

mam pytanko

Polecane posty

Powiedzmy, że jest sobie osoba, która jest przyjaciółką zarówno mojej siostry jak i moją. Ale gdy chodzi o to, żeby zorganizować jakieś spotkanie, czy po prostu wyjść gdzieś połazić czy posiedzieć w knajpie, ta osoba odzywa się jedynie do mojej siostry, olewając przy tym mnie - jakbym nie istniała. Ze mną ma kontakt jedynie gdy jej coś potrzeba. Dodam tutaj, że kiedyś tak nie było. Miałyśmy świetne relacje. Ale przechodzę do sedna - zaprosiła mnie do siebie na imprezę urodzinową, po miesiącu nieodzywania się do mnie (i odzywania się do mojej siostry). Mam dylemat - iść? nie iść? Nie wiem co robić szczerze powiedziawszy. Najchętniej bym nie poszła i powiedziała, że ją mam gdzieś tak jak ona mnie, ale nie wiem czy urodziny to dobra pora na rzucanie takich słów.

oj no weźcie, serio pytam.

Gość mam smakaaa naa....
no a czy musi chcieć się z tobą przyjaźnić? może lubi Cię ale nie aż tak jak Twoją siostrę jesteś jej zwykłą znajomą, a nie przyjaciółką

Gość nananaaa
moze ty jestes tylko dla niej siostra jej przyjaciolki. woli sie przyjaznic z twoja siostra a dla ciebie byla po prostu mila. a moze jak sie do siebie troche zblizylyscie to twoja siostra byla zazdrosna i jej cos nagadala?

No ale ja nie wymagam jakiegoś zaangażowanego przyjaźnienia się. Tyle, że fajnie byłoby gdyby czasem się odezwała i nie byłby to moment, w którym czegoś potrzebuje. Poza tym, jak już pisałam, nasze relacje były kiedyś inne i mogłyśmy sobie wszystko powiedzieć, no po prostu - jak to w przyjaźni. A teraz jest inaczej...dlatego nie wiem czy mam tam iść (ze względu na przeszłość) czy olać, bo teraz się wszystko zmieniło.

no ale dalej nie wiem czy iść czy nie...