Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaalem dziołcha

nie muszę pracować, żyjemy z odsetek

Polecane posty

Gość aaalem dziołcha

haa :) przez 12 lat ostro zaciskaliśmy pasa, uzbieraliśmy niecałe 300 tysięcy i od 3 lat na życie spokojnie wystarczają nam same odsetki z lokat... a pracujemy dla przyjemności :) bo urządzić to się trzeba umieć :):)

Gość uzalezniona i nieszczesliwa
zjedz mi kupe zjedz mi kupe zjedz mi kupe zjedz mi kupe zjedz mi kupe zjedz mi kupe zjedz mi kupe zjedz mi kupe zjedz mi kupe zjedz mi kupe zjedz mi kupe zjedz mi kupe zjedz mi kupe zjedz mi kupe

Gość taka prawda....
z 300tys zł w praktyce odsetek jest ok 1000-1500zł miesiecznie;)🖐️

Gość dgdsssgsdafsdas
jasne te pieniadze z roku na rok traca wartosc inflacja wszystko drozeje moze wyjdziesz na zero

Gość powiem i ja ......
chcesz powiedzieć że co roku udało Wam sie odłożyć po 25 tyś ?...co daje po ponad 2 tyś miesięcznie ?

Gość jjjjjkjkjkjjkj
to chyba dosyc skromne zycie z tych odsetek bo rzeczywiscie trudno z taka kwota wyciagac z odsetek wiecej niz tysiol:o

Gość sasvsfsfdfbfbdfbzfbzb
Hahaha, "uzbieraliśmy niecałe 300 tysięcy i od 3 lat na życie spokojnie wystarczają nam same odsetki z lokat" - dobry żart, dobry:D A teraz trochę matematyki - wg ostatniego rankingu lokat (wrzesień 2011): " Najlepsze lokaty na wrzesień 2011 dają zarobić więcej niż 6% w skali roku bez podatku Belki."(http://ilokaty.info/news/214/17910/ranking_lokat_wrzesien_2011.html). Załóżmy, że na tej Twojej lokacie zarabiasz równe 6% w skali roku bez podatku Belki. Mnożąc zatem Twoje 300 000 razy 6% otrzymujemy: 18 000 rocznie, co nam daje : 1500,- /m-c (słownie: tysiąc pięćset złotych na miesiąc). No to ja nie wiem, co to za "spokojne życie" za maks. 1500,- pln miesięcznie:/

Gość asfggfgghghgh
sluchaj a powiedz mi jak z tym podatkiem belki, oni sami to odciagają z konta? np. na rachunku oszczednosciowym w ING, dla mnie 1500 zl meisiecznie to by bylo super

Gość sasvsfsfdfbfbdfbzfbzb
OKO ING ma oprocentowanie 3,75% przy kwocie powyżej 100 000 pln. Z odsetek wpada pod koniec miesiąca kwota już bez podatku Belki (odjętego zresztą od tych 3,75%). 1500 pln za zamrożenie 300 000 pln to nie jest super - to marnowanie pieniędzy, które można byłoby znacznie lepiej zainwestować i znacznie więcej na nich zarobić; no ale co kto lubi.

Gość aaalem dziołcha
w Getin Banku wlasnie założyłam lokatę na 9,36% już po odpisaniu podatku. A te 300 tyś mieliśmy 3 lata temu, teraz mamy więcej...

Gość aaalem dziołcha
my nie mamy konta oszczędnościowego, tylko lokaty. 3-miesięczne, 6-miesięczne, różne... a na tych można sporo zarobić. już tyle lat się w tym obracam to wiem. no a poza tym widzę co miesiąc pieniądze dopisywane na nasze konto, więc chyba głupot nie wymyślam. a kasę zbieramy na budowę domu.

Gość aaalem dziołcha
i odpowiedź na wcześniejsze pytanie - tak, udawało nam się średnio odkładać około 2,5 tysiąca. dobrze zarabiamy odkąd skończyliśmy szkoły, także nie było z tym problemu. Oczywiście z pewnych rzeczy musieliśmy zrezygnować, nie było wakacji w Chorwacji i 2-letniego auta, ale za to wybudujemy dom bez kredytu i 30-letniego garba.

Gość dziaddek
dobra wierzymy ci :)

Gość aaalem dziołcha
a czemu nie mielibyście wierzyć??