Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boli mnie boli

Jak sobie poradzić z bólem przy hemoroidach?

Polecane posty

Gość boli mnie boli

Jak sobie SAMEMU poradzić z hemoroidami, a szczególnie z bólem podczas wypróżniania sie? Kto z Was ma hemoroidy? Jak sobie radzicie? Dla mnie wizyta w łazience stała sie koszmarem:(

Gość Anna Boleyn
Ja mam ten sam problem. Na razie tak mocno nie boli, ale czasem odczuwam ból podczas jazdy na rowerze. Ile masz lat?

Gość boli mnie boli
23 a Ty? mnie boli przy wypróżnianiu, takie nieprzyjemne pieczenie oraz czasami gdy za długo siedzę;/;/ Do lekarza nie chcę iść.

Gość Anna Boleyn
Ja mam 24. Przy wypróżnianiu też mnie czasem boli. Wiem, że muszę iść do lekarza, ale ciężko mi się zebrać.. No cóż, kup może jakiś lek typu procto hemolan. Ja używałam Hemorolu, ale czesto zdarza mi się, że zapominam o nim.

Gość boli mnie boli
A co to za lek? Tabletki/maści/czopki?Działa?? Ile kosztuje??

Gość Anna Boleyn
Hemorol to ziołowe czopki firmy Herbapol. Kosztuje około 8 zł a w opakowaniu znajduje się 12 czopków. Łagodzą ból, świąd. Tego drugiego nie stosowałam, jest dużo droższy, może skuteczniejszy- nie wiem.

Gość agnessq
hej dziewczyny, ja mam ten sam problem, nie dość że boli to jeszcze pękają przy wyproznieniu i leci krew narazie nie moge iść do lekarza bo trzeba zrobić badanie ;przed którym trzeba pić śilnie przeczyszczające coś a ja niestty jeszcze karmie piersią, boje się żeby nie trzeba było tego usuwać operacyjnie;(

Gość Anna Boleyn
O jakim badaniu mówisz? I czy do proktologa idzie się ze skierowaniem?

To idź do lekarza, bo jeszcze trochę i możesz nie usiąść na dupie. To nie jest zabawne, poczytaj sobie na necie o hemoroidach

Do każdego specjalisty trzeba mieć skierowanie, tylko prywatnie nie musisz ale wtedy płacisz.