Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninka_26

Pomóżcie mi schudnąć

Polecane posty

Gość ninka_26

Jestem beznadziejna....własnie zjadłam ciastka z talerzyka...znowu... potrzebuje motywacji.... mam do zrzucenia 15 kg.

Gość valkiria742
witaj ja jestem chetna

Gość valkiria742
tez 15 masz jakas diete konkretna?

nie mam konkretnej diety. Nie nadaję się do tego. Kiedyś(2 lata temu) udało mi sie schudnąć15 kg stosując tzw mż. Do tego intensywnie ćwiczyłam na siłowni. Potem ciąża, lenistwo i mam co chciałam opona, grube uda i jakos zero checi do zycia. Muszę to zmienić, muszę zadbać o siebie bo wygladam jak...czeka mnie fryzjer.... musze odmiec moje zycie bo zwariuje.....

Gość valkiria742
kurcze jakbym siebie slyszala skad jestes?szkoda ze nie mieszkamy gdzies obok siebie byloby latwiej:)

Gość valkiria742
ja woj mazowieckie

Gość valkiria742
ja z Ostrołęki jestem

kiedys udzielałam sie tu na innym watku i naprawde to pomagało...byłysmy zwartą ekipą i wszystkim udało sie schudnąć(prawie), no ale życie...ciaże, wyjazdy za pracą...kazdy poszedł w inną stronę. Teraz zaczynam od nowa....muszę bo niedługo nawet męzowi przestanę sie podobać- chodz ten twierdzi ze lubi mnie taka okrągłą...co z tego jak ja siebie takiej nie lubie.

ide z corka na spacer, zaklikam wieczorem lub rano. Napisze co i jak,bede sie starac z całych sil... zapraszam inne odchudzajace sie kobitki...w kupie siła;)

anusiadanusia witam. lubie tu wpadac i obserwowac Wasze zmagania. sama kiedys tez miałam problem. wiem że robi sie cuda żeby osignac efekt. ja zeszczuplałam na żywieniu optymalnym,własciwie bez żadnej meki. na żo nigdy nie jest sie głodnym wiec sie nie ''grzeszy'' jesli macie ochote to poczytajcie. http://www.youtube.com/watch?v=1pOcB8Xs7Rg http://www.youtube.com/watch?v=07C0o24nnS8&fe ature=related http://www.waszak.pl/BTP/btpc.htm http://www.leczenie-raka.pl/Dieta_zdrowego_cz lowieka/Optymalna_Dieta_Kwasniewskiego/ http://optymaln.republika.pl/index.html http://www.dr-kwasniewski.pl/

witam;) u mnie nie najgorzej, wczoraj wieczorem piłam tylko wodę a dzis na sniadanie pieczywo chrupkie z serkiem topionym i jogurt. Wiem serek topiony nie jest wskazany na diecie, ale wygladał tak smacznie. Kupiłam dzis owoców i warzyw na targu i zamierzam jesc przez weekend;) uwielbiam jogurty, wiec bede jesc je pewnie czesto, wybierajac te najbardziej odpowiednie. Nikt sie nie przyłączył wiecej...a szkoda.... ja cierpliwie bede sie odchudzac, bo chce wreszcie wygladac jak kobieta... Umowilam sie do fryzjera we wtorek. Bedzie zmiana fryzury i koloru! To taki poczatek moich zmian.

Gość Panna L
Hej! Ja sie do was chetnie przylacze:) Odchudzanie zaczelismy z mezem od 16 lipca i jak dodtad zrzucilam juz 9kg:)Moj maz 8 kg.Nie stosujemy zadnej diety poza ta MŻ-nie jem juz po 18 max 19.Jem wiele owocow , warzyw, chudego miesa, brazowego ryzu.Troche cwicze na WII-inne cwiczenia odpadaja bo jakos nie lubie a tam tez mam trenera i cwicze kardio i fitness oraz tenis i inne sporty.Musze zrzucic jeszcze z 25 kg:)Mam nadzieje ze w ciagu roku uda mi sie to:)Dzisiaj mam impreze i wiem ze bedzie tam wiele pysznosci ale kolezanka ktora organizuje ma fiola na punkcie zdrowego jedzenia wiec bedzie w fczym wybierac ;)

Gość Panna L
anusiadanusia- owszem owoce to fruktoza i jest bardziej przyswajalna niz bialy cukier , czy slodycze.Pozatym nie uwazasz ze lpeiej zjesc jablko, nektarynke anizeli zjesc batona czy czekolade?Najzdrowsze jest opamietanie w jedzeniu , zmiena nawykow zywienioych na CALE ZYCIE - jesc madrze , zdrowo i z glowa.Zadne tam diety czy inne cuda ktore daja tylko efekt jo jo i depresje.Wyprobowalam jzu chyba wszystkie dostepne diety i zadna nie jest tak skuteczna jak MŻ.Tyle w temacie.

Gość Kmiotka
MŻ to najlepsza sprawa. Ja na tej zasadzie pozbyłam się 15 kg. Co prawda zajęło mi to jakieś 6 miesięcy, ale nie poddawałam się, bo w sumie nie miałam ciśnienia na odchudzanie tylko trochę mi się w życiu pozmieniało i tak jakoś wyszło, że ograniczyłam jedzenie. Przy wzroście 165 cm ważyłam 75 kg. To masakra jakaś była, nie mogę patrzeć na swoje zdjęcia z tamtego okresu. Nie jadłam pieczywa (tylko chrupkie), ziemniaków, starałam się unikać smażonego (ale żadnej presji na siebie). Teraz chciałabym dorzucić jakieś 5 kg, żeby osiągnąć 55. I tu idzie coraz gorzej, bo nie jestem zbyt wytrwała, na początku waga leciała, a teraz jakby już nie drgnie. Fajnie dziewczyny będzie się wspierać, jak chcecie to piszcie na gg - 37189929. Pamiętajcie, że odchudzanie to jedno, a potem trzeba sobie jeszcze poradzić ze skóra, która traci elastyczność, trochę wiszące piersi. No i jeszcze w moim przypadku chodzi o wymodelowanie ud i brzucha, bo to masakra jest. Zaczynamy? Wspieramy? :)

http://forum.poradnikzdrowie.pl/archive/index.php/t-23385.html?s=f1e5e8b58081120f8bb7a3b848764a6b http://www.arkadiakraus.fora.pl/dr-jan-kwasniewski-odpowiedzi-na-listy,24/prawda-o-zywieniu-optymalnym-08-08-2003,13.html "z potraw które się zjada powstają wszystkie choroby"HERODOT "z potraw które się zjada powstają wszystkie choroby"HERODOT "z potraw które się zjada powstają wszystkie choroby"HERODOT

o jak miło, że ktoś się odezwał, witajcie;) u mnie weekend zaskakująco dobrze;) organizowałam na działce grilla dla rodziny, ale pomyslałam tez o sobie i zrobiłam pyszne chudziutkie szaszłyczki z piersia kurczaka, cukinią, papryką, cebulka itp. Były smaczne i goscie chetniej je jadły niz kiełbaski. Co do wypowiedzi powyzej, owszem owoce maja cukier, ale ja nie powiedzialam, ze zupełnie go wyklucze z jadłospisu, to nierealne bo uwielbiam słodkosci, dlatego staram sie je zastepowac owocami czy jogurtami owocowymi. Dzis na sniadanie zjadlam jogurt jagodowy i 2 kromki pieczywa z szynka i papryka. Na obiad bedzie ogorkowa(dla siebie zrobie nie zaprawiana smietana tylko chudym mlekiem). Panna L fajnie, że mozesz odchudzac sie z mezem, ja mam o tyle trudniej, że mój mąż nie ma sie z czego odchudzać, wiec musze gotowac na 2 gary;) Nie wiem co oznacza,że cwiczysz na WII?? o co chodzi? Jejku jak ja bym chciała wrocvic na siłownie, cwiczyłam tam rok(podczas mojego wczesniejszego odchudzania. kiedy zrzuciłam 15 kg) i ciało wygladało naprawde super. Tertaz niestety brak czasu, nie mam z kim zostawiac corki, maz długo w pracy.... ale postaram, sie chociaz w domu troche ruszyc...

Gość ytrftyrdts
witam ja schudlam 3 kg w ciagu tygodnia dzieki diecie zakupionej na aukcji allegro u uzytkownika marbar1979 polecam bo naprawde warto i tanio tylko 10 zl a komentarze mówią same za siebie... http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=22354136

Gość katarzyna098
A powiedzcie mi dziewczyny, czy stosujecie suplementy odchudzające jako wspomagacz w odchudzaniu? Sama mam problemy z nadwagą i ćwiczenia owszem dają dużo, ale w połączeniu z suplementami szybciej tracę wagę. Tutaj więcej na temat suplementów: http://hormonwzrostu.info.pl/2011/06/16/zacznij-od-diety-cz-2/ Jakie macie zdanie na ten temat?

Witajcie dziewczyny! Bardzo chce sie do Was przylaczyc poniewaz potrzebuje wsparcia i motywacji do zrzucenia 10kilo do grudnia... Postanowilam cwiczyc w miare mozliwosci i MZ! Zmniejszylam porcje jedzenia o polowe i nie jem (staram sie) po 18stej. Moze co tydzien bedziemy sie wazyly i zapisywaly tu swoja wage?

dziewczynki. ja jestem na żywieniu optymalnym już 8 lat,dlatego wiem że można zeszczuplec bez wyrzeczen. bardzo szybko przestają smakowac słodycze-a prazecież to one sa chyba najwieksza pokusa dla wiekszosci? na tym żywieniu nie ograniczamy tłuszczów zwierzecych-tłuszczu nie można zjesc za dużo. zjesz troche i jestes syta. ja zjadam najczesciej sniadanie(jajecznica z boczkiem lub jaja z majonezem do tego kawa ze smietanka 30%)obiadek (2 ziemniaczki z masełkiem,kawałek karkóweczki lub żeberek i jakąs kapustke) i podwieczorek( bita smietanka z odrobiną owoców lub lody optymalne).jesli gotuje zupe to na sporej ilosci kosci ,do tego kawałek mieska i oczywiscie smietanka kremóweczka. jak sie zje miseczke takiej zupki z kawałkiem mieska to naprawde ma sie dosc. na samym poczatku porcje sa troszke w wieksze bo żołądek jes rozciągniety ,ale po ok 1-2 tygodniach porcje sie zmniejsza. nie jedzac tłuszcz lub bardzo niewiele ,jestescie głodne ,czasem rodraznione i łatwiej ulegacie pokusom,a pózniej wyrzuty sumienia. oczywiscie nie chce Wam nic narzucac,tylko szczerze zycze osiagniecia upragnionej wagi. moja 7 letnia córka również odzywia sie w ten sposób i nie choruje. pozdraiam WAS szystkie serdecznie.

Witam:) a ja też się chętnie przyłącze 10 pasowałoby zrzucić po wakacyjnym lenistwie ale jakoś nie mogę się zabrać:(

Witam:) a ja też się chętnie przyłącze 10 pasowałoby zrzucić po wakacyjnym lenistwie ale jakoś nie mogę się zabrać:(