Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boooli ;(

co mam zrobic z zatkanym uchem? nie mam apteki dzis nigdzie

Polecane posty

Gość boooli ;(

od wczoraj mam zatkane ucho; po prysznicu mi tak sie zrobilo. w ciagu dnia przechodzilo kilka razy i znowu wracalo. po prysznicu czulam, ze mam tam wode i skakalam, nic nie dalo :( a dzis, nie mam apteki przy sobie. czytalam cos o plukaniu jeszcze wodą z mydlinami/ octem ale i tez takie opinie ze uszkodzi to ucho:( czuje jak mi piszczy 😭 co robic?

Gość MagdalenkaGDA
Mocz jest najlepszy, niech Tobie ktos nasika do ucha, przejdzie od razu.

Gość boooli ;(
chyba kot :o jestem sama w domu i nie mam dostepu dzis do niczego

sproboj zatkac nos i dmuchnac albo wez suszarke i trzymajac troche z dala zeby nie poparzyc malzowiny wysuszyc ta wode tam :)

Gość AgentSzpecjalny
A nie mozesz wybrac sie do jakiejs kliniki? Niech chlopak po Ciebie przyjedzie i w droge, przeciez to samo moze nie przyjsc, wez sie za siebie!

Gość AgentSzpecjalny
freeminder - a nie pomyslales o tym, ze tej wody (od wczoraj) juz tam nie ma? :D A jak dmuchnie i jej oczy z orbit wyjda? Ty to masz rady :D

Gość boooli ;(
nie mam chłopaka obecnie. i mam doła, jakoś ostatnio to w czerwcu mialam zapelnie tego ucha, przy przeziebieniu :o jutro bede mogla byc w miescie. do jutra chyba przezyje, a wlewac wody do ucha sie boje, przeciez to przez to tak mi sie zrobilo. freeminder - po tamtym tez prysznicu suszylam ucho i jakos nic, lezenie na tym boku nie pomaga , skakanie tez nie. mialam rozgrzewajacy wacik ze spirytusem ale nie pomoglo. Kurcze, ze mi zadne krople nie zostaly "(

Gość boooli ;(
dmuchałam tez; polykalam picie z zatkanym nosem, zolam 5 gum na raz i nic . beznadziejny przypadek.

Gość martunta
żartujesz sobie? masz przecież korek z woskowiny. trzeba iść do laryngologa, żeby Ci szprycą wlał wodę do ucha:) poważnie.

Gość wiem to na pewno..
kocham bazienkę z kafeterii :-O

Gość AgentSzpecjalny
To znajdz sobie chlopaka ... by miec z kim do lekarza jechac! ;) I jak najdalej od rad domoroslych pomagaczy ;) Jak to skakanie nie pomoglo? - to po kim skakalas?

Gość boooli ;(
po podlodze :p chloapk by sie przydal, mam weslee niedlugo i musze isc z kumplem :o dziss widzialam swojego bylego [ja rzucilam] i tak mi przykro bylo, ale coz 'dwa razy sie nie wchodzi do tej samej rzeki'

Gość c.s.
ja sobie zawsze przepłukuję wodą pod ciśnieniem 🖐️

Gość AgentSzpecjalny
c.s. a ta woda to ile % posiada? boooli nie smutaj! Od tego sa kumple - sa w stanie zastapic pana mlodego ;)

Gość boooli ;(
ucho pływaka :D rzeczywiście, w wakacje pływałam po godzinie mniej wiecej dziennie a z dwa razy mialam tylk ozatkane ucho, jakos automatycznie się blokowalo przed dostepem do wody a tu? musi cos byc bo jak dotykam malzowiny i czesci policzka [przy uchu] to tak szumi :o

Weź jakiegoś procha przeciwzapalnego, ibuprom, albo coś takiego. Masz po prostu początki zapalenia ucha i tyle. Możesz mi wierzyć, mam z tym do czynienia od 15 lat. Na przyszłość musisz suszyć uszy po myciu dokładnie, zasłaniać uszy jak jest duży wiatr i czapka na mróz. A jeśli żujesz gumę, to zamień to na tik taki.

Weź jakiegoś procha przeciwzapalnego, ibuprom, albo coś takiego. Masz po prostu początki zapalenia ucha i tyle. Możesz mi wierzyć, mam z tym do czynienia od 15 lat. Na przyszłość musisz suszyć uszy po myciu dokładnie, zasłaniać uszy jak jest duży wiatr i czapka na mróz. A jeśli żujesz gumę, to zamień to na tik taki.

Gość boooli ;(
o dzięki za poradę, mam nadzieję, że to nie to znowu ale na wszelki wypadek się najem/ popije wodka z red buuulem i bede tworzyc poezje

Gość boooli ;(
lubię swoje ciało wiec co to za pytanie !

a masz może duużą strzykawkę w domu? mi tez tak zatykało i jak chodziłam z takim uchem do laryngologa to on taką letnią wodą pod cisnieniem z tej strzykawki płukał mi ucho.Tera jak mi zatyka to sama sobie płuczę

Gość boooli ;(
mam strzykawkę 20 ml ale się boję? jak coś sobie zrobię to kto mi dzis pomoze? nie chce sobie uszkodzic blednika, raz jego zapalenie mialam to pamietam jak chodzilam na czworakach pod prysznic z goraczka 39 :o sorry ale was zaraz zamarudze

Gość boooli ;(
rzęsy- lepsze niż z reklamy, pomalowane tuszem dają teatralny afekt taki ze kazda dziewczyna pyta sie gdzie robilam rzesy ;p

Gość Marchwicki
nic nie grzeb, idź do lekarza rodzinnego on da skierowanie na zabieg - pielęgniarka odetka, lub idź do laryngologa

Gość boooli ;(
to sie dopiero lekarz zdziwi jak zobaczy zolta zielona oliwe :D nie, zalalam sobie ucho spirytusem i tak próbuję skakac, moze pomoze