Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zonaswojgomeza

Planowana cesarka-a karmienie piersia

Polecane posty

Gość zonaswojgomeza

Dziewczyny, czy ktoras mimo tego, ze nie rodzila naturalnie a miala planowana cesarke (np.przed terminem porodu) karmila piersia? Ja co prawda urodzilam juz corke przez cc, ale porod zaczal mi sie anturalnie i zanik tetna spowodowal decyzje o cieciu, wiec z karmieniem nie mialam wiekszych problemow. Teraz znow jestem w ciazy. Wiem juz, ze na pewno nie urodze sn(chyba ;)), a porod bedzie jakies tydzien przed terminem-czy mam szanse karmic naturalnie?????

Gość hghsfS
koleżanka urodzila wcześniaka i karmi tylko piersia. Zaopatrz sie w dobry elektryczny laktator i heja do przodu! ;) i nie zrażaj się na poczatku, byc może latacja rozkręci sie później, ale od początku sciagaj

mi akcja porodowa zaczeła się sama,trawała 16 h i dupa,skończyło się cc. Postawa położnych wcale nie była miła,a wręcz przeciwnie,chciałam karmić piersią ale one swoim zachowaniem wcale mi w tym nie pomagały ;/ w szpitalu nic nie miałam, wyszłam w piątej dobie i nadal nic ;/ piłąm herbatki na laktacje,masowałam piersi,męczyłąm laktatorem no i po tygodniu od cc udało mi się ściagnąć na jedno karmienie :p a potem to miałam aż za dużo ;)

ja mialam cc i pokarmu nawal ,ale tylko dzieku wlasnemu uporowi.od razu jak doszlam do siebie po cc wieczorem malego przystawialam non stop i nie mialam jak wiekszosc pokarmu na 5 dzien,ale na drugi.czyli dla chcacego nic trudnego

Gość dajciemispokojzhsłem
Miałam planowaną cc, 10 dni przed terminem. Trafiłam na szpital,gdzie bardzo duzą wagę przywiązuje sie do karmienia piesią. Synka dostałam 2 godziny po operacji, od razu mi go przystawili do piersi. Mleka nie było, ale on ssał. Co pare godzin przynosili mi go na długi czas (po 6 godzin) dostawiajac cały czas do piersi). Następnego dnia po cc poszłam na salę poporodową, kazali mi karmic piersią caly czas. Mleka nie było, moze kropelki, a dziecko ssało i ssało. Błędem połoznych było to, ze mi go nie dokarmiły i na 2,3 dzien po porodzie dostał gorączki z odwodnienia i głodu. Gdy okazało sie, dlaczego płacze, połozne dokarmiały mi go mlekiem modyfikowanym, jednoczesnie kaząc bez przerwy karmic piersią. Na 3 dzien po cc miałam juz nawał pokarmu. Laktacja została wywołana nieustannym przystwaianiem dziecka do piersi.

dajciemispokojzhsłem boze jak to czytam to az mnie jezy Polozne to wyjatkowe suki u mnie na porodowce spotkalam jedna fajna mila babke reszta dno przykro mi ze twoje dzieciatko az sie odwodnilo i oslablo:( A ty autorko nie martw sie moze nie bedziesz miec problemow Ja nie mialam mleka mam duzo i chyba spoko bo dziecko sie najada i spi i jak susel oby tak bylo do 6mc bo minimum tak chce karmic

jak mialas wczesniej to i teraz bedzie:):) glowa do gory 6m to dla mnie wystarczjacy czas karmienia:) choc pierwszeego brzdaca karmilam 10m i mnie nie bylo:(

Gość mamammm27
ja mialam cc planowe - pokarm dostałam na 3 dobe po cc - a potem to już go było mega dużo - ale na początku leciała butla bo mały musi coś jeść przecież...