Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przybitazproblemem

HEMOROIDY- niewłaściwe (?) zachowanie lekarza w trakcie badania

Polecane posty

Gość przybitazproblemem

Witajcie, Ze swoim pytaniem chciałabym się zwrócić do osób, które miały problemy z hemoroidami i zwróciły się z tym problemem do lekarza. Jak wyglądało Wasze badanie? Jak takie badanie powinno wyglądać? Po ostatniej wizycie u lekarza można powiedzieć, że byłam nieco przybita. Przy pierwszej wizycie wszystko było w porządku, lekarz zbadał 'problem' za pomocą palca, kiedy ja leżałam na boku i koniec wizyty. Ostatnio jednak badanie było nieco 'urozmaicone'. Musiałam się kłaść po kolei na brzuchu, na plecach, na boku, przy czym kiedy lekarz badał odbyt jednym palcem, drugi palec wsadził do pochwy, a drugą rękę w ogóle bez skrępowania położył i opierał o moje narządy płciowe, co jakiś czas palcem badając obrzeża wejścia do pochwy. Czy to jest normalne? Jeśli nie, to jak mam się zachować podczas następnego badania? Co powiedzieć, żeby nie wybuchła afera?

Gość objaw_tez
A jakie były u ciebie objawy, ze stwierdziłas ze masz hemoroidy ? i ile masz lat?

Gość wredna menda
Masz zasadniczo dwa wyjścia. Zmienić lekarza, albo spytać mu się dlaczego bada Cię w taki sposób? Powiedzieć mu, że nie rozumiesz sensu tego badania, w koncu ma zająć się hemoroidami, a nie pochwą, do cholery !!!

Gość przybitazproblemem
20 lat, przez ostatnie dwa lata miałam problemy z żołądkiem i przez to z właściwym wypróżnianiem się, w końcu zaczęło mnie piec, kiedy korzystałam z toalety i pojawiło się zaczerwienienie i guzek w ujściu odbytu, a przy badaniu okazało się, że i głębiej też podobno są powiększone guzki.

Gość przybitazproblemem
Myślałam o zmianie lekarza, jednak ten w ciągu kilku wizyt zapisywał, co mi pomaga, a co nie. Z drugiej strony, nowy lekarz mógłby ocenić obecną sytuację i wypróbować czegoś nowego, przy okazji nie narażając mnie na dyskomfort psychiczny przy badaniu. Domyślam się, że zachowanie mojego lekarza nie było do końca właściwe, ale obawiam się, że gdybym zwróciła mu jakąkolwiek uwagę, to mógłby mi się jakoś 'odpłacić'.

Gość przybitazproblemem
Pytanie kieruję do wszystkich, jeśli nie macie doświadczenia, to chociaż wyrażajcie swoje opinie. To forum jest moją nadzieją, bo nie mam z kim na ten temat porozmawiać. Wstydzę się przyznać komukolwiek.

Gość dffffffff
hm nie mam tego problemu ale raczej hemoroidów nie bada się przez pochwę.. i ręce w okolicach łona też raczej nie dają obrazu hemoroidów myslę, że lekarz to jakiś zbok to jakis stary cap?czy młody lekarz?

Gość przybitazproblemem
Wygląda na nie więcej niż 40lat. Dodam, że kilkakrotnie pytał mnie, czy zabawiam się jakimiś zabawkami analnymi lub uprawiam seks analny i przy każdej wizycie muszę powtarzać, że nie i nie.

Gość dffffffff
a może on badał Cie pod kątem endometriozy, może szukał guzków w pochwie bo nie jest pewny czy to hemoroidy no nie wiem co Ci doradzic.. może powinnaś spytać na jakims forum lekarskim specjalisty? czy tak można badac hemoroidy

Gość przybitazproblemem
Dziękuję za linka, przynajmniej wiem, jak powinno takie badanie wyglądać oficjalnie. Nie wiem, czy szukał jakiś guzków w pochwie, nic na ten temat nie mówił. Gdyby faktycznie szukał, to chyba powinien mi powiedzieć, jakie są jego obserwacje.