Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakupohhhholiczka

wszyscy mysla ze mam duzo kasy, tak naprawde jest zupelnie inaczej- zakupoholizm

Polecane posty

Gość zakupohhhholiczka

nie mam kasy, mieszkam sama z mama na niecalych 50m2, nie zarabiam, ucze sie. mamy na glowie kredyt. mama zarabia ok 2200zl plus 500zl alimentow. ciagle przychodza doplaty za wode, za prad... a ja co? ciagle biegam na zakupy, szafa sie nie domyka. dzisiaj znowu poszlam wydalam 30zl na jakis glupi zel do twarzy, 200zl na spodnie, dodatkowo perfumy z Zary, nauszniki (!!!)... jestem uzalezniona od wydawania kasy. codziennie robie zakupy, jem na miescie, kupuje jakies glupoty. w sierpniu kupilam sobie 5 par okularow slonecznych, z czego uzywam 1. w lipcu na perfumy wydalam ponad 700zl. przez wakacje przybylo mi okolo 100 ciuchow. najgorsze jest to, ze ciagle widze cos nowego i ciagle cos mi sie podoba. przestalam chodzic do galerii, to przegladnelam kolekcje w necie i od razu znowu pobieglam do sklepu. pojechalam ostatnio na zakupy do berlina, wydalam 800 zl, a wrocilam praktycznie z niczym. czeka mnie kupno nowych butow (a tydzien temu kupilam sobie dwie pary, ale zadne sie nei nadaja do codziennego chodzenia). jak z tym walczyc? najgorsze jest to, ze moja mama mowi 'nie, nie', a im ona bardziej zaprzecza, tym bardziej ja sie nakrecam, zeby bylo na moje. i w koncu mi ulega, bo ma miekki charakter. jak z tym walczyc? wiem, ze to choroba...

Gość mieszkamsam
mam wyższe wykształcenie mieszkam w warszawie , pracuję w banku na stanowisku specjalisty zarabiam 2800 netto po opłaceniu rachunków za mieszkanie+opłaty komórka itp nie stać mnie na używane ciuchy z allegro.

Gość mieszkamsam
więc nie wiem jak ty to robisz żyjąc z kasy mamusi

Gość zakupohhhholiczka
sama tez tego nie wiem... w tym roku bylam tez w hiszpanii, najpierw bylo 'nie, nie, nie', a potem sie nakrecilam i postawilam na swoim. codziennie na poczatku miesiaca slysze 'bedzie krucho z kasa do wyplaty', a i tak zawsze mam co chce...

Gość ja też zaQpocholiczka mała
wiesz co, mam podobny problem tylko w mniejszym stopniu - idę np. do galerii handlowej żeby kupić piwo ale po drodze mijam butiki i hasła WYPRZEDAŻ których nie mijam obojętnie. I kupuję sobie coś czego normalnie nie kupiłabym tylko dlatego że jest np. za 10 zł :o Myślę ,że a) jak chcesz to ograniczyć to pomyśl o swojej mamie, jak ona ciezko pracuje na Twoje rozrywki/przyjemnosci b) skoro masz tyle ciuchów, kosmetyków itp. to mogłabyś prowadzić bloga modowego czy coś, z czasem mogłabyś mieć z tego zyski :)

p.s ale coś mi umkneło albo sie nie zgadza - skoro kasę trzyma mama to skad Ty ją bierzesz? macie wspolne konto?

Gość zakupohhhholiczka
no wlasnie, slowo 'WYPRZEDAZ' dziala na mnie jak plachta na byka... biore, bo to przeciez OKAZJA, a OKAZJA sie nie powtarza... w szafie mam rzeczy z metkami sprzed kilku miesiecy... myslalam juz o blogu, sama wiele przegladam, ale nie chcialoby mi sie codziennie robic zdjec, wygladac idealnie, dzielic sie prywatnie zyciem... poza tym, zeby zarabiac na blogu trzeba w niego wlozyc duuuzo pracy i czasu ;) wlasnie chce sie wyleczyc, zeby odciazyc mame... ona kupuje sobie rzeczy na allegro. dzisiaj cudem namowilam ja na bluzke z sieciowki, nawet nei chciala przymierzyc. mowila, ze nie ma pieniedzy (ale codziennie paczke fajek pali ;) ) ale spodobala jej sie i wziela. ech...

Gość zakupohhhholiczka
mam jej karte do bankomatu, ma dwa konta. raczej nie korzystam z niej bez jej wiedzy, ale jak pisalam jest miekka i szybko ulega

ogólnie to zakupoholizm jest lepszy od palenia, przynajmniej nie szkodzi zdrowiu, o i bluzki z metkami...ja mam nawet z marca 2010 takie jeszcze... czasami jak coś taniego jest to kupuję nawet za mały rozmiar...a masz tak, że kupujesz coś - myślisz "a najwyżej sprzedam na allegro" a później przywiązujesz sie do tego ciucha? :D

Gość zakupohhhholiczka
tak, mam tak :D tez kupuje za male ubrania, bo przeciez schudne... za duze 'a bo da sie cos z nimi zrobic'. boze, chyba tylko psychiatra pomoze :D