Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama roczniaka

jak karmić roczniaka

Polecane posty

Gość mama roczniaka

Witam chcialam zapytac jak powinna wygladac dieta dziecka po pierwszych urodzinach??? czy moze ono jescy takie obiady jak my?? moj synek jadl do tej pory na sniadanie kaszke owsianke albo manne, na drugie sniadanie jajecznice albo jogurt, pozniej zupa dla niego specjalnie gotowana, pozniej drugie danie jakies warzywa z miesem tez gotowanym, na podwieczorek jakis owoc, i na kolacje kaszka z bobovity na dobranoc. co mam zmienic po jego roczku ?? synek ma 8 zeboow i ladnie gryzie. bede wdzieczna za sugestie bardziej doswiadczonych mam

Gość mozesz np na sniadanko
lub kolacje dawac kanapki np z wedlinka jakas dobra, parowke-ja kupuje sokolow, drogie ale dobre, i nie daje czesto, kanapki z zoltkiem albo calym jajkiem, jajecznice, moje dziecko dostaje tez chleb z powidlami(swoiskie), ogolnie kaszek nie je bo nie lubi wiec sniadanie i kolacja to tylko kanapki plus mleko do popicia lub kakao ale z tym ostroznie bo moze uczulac

a obiady w wiekszosci je takie jak my, zupy, tylko mniej przyprawione, wsyztskie jakie tylko jej zasmakuja, drugie dania normalnie ziemniaki, miesko, schabowe bez panierki, nalesniki, wszystko co wiem ze jej nie zaszkodzi

Gość mama roczniaka
dziekuje :) muszemu zrobic nalesnika kiedys :) kanapek on ie lubi za brdzo niestety no i u nas obiady to dalej wszystko wymieszane razem moze faktycznie dawac mu wszystko osobno??

ja daje osobno, nie zawsze bo jak widzi mieso to nic innego nie tknie, ale przewaznie jada to co my, nawet leczo jadla slabe, zrobione troche pod nia;)

Gość ja deaje to co lubi
makaron z sosem pomidorowym i mięskiem( taki sos ala bolognese) ugotowany na miękko, rurki, świderki- je sama rączkami, uwielbia jajeczniczkę z wdrobionymi kawałkami chlebka i pomidorem w kostkę- na śniadanko rosół z makaronem, marchewka i kurczak wdrobiony miksuję owoce i mieszam z jogurtem naturalnym- woli to niż deserki obieram miękką brzoskwinię ze skórki i obgryza ją sama aż po pestkę :D uwielbia paluszki junior lajkonika, serki topione w plasterkach z miękką bułeczką to tyle z tego co pamiętam

Gość chca -dokladka
Nasz Piotrus i Kamil jedza chetnie obiady jak my.

Gość mama roczniaka
dzieki dziewczyny :) to juz troche wiem :) zaczne pomalutku robic mu cos innego na to drugie danie i na sniadania :) pomoglyscie mi :)