Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WkrotceMama

Hemoroidy - pomocy

Polecane posty

Gość WkrotceMama

witam, wiem ze to bardzo wstydliwy temat, ale gdzies go trzeba poruszyc. Otoz mam wielki problem. W najblizszych dniach a max 2 tygodniach bede rodzila (bliziaki) a od 3 dni dostalam strasznych ale to przestrasznych hemoroidow zewnetrznych. Bardzo bolesne, jeden z nich bardzo krwawi. Nie moge siedziec, lezec, stac, w sumie po tych 3ch dniach juz stracilam nadzieje ze cos sie poprawi. Pani dr (mieszkam w anglii) powiedziala ze skoro ten krwawiacy byl niebieski i ciemnieje to juz jest tak jakby martwy i powinien sam odpasc... ale nigdzie na necie nie znalazlam potwierdzenia tej teorii. Krem anusol nie wchodzi w gre bo nie mozna stosowac przy krwawiacych paskudztwach ale uzywam Posterisan ktory mam z Polski. Czy jest szansa ze to sie wchlonie przed porodem? Nie wyobrazam sobie rodzic naturalnie w sytuacji gdy nawet do lazienki strach z bolu isc. Zaznacze ze nie mam problemu z zaparciami jako tako. Blagam niech ktos cos pomoze bo po scianach juz tez nie mam jak chodzic :) A czy jesli ten hemoroid sie nie wchlonie teraz to czy jest szansa ze po porodzie sie wchlonie czy czeka mnie jednak zabieg np gumkowania?

Gość WkrotceMama
czy ktos tu moze jakos doradzic?

obawiam się ze moze byc problem... mi hemoroid wylazł jakis miesiąc temu i niestety juz się nie chowa, a z tego co wyczytalam na necie to niestety jezeli jest w fazie nie chowania się nawet po ,,ręcznych'' próbach schowania go to będzie trzeba go pozniej usuwac chirurgicznie.. zadne masci juz nie pomagają a jedynie mogą trochę złagodzic ból i swędzenie, przykra sprawa z tym, tez liczylam na to ze do porodu się schowa..

Gość mama_michaliny
nie wiem co Ci poradzic ale szczerze WSPOLCZUJE mi wyszly straszne hemoroidy przy porodzie i bol poporodowy to byly wlasnie te hemoroidy a nie bol krocza. Ale czopki i masc szybko pomogly. Tzn juz nie bolalo . Bo co to obecnosci ich- to nadal sa. Mimo ze od porodu minely prawie 4miesiace.

Współczuję, też od czasu ciąży mam problemy z nimi. Pomagają czopki ale zawsze wracają :( Ulgę przynosiło mi wkładanie tam chusteczek nawilżających (dla niemowląt). Spróbuj sobie je tam wkładać, nic ci to nie zaszkodzi a może pomóc. :) Niestety nie sądzę żeby lekarze się tym przejeli, mam nadzieję że sobie poradzisz.