Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdxfcgfvyhui;kl

czy każda w ciąży robiła badania prenatalne?

Polecane posty

Gość gość
Badania USG powinny być ograniczone do bardzo konkretnych podejrzeń chorób u płodów poniewaz sa BARDZO SZKODLIWE dla rozwijajaczgo sie plodu. Obrazowo i w skrócie można powiedzieć, że badanie ultradźwiękowe dla komórki to coś podobnego jak bicie paskiem po pośladkach. Różnica polega na tym, że paskiem dostajemy po pupie, a tutaj głowica może bić po oczach, mózgu, czy wątrobie... W Chinach zostaly przeprowadzone szczegolowe badania na ten temat. Opisuje je Jim West w swojej ksiazce* Prenatalne badania USG SĄ ODPOWIEDZIALNE za: - wady genetyczne - żółtaczkę - choroby nowotworowe wieku dziecięcego np. białaczki, chłonniaki, nowotwory mózgu - zapalenia błon płodowych. - zaburzenia osobowości, powodujące kilkakrotnie większą częstotliwość samobójstw - choroby i wady oczu, - choroby skórne, alergie... *Jim West "50 Human Studies, in Utero, Conducted in Modern China, Indicate Extreme Risk for Prenatal Ultrasound: A New Bibliography"

Gość megan000
Ja robiłam i z perspektywy czasu nie wyobrażam sobie inaczej. Zamiast chodzić prywatnie na prowadzenie ciąży wolałam iść na nfz i zapłacić tylko za te badania prywatnie - u najlepszej lekarki (http://www.usg-3d.net/). To chyba najlepsze rozwiązanie przy ograniczonym budżecie

Gość gość
Nie robiłam. Dla mnie aborcja i tak nie wchodzi w grę nawet gdyby dziecko miało mieć jakieś wady albo choroby.

Gość gość
Jestem w 15 tygodniu ciąży i też nie robiłam pierwszego usg prenatalnego. W pierwszej ciąży też nie robiłam. Gdyby moja lekarka miałaby jakieś wątpliwości co do nieprawidłowości to pewnie kazalaby takie badanie zrobić. Będę robić dopiero usg prenatalne połówkowe bo tam mozna ocenic rozwój narządów dziecka i przy ewentualnych nieprawidlowosciach podjąć leczenie. A na pierwszym usg prenatalnym gdyby wyszło że dziecko może mieć którąś z wad genetycznych to co ...miała bym niby usunąć ciążę. ?

Gość gość
Nie każdy robi takie badania ale ja polecam. Przeszłam na początku ciąży wiele stresu kiedy przejmowałam się zdrowiem dziecka i w końcu mąż namówił mnie na zrobienie takich badań. Zgłosiłam się do Kliniki Galena i okazało się, że wszystko przebiega prawidłowo i dziecko jest zdrowe. Kamień wtedy spadł mi serca i reszta ciąży przebiegła już spokojnie.