Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małamamam

kiedy przechodzi się z gondoli na spacerówkę?

Polecane posty

Gość małamamam

kiedy dziecko zaczyna siadać czy kiedy nie mieści się już w gondoli? i jeszcze jedno pytanko: czy gondola o wymiarach: 78x35x24cm, to duża gondola czy mała?

mój mały poszedł z głębokiego do spacerówki w wieku 2 miesięcy,gondola mała bo tylko 65 cm(wózek graco quattro) więc chcąc nie chcąc musiałam go przełożyć bo kulił nóżki.A dziecko kiedy się przeklada?w sumie nie ma chyba sztwynej reguły.Ale wydaje mi się, że jakbym miała wózek z większą gondolą,to przełożyłambym go do spacerówki właśnie teraz.teraz właśnie mały zaczyna podejmować próby siadania.

Gość małamamam
a jeśli gondola jest długa i ma regulowany zagłówek (noworodek leży, a starsze dziecko może siedzieć bo ma podparte plecki) to jest szansa , że pojeździ w gondoli dłużej?

Gość moje dziecko od 5 miesiaca
w spacerówce mimo ze samo jeszcze nie siedzi za to się przekręca z brzuszka na plecy i odwrotnie i wystawia nogi za gondole. Mogloby to się tragicznie skończyć. W spacerówce przypinam pasami, rozkładam oparcie na półleżąco i jest bezpiecznie.

Gość te badania robi każda kobieta.
od ok. 5-6 miesiąca, jak dziecko potrafi w miarę samodzielnie siedzieć-tak żeby nie się nie zsuwało

ja mam dużą gondole 80 cm długa, ale właśnie już myśłe, że za jakieś 3 tygodnie jak mój mały skończy 5 miesięcy przełoże go do spacerówki. Po pierwsze jak leży to jest prawie taki jak długość godnoli, więc lada moment a będzie na nią za duży. Jeszcze nie siedzi więc teoretycznie mogłabym go powozić do 6 miesiąca.

Gość tak mysle
moje dziecko ma juz pol roczku i jeszcze jezdzi w gondoli:) nie bede go przesadzala do spacerowki na sile a w gondoli jako tako sie miesci, nie wieje mu i wygodnie lezy wiec jeszcze mam czas ;)

Gość a wasze dzieci się nie
przekręcają w tych gondolach? Moja ma 5,5 miesiąca i non stop to na brzuch to z powrotem na plecy albo wystawia nogi na gondole i się przekręca przeciska tak jakby chciała wyjść. Ledwo ją łapię i wpycham na siłę. Nie moge z nią tak iść na spacer bo nic nie robie tylko ja wpycham do wózka a ona "ucieka"

Moja gondola jest głeboka, żeby z niej wyleciec mały musiałby usiąść.. Narazie kładzie tylko nóżki na pokach gondoli, ale wystawia tylko stópki. Ma 4,5 miesiąca narazie przekręca się tylko na boczki.

ja mam roan'a. Gondola jedna z większych na rynku, regulowane oparcie, ale co z tego córka i tak nie chciała w niej długo leżeć. trzeba by założyć szelki, bo dziecko po tym oparciu i tak zjeżdża. do spacerówki przenieśliśmy się jak skończyła 5 miesięcy.

Gość adrianna33
Ja synka przełożyłam jak miał pół roku i zaczął samodzielnie siadac. Kiedys jade sobie na spacer patrze a moje dziecko samo siada w gondoli i sie smieje. Wiec nastepnego dnia juz wyszlam ze spacerowką.

Gość jsnaj
To ja rekordzistką jestem bo w roanie córkę woziłam 10 miesięcy w gondoli. I to zimą w kombinezonie i śpiworku. Jak była większa i chciała siedzieć to jej podnosiłam oparcie i super. Urodziła się w czerwcu i do marca jeździła w gondoli. Dopiero na wiosnę przesadziłam ją w spacerówkę. Gondola lepiej chroni zimą. No ale musi być to duża gondola a nie te mini gondolki jak np. w x-landerach.

ja przesadzilam synka jak mial 7 miesiecy mielismy duza gondole implasta boldera podnosilam oparcie w gondoli urodzil sie na koniec lipca i na poczaku marca go przesadzilam

mój mały pewnie też jeździłby nadal gdyby się mieścił.I również widziałam kiedyś dzieci w gondoli które próbowały siadać trzymając się brzegów rączkami-w tym przypadku pasy są nieuniknione.Moja gondola miała pasy.

Mój w godnoli jezdził do ok 5 miesiąca, potem spacerówka, a że miałam kubełkowa( concord neo) to lekko ja opuszczałam i siedział jak w foteliku samochodowym( choć wtedy tez go jeszcze w nim woziłam.

Gość kokszkal.;
może jak dziecko rodzi się jesienią albo zimą to dłużej pojeździ bo nie będzie sie tak wiercić z toną ubrań na sobie

Gość im dłużej w gondoli
tym lepiej , mocniejsze mięśnie , stawy , plecy proste .. same plusy miałam tako jumper , gondola mała , ale gdybym miała lepszą- dłuższą gondolę to córa jeździłaby dłużej , a tak jeździła do 5 mż ,bo później już się nie mieściła .

Gość mama-mia84
Ja wozilam synka 10-11 mcy w gondoli ROANA ,mega gondola. Zimą w kombinezonie ,z grubym kocem,a wcale nie był jakims maluszkiem.

Gość sdss
synek mial 8 miesiecy. Sam stabilnie siedział.

Gość vviesia
6 miesiecy wozilabym dluzej, ale po pierwsze gondola zrobila sie za mala, a po drugie - mala si3e wsciekala, bo jej bylo nudno teraz siedzi cwaniara i oglada sobie wszystko i nie ma wrzaskow na spacerze

Gość nie mam w ogole TV
ja syna wozilam do 7.5 miesiaca w gondoli chyba takich samych rozmiarow jak podala autorka, tez niezbyt wysokie brzegi, kiedy robila sie powoli za krotka to nie bylo problemu bo syn uwielbial wykladac sobie nozki do gory na pokrycie gondoli :D

Gość njgydsasd
a ja m am delti leo - terz ma duza gondole

Gość małamamam
up

Ja po piątym miesiącu przełożyłam, po prostu synu nudził się strasznie w gondoli, a spacerówkę mam rozkładaną. Teraz już siedzi, a jak widzę że jest senny to go kładę, nawet na leżąco ma co oglądać.

moj maluch ma 3,5 miesiaca. mamy gondolę jane. jest dosyc duza, jednak maly jak sie wyprostuje to na styk sie miesci. ma juz 68 cm. zastanawiamy sie nad zmiana na spacerówkę, ale z innych względów- on poprostu nienawidzi lezec w tej gondoli nawet jak podwyzszymy mu wezgłowie. zaraz placze na rączki. a w próbie ze sportówką jezdzil jak prezes:) pomimo ze mial na plasko rozłożoną. poprostu wiecej widzial

Gość a czy pora roku ma znaczenie
??

Gość w wenecji
:-)

ja mlodego przelozylam jak mial 6m bo nie miescil sie w gondoli