Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie Kolega / Nie powiernik

Czy na portalach pokroju fotka.pl mozna spotkac uczciwa, normalna dziewczyne?

Polecane posty

Na wstepie zaznaczam, ze nie wrzucam kobiet do jednego worka. Ponizsza notka jest wynikiem moich obserwacji kobiet i ich zachowan z portali spolecznosciowych. Od jakiegos czasu probuje poznac dziewczyne, ktora by byla uczciwa i w miare normalna. Z racjo braku wolnego czasu postawilem na znajomosci internetowe, Zapytacie pewnie, co wg mojej definicji znaczy dziewczyna uczciwa i w miare normalna. Juz wyjasniam. Uczciwa w tym wypadku oznacza nie grajaca na kilka frontow, nie ciagnaca kilka srok za ogon, ponadto od samego poczatku bedaca fair, nie ukrywajaca swojego meza, chlopaka, czy narzeczonego. Cala rzesza dziewczyn szuka na tego typu portalach przygod, flirtu, chce sie dowartosciowac cudzym kosztem. Ponadto zauwazylem, ze u wiekszosci z nich ciezko o znajomosc zasad ortografii i interpunkcji. Nie jestem jakims polonista, ale zwroty w stylu: "z kad jestes?", "wogole to mam merza", "bardzo ladnie muwisz", "ostatnio przeczytalam ksionszke o..." sa gruba przesada - przynajmniej w mim przekonaniu. Dalej, w miare normalna, to wg mnie dziewczyna, ktora ma jakies ambicje w zyciu, plany na przyszlosc, chce sie rozwijac, a nie biegac codziennie po dyskotekach, klubach, oddawac sie ulotnym chwilom namietnosci z nieznajomymi facetami, nie znajc nawet ich imienia, szukac losia, ktory ja utrzyma, bedzie na nia zarabial, podczas gdy ona zajmie sie malowaniem paznokci. Spora czesc dziewczyn z portali moglaby duzo mowic na temat nowo zakupionych majtek z koronka w Rossmanie, gorzej gdy przychodzi im odpowiedziec na, wydawaloby sie proste, pytanie: co chcesz robic w zyciu? Niemal zero ambicji, zycie z dnia na dzien, seks i roznego rodzaju uzywki, swego rodzaju pustoglowie. Ten termin jak ulal pasuje do pewnej dziewczyny, ktora wyszla za maz za obcokrajowca, bo mama jej kazala. A pozniej placz i lament, bo ja wykorzystywal, zdradzal. A teraz ona bawi sie w najlepsze, nie majac rozwodu wikla sie w liczne romanse, dziwne zwiazki, usidla zonatych i smieje sie w twarz, jaka to ona sprytna i wredna. Ta etykietka nie dotyczy tylko i wylacznie tych atrakcyjnych fizycznie. A zatem pytam: czy mozna na portalach spolecznosciowych spotkac dziewczyne uczciwa, normalna? Czy tylko ja mam takiego pecha?

Gość ale ty
szukac losia, ktory ja utrzyma, bedzie na nia zarabial, podczas gdy ona zajmie sie malowaniem paznokci. :) rozbawiłeś mnie tym tekstem no sporo takich jest, ale są też takie jak opisałeś (uczciwe itp); nie wiem, na portale tego typu nie zaglądam, ale w rzeczywistości znajdzie sięd ość sporo normalnych dziewczyn - udanych poszukiwań życzę ;)

Pytanie: jak taka normalna / uczciwa znalezc, odseparowac od tych "pustakow"?

Na facebooku jeszcze nie probowalem kogos poznac. Chyba warto sprobowac. Ktos ma jeszcze jakies propozycje?

Gość hehe :D
Autorze, a czego sie spodziewales po portalu fotka.pl? Zwroc uwage, ze baby tam zarejestrowane maja konta od kilku ladnych lat. To oznacza, ze konto sluzy im jedynie do dowartosciowywania sie (bo chyba mi nie powiesz, ze atrakcyjna dziewczyna w ciagu 2 lat nie znajdzie sensownego amanta). Krotko: tam przesiaduja apsoleczne jednostki, bezmowzgie laski, myslace tzipa. Tyle w tym temacie. Chcesz normalna dziewczyne? Rusz dupsko i wyrusz na lowy na miasto, a nie siedzisz na tych smiesznych portalach.

Gość ale ty
jak odseparować? nie ma innego sposobu jak poprzez bliższe poznanie; jak ci laska wyjeżdza z tekstem że ma męża, no to już wiesz z kim masz do czynienia; poznasz osobę dopiero kiedy znajdziecie sięrazem w różnych okolicznościach (również tych trudnych, niewygodnych); widzęze ci sięspieszy a to nie jest dobra metoda by hurtowo robić przeglad towarów; musisz się choć minimalnie zaangażować otworzyć i poświęcić -jeśli szukasz na poważnie

Troche jestem juz zmeczony tym szukaniem. Gdybym pragnal flirtu, romansu mialbym kobiet na peczki z tych portali. Ale nie w glowie mi takie przygody. Szukam kobiety do powaznego zwiazku.

Gość ale ty
pełno normalnych szukających stałęgo związku; może poprzez znajomych? koleżanka koleżanki/kolegi? to nie głupi pomysł

Znajomi juz dawno sparowani, wieksza czesc kobiet pozajmowana, ktore znam, a te wolne nie sa w moim typie, badz ja jestem dla nich tylko i wylacznie powietrzem. Rozpadli mi sie kilkuletni zwiazek, 5 lat w nim trwalem, a teraz dochodze do wniosku, ze naprawde ciezko o normalna dziewczyne. Mentalnosc ludzi szybko sie zmienia, kroluje bezguscie i rozwiazlosc seksualna, czy po prostu jestem dinozaurem, nie pasuje do tej epoki?

Gość a co!
kiedyś tak, ale niestety już dawno z tej strony nie korzystam:)

Gość ale ty
nie jesteś donozaurem; sąprzeróżni ludzie na świecie; szmaty i cnotki; w różnym wieku, o różnym wyglądzie, przeróżnych gustach i sposobie na życie; w twoim typie też na pewno jest sporo dziewczyn tylko trzeba szukać, nie tu, to tam nno i nie porównuj potencjalnej do twojej ex - dobrze radzę

No wlasnie problem chyba tkwi w tym, ze caly czas porownuje nowo poznana dziewczyne do swojej eks. To jest silniejsze ode mnie.

Gość wsedtryu
a czego się spodziewałeś że spotkasz tam normalnych ludzi? Może jakieś 10% normalnych tam jest.

Gość ale ty
lepiej to zmień; ja się raz umówiłam z takim jednym i ciągle mi ględził o swej byłej- na pierwszym spotkaniu! uwierz mi - drugiego nie było

Ja raczej nie poruszam tematu swojej bylej na spotkaniach z dziewczynami poznanymi przez internet. Tylko problem jest w tym, ze kazda porownuje do swojej bylej. Patrze na sposob bycia, drobne gesty, podejscie do zycia, charakter... I klops, najczesciej konczy sie wszystko na jednym spotkaniu. Dziewczyny nudza mnie szybko, mam wrazenie, ze sa puste, pozbawione tej magii, "tego czegos", co pozwoliloby na dluzej sie przy nich zatrzymac.

Gość ale ty
ha! no to jużznam przyczynętego że nikogo nie możesz znaleźć słuchaj, nie ma dwóch identycznych osób a znaleźć tą idealną "drugą połówkę" jest trudniej niż trafić szóstkę w totka; większość związków jest średnio dobrana a to co je trzyma to głównie strach przed samotnością, przyzwyczajenie, dzieci itp (no bo z kimśtrzeba być) - im szybciej sobie zdasz z tego sprawę, tym krócej będziesz sam wybieraj: albo sam, albo kompromis z "nie-doskonałą" partnerką

Nie szukam idealu, bo takiego nie ma. Z drugiej strony nie chce byc z byle kim, tylko dlatego aby nie byc samotnym. Moze to kwestia tego, ze nie jestem jeszcze gotowy na nowy zwiazek? Od rozstania z moja eks uplywa 2 miesiace. Moze potrzeba mi wiecej czasu, spedzenia go w samotnosci, nabrania dystansu do pewnych spraw... Sam nie wiem. Trudne to wszystko.

Gość ale ty
nom to nie pisz że nie ma normalnych lasek tylko raczej nie ma takich jak twoja ex - bo to już zupełnie inna bajka

Gość ale ty
no poczekaj jeszcze, 2 miechy to mało

Gość jhjhjhjhj
a skoro eks byla taka wyjatkowa to dlaczego zerwaliscie? co do portali spolecznosciowych to szukasz w najgorszym miejscu....takie dziewczyny jakich szukasz przewaznie nie mają kont na fotce,nk. Jak w internecie to lepiej na forum z kimś spróbować ;) ja jestem bardzo uczciwa,ale za to niezbyt normalna (za bardzo nieśmiała i dziwna)

Spróbuj na forach tematycznych, od razu dojdą do głosu wspólne zainteresowania. Portali randkowych nie polecam - z wlasnego doświadczenia. Fotki.pl tym bardziej :D.

"Chcesz coś wyruchać, to wbij na fotkę Po pięciu minutach wyłuskasz idiotkę"

Gość jhjhjhjhj
aha,no i wg mnie duzo dziewczyn jest wiernych i uczuciowych..za to wiernych facetów to ze świecą szukać..ja np. mam tak,ze nie ufam facetom i boje sie zaangażować.Wiem,że gdybym sie zaangażowała to maksymalnie,dałabym z siebie wszystko i zaufała bezgranicznie..i wiem,że gdyby ktos to wykorzystał to bym mogła zwariować.WIęc nie wiem czy nie wole już być sama ale bez obaw że jestem zdradzana

Dlaczego zerwalismy: bo cos sie wypalilo miedzy nami. Postanowilismy dac sobie czas, odpoczac od siebie. Po czym ona stwierdzila, ze nie ma szans na odbudowanie naszego zwiazku - zakochala sie w kims innym i odeszla. Walczylem o nia, ale bezskutecznie. Dzis nasz kontakt ogranicza sie tylko i wylacznie do slowa: czesc. Nic poza tym.