Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciazzoweczkaa

skracanie sie szyjki objawy-pomozcie

Polecane posty

Gość ciazzoweczkaa

jestem w 23tc.tydzien temu bylam u gina.bo czulam takie napieranie na pochwe od gory i ruchy malego bardzo nisko,az nieprzyjemnie. Gin mnie zbbadal,stwierdzil,ze kanal zamkniety i szyjka twarda. Nie mogl mi zrobic uag,bo w ciagu tamtego tyg mialam juz dwa- u niego na wizyciie i na prenatalnych. Takze nie w czu sie nie skraca. Nadal mam te objawy,do tego jak wstane boli mnie brzuch,tak ciagnie. Martwie sie a wizyta dopiero w piatek

nieprzyjemne ruchy to norma,a dlaczego myslisz ze napieranie=skracanie sie szyjki ? niech lekarz na najblizszym usg sprawdzi dl szyjki czasami objawow nie ma a szyjka sie skraca,mnie sie skracała a nie czulam,dowiedzialam sie przypadkiem na usg po tym jak mialam kilka bolesnych skurczy,szyjka w 26tc miala u mnie 1,5cm i mialam rozwarcie,ale ciaze donosilam do 40tc ;)

skracania szyjki nie czuć, a to moze potwierdzic jedynie lekarz i usg dopochwowe. napinania to prawdopodobnie skurcze przepowiadajace - niegroźne i normalne w ciazy brzuch wtedy ciagnie w dół, twardnieje bo macica musi cwiczyc do porodu b poniewaz jest mięśniem, ciągniecie czy twardnienie mozna czuc od samego ruszania sie malucha kopnie albo sie przeciagnie i macica odpowiada twardnieniem.

Gość ciazzoweczkaa
dziekuje za odpowiedzi. Mam nadzieję że wszystko ok. Czasem mam takie uczucie jakby mały był na wylocie taki dyskomfort. Jak źle wsadzony tampon czy coś