Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiowata

Kobietki ,które już rodziły, pomocy! :)

Polecane posty

Gość Kasiowata

czy jak jest sie po terminie i ma sie małe rozwarcie, i trafia sie na 8 dzien po terminie do szpitala, czy lekarze dawają coś na wywoływanie porodu,czy cesarka?

Gość zoskaipawel
to zależy od szpitala. U nas czekają z wywołaniem (kroplowka z oksytocyną) do 7 dnia po terminie. CC wtedy gdy cos zagraza dziecku... albo wywołanie nie przynosi skutków..

Gość Kasiowata
? na ostatnim ktg położna, i lekarz na ostatniej wizycie, powiedział mi, że jeśli będzie 8 dzień po terminie,( a termin miałam na 29 sierpnia), to mam się sama zgłosić do szpitala, w którym będe rodzić.

Gość Kasiowata
więc dlaczego mieliby czekać do 14 dnia po terminie??

Gość Kasiowata
zoskaipawel.. dlaczego twierdzisz, że wywołanie nie przynosi skutków?

bo tłumaczą to tym,że ciąża może zakończyć się 2 tyg po lub 2 tyg przed terminem i to jest norma

Gość Kasiowata
to jakieś chore jest.. Dla mnie np. jeśli kroplówka nie daje rezultatu to powinni cc zrobić,a nie czekać nie wiadomo na co. Skoro lekarz prowadzący każe na 8dzień po terminie się zgłosić, a oni potem ' każą czekać bo może samo się zacznie...' ;/

no bo to jest chore. Ja miałam planowaną cesarkę ze wskazań zdrowotnych a czekali na skurcze i rozwarcie. Urodziłam 4 dni po terminie

Gość Kasiowata
długo po cc leżałaś w szpitalu? ja jutro będe 7 dzień po terminie i we wtorek przypadnie 8 dzien po terminie i mam się zgłosić do szpitala... z tym ze mam małe rozwarcie i nie wiem czy dam rade sama urodzić, bo p.doktor, która mnie ost.badała stwierdziła, że szyjke mam przy kości, i nie wiem co to znaczy...

Gość Oni nie tylko czekają
W szpitalu dziecko w łonie matki jest monitorowane ( co kilka godzin sprawdzane jest tętno płodu, codzienne KTG ) a wywoływanie nie zawsze kończy się porodem. Często kobiety mają kilka podejść do oksytocyny (np co 2 dzień ). Za którymś razem może urodzić sn, a jeśli nie to wykonują cc. Jeśli nie chciałaś się "męczyć", to trzeba było wykupić cc w prywatnej klinice, a nie liczyć na cud ;)

Gość Kasiowata
hmmm.. zobaczymy jak to będzie ze mną.. martwi mnie tylko ta szyjka przy kości, nie wiem co to znaczy,a pani doktor nie chciała mi tego wyjaśnić,a na necie nie moge nic na ten temat znaleść.. :(

Ja urodziłam 10 dni po terminie naturalnie i nie chciałam miec wywoływanego - naszczesie moja kruszynka wie kiedy zacząć.

Gość Kasiowata
nie każego stać na prywatną klinike..

Gość Kasiowata
mam nadzieje, ale nie dziękuje :)

Gość Oni nie tylko czekają
to musisz "przełknąć" fakt, że będziesz się musiala pomęczyć, a cc tylko w razie komplikacji.