Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justin hilton

czy forma say again jest niegrzeczna np. kiedy sie kieruje do klienta w restaura

Polecane posty

Gość justin hilton

??

Gość aha ii ach
albo "I beg your pardon?" albo samo "Pardon?" masz brzmieć grzecznie kurde :O

Gość bbainka 1981818
repaet please..! inaczej repeta powtórka..na logike! repetowac powtarzac klase! jezyki ucza logiki nie mata! u cebie kiepsko..

Gość kukur
a dlaczego nie say again-wszyscy tak mowia.Nie ma w tym niczego niegrzecznegoZadne repeat please-bo to jest anglik NIE UZYWANY.

Gość a takkkkkkkkkk mam 12 lat
pisze z pamieci... say me it one more time please... jak to pub kawiarnia nie stylowa restauracja; a kelnerka w naszym wieku

Gość justin hilton
say again - tak sie zwrocilem do klienta kilka razy przez telefon a koleznaka byla w malym szoku, ale na szczescie klient byl ok czegos nowego sie nauczylem ;-)

Gość kukur
"""sorry could you repeat ? ' """-nieeee.Jezeli uz to can a nie could.Po drugie-oni tak nie mowia.Say again-jest wszedzie uzywane.

nawet w pl sie tak nie mówi..kelner by sie obraził.. powiedz mi to..;/ bez kultury... mowi sie prosze jeszcze raz powtorzyc..nawet w polsce.

Gość jiojioj
musialabys sie zapytac nativa, jaki to ma wydzwiek, bo wydaje mi sie, ze raczej to troche szorstkie...

Gość justin hilton
to klub dla bogatych

Gość bbainka 1981818
zapomniałam dopisać że sram mordą i zesrałam się na klienta jak do niego mówiłam o repetowaniu

a moze tak..what?? czyli coooooooooooooooo?? po co mowic moze wogole bedziemy na całym swiecie bez kultury!!;p

Gość kukur
justin-dziwne bo ja mieszkam w kraju anglojezycznym juz 8 lat poza tym bardzo dobry anglik z liceum.dziwne.A ta kolezanka to kto?

Gość chociaz dodaj please
...

Gość kukur
No to moze--what the fuck??!!!

"I beg your pardon?" to jest sztuczne...takie ą ę.. lepiej poprosic o powtórkę, o jeszcze raz, bo nie dosłyszałem. I podziekowac.

Gość justin hilton
forma could you repeat jest bardziej wlasciwa szczegolnie w takim miejscu, w ogole wywolalem dyskusje na ten temat w pracy kolezanka to Litwinka, poza ja automatycznie uzywam tego zwrotu

Gość feel that pump u cunt?
do jebanych polskich psów : nie możesz powiedzieć "say me X" tak to tylko polacy nakurwiają za granicą i robie wioske, jebane psy. Could you repeat please? Or Can you repeat please? Sorry I didn't hear you. Could you repeat? I suggest you take a few lessons you dumbass cunts...

Gość kukur
"a takkkkkkkkkk mam 12 lat"-to jest dosc czesto uzywany zwrot.Glownie przez starsze facetki.

kukur - co ty chrzanisz oczywiście że tak się mówi chyba że ty chodziłeś do jakiejś ruskiej szkoły że takich podstaw nie wiesz :O

Gość kukur
"feel that pump u cunt? do j**anych polskich psów : nie możesz powiedzieć "say me X" tak to tylko polacy nak**wiają za granicą i robie wioske, j**ane psy." ---ty akurat jestes po tym co piszesz wzorcowym chamem.To jest wlasnie to polskie chamstwo ktore ciagle tu widze i za ktore mi wstyd.Jezeli mi nie wierzysz-to przeczytaj to cos sam napisal chwilke temu.

Gość kukur
"lilou_moew kukur - co ty chrzanisz oczywiście że tak się mówi chyba że ty chodziłeś do jakiejś ruskiej szkoły że takich podstaw nie wiesz" ---no to odpowiadam w twoim stylu:ty to chyba do jakiejs chinskiej szkoly chodzilas ze takich podstaw nie potrafisz wykumac jak PRZECZYTANIE CZYJEGOS NAJPROSTSZEGO TEKSTU !!!Ja nie napisalem ze sa to formy nie poprawne.Napisalem czarno na bialym ze SA TO FORMY NIEUZYWANE !!!!Kropka.