Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jabłońska

Moja matka ma do mnie pretensje!!!

Polecane posty

Gość twoja maleńka
Zapytaj się mamy czy jej zdaniem, osoba która gotuje i pracuje na zapleczu w kuchni jest gorsza od bezrobotnego, wykształconego studenta

Gość dzis
Genetycznie kobieta nie posiada kubków smakowych? Kretynie doucz się, kubki smakowe ma się niezależnie od płci! A faktem jest że mężczyzni mają większe predyspozycje do bycia kucharzami, ale nie przez brak kubkó smakowych u kobiet, tylko dlatego, ze wyczucie smaku u kobiet zmienia sie np zależnie od dnia cyklu.

Gość twoja maleńka
Nie odczuwaj wyrzutów sumienia, bo nie robisz krzywdy nikomu. Poprostu chcesz sobie zapewnić konkretną przyszłość (chcesz być kucharką) a nieporozumienie między wami bierze się z tego że inaczej obie ją wiedicie. Jeśli lubisz gotować, czujsz że umiesz to robić dobrze, to na pewno nie popełniasz błędu którego będziesz żałowała, bo spełnisz swoje pasje jak również uprawiasz hobby gotując.

Gość twoja maleńka
* ją widzicie

Gość twoja maleńka
Pracodawca który jest właścicielem restauracjii nie będzie patrzeć na papier, ale na umiejętności.Są kucharze po zawodówce którzy mają mniejsze kfalifikacje od tych po technikum ale umieją lepiej gotować od nich

Gość mój kolega ma zawodówke
kucharską i zarabia 10 tysiecy miesiecznie.

Gość twoja maleńka
Kalibatorze a czy Ty umiesz dobrze gotować, bo ja np nie, i chciałabym żeby ktoś kto umie to robić dobrze mnie tego nauczył

Gość bez pojęcia
hm? a nie ma jakiegoś technikum gastronomicznego? wtedy i ty i matka byłybyście zadowolone. Chociaż z drugiej strony, nie wiem czemu na silę każe Ci chodzić do liceum, po skończeniu którego, nie będziesz miała ani wykształcenia, ani żadnego zawodu czy fachu. Można skończyć zawodówkę, a później ewentualnie iść do jakiegoś technikum. Ja skończyłam studia (2 kierunki nawet) i co? jak pracy nie było tak i nie ma, i gdybym teraz miała wybierać, szkołę, to sama poważnie bym się nad zawodówką, ewentualnie technikum zastanowiła.

Gość Sheen
Kończąc liceum zdałam sobie sprawę, że jestem kolejną osobą, która wie wszystko i zarazem nic. Jeżeli będziesz naprawdę wybitną osobą w swojej dziedzinie to będziesz mogła sobie pogratulować. Pomyśl jednak co będzie jeżeli za dwa lata okaże się, że tak naprawde nie chcesz tego robić. Po liceum a nawet technikum miałabyś jeszcze jakieś wyjście z takiej sytuacji.

Gość di sheen
Po zawodówce też jest taka szansa, jest technikum i liceum na podbudowie szkoły zawodowej.

Gość Sheen
Zdaje sobie sprawę z tego, że jest taka szansa. Jednak myślę że lepiej zapobiegać niż leczyć.

Gość raz dwa
niektorzy mają fajnie..a moja cceniła mnie bardzo nisko,chcialam iść do liceum a ona powiedziała że i tak sobie nie poradzę i posłała mnie do zawodówki..