Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jabłońska

Moja matka ma do mnie pretensje!!!

Polecane posty

Gość jabłońska

Od dwóch dni chodzę do 1 zawodowej i moja matka ma do mnie pretensje że wybrałam zawodówkę kucharską i mówi mi że w liceum i technikum są wolne miejsca i moge jeszcze przeniesc papiery, mam juz dosc. Jak powiedziec jej by dala sobie spokoj?

powiedz jej ze nie zminisz dzania i juz.. chyba bedziesz musiala przeczekac ten pierwszy meisiac bo obawiam sie ze tego jej nie prztlumaczysz

Gość jabłońska
Mojej mamie ciężko to wyjasnic. Placze tylko ze bede harowala fizycznie i ze nie ma przede mna zadnej przyszlosci i ze bede klepala biede, to sa jej argumenty.

Gość kalibrator
a co szkodzi na dzień dobry przeskoczyć o jedną półkę wyżej ?

Gość jabłońska
Szkodzi mi bo gotowanie to moja pasja, odpowiada mi to. A matka chciałaby na siłe żebym w przyszłości poszła na studia co i tak nie ma sensu.

Gość POWIEM COS OD SIEBIE
masz zajebista mamę.i o to kurwa chodzi leniu! jestes leniem a stac cie na wiecej! moj ojciec zawsze chcial zebym szla do liceum a ja kyrwa nie i nie! zawodówka najlepiej,najszybciej, i najbardziej łatwo jak sie da! a tu zonk! poszłam do liceum w ostatniej chwili.dzis jestem po studiach i mam wyjebane na wszystko.chociaz niektorzy w to nie wierza ze je ukonczylam to ja zawsze z dumaq powtarzam ,,a kurwa udało mi sie i chuj wam w dupe'' pokaz klase dziewczyno!!!!!!!!!!!!!

jest liceum gastronomiczne!!!!!!!

Gość jabłońska
Ale to nei tylko chodzi, z przyswajaniem wiedzy mam również problemy. Poza tym po zawodówce rozpocznę pracę i będzie dobrze, nie będę klepac biedy na bezrobociu jak ci po studiach.

moja matka też tak gadała :D no ale czym sie denerwujesz..siłą Cie nie przeniesie,niech sobie gada :classic_cool:

aha zapomnialam dodac najwazniejszego! liceum nie oznacza trudniejszy od zawodówki! przynajmniej nie zawsze! ja moje liceum i studia zaliczam do latwiejszych niz podstawówka! do podstawowki idziesz tepy jak marsjanin wkroczacy na plutona, do liceum jak ziemianin na marsa a dalej jak ziemianin na ziemie wiec lajttowo nie pekaj !!!!

Gość też jestem po zawodówce
kucharskiej! i co? pracuje w restauracji bo po prostu umiem gotowac a w liceum i technikum jest wiecej teorii niz praktyk dlatego polecam w tym wypadku zawodowke :)

mialo byc wkraczający ....jebane oczy ide sac bo juz chuja widze

Gość jak ty sie czujasz
to tylko takie pierdolenie ,ze po studiach nie ma pracy owszem trudno ją znaleźć ale jak już ktoś się postara i znajdzie to obojętnie jak bardzo chujowe studia by skończył to i tak będzie zarabiać więcej nż ty w jakiejś nędznej restauracji tak będziesz pracować nędznej bo po zawodówce nie masz innej możliwości. co ty myślisz ,ze ci wszyscy znani kucharze skończyli zawodówkę ?

Gość ZAzAZAzAgnieszkaZaZAzAz
ja uwarzam ze ty powinnas izc chociasz do tehnikum skoro mialas opcjie liceum lup tehnikum bo zawodufka to dla debiluw

zawodufka? hehehe no ładnie piszemy a tam jeden chuj,tez lepsza nie jestem hahaha ale razi kurwa razi!!! no a co do studiów , fakt....pracuje w innej branzy ale nie powiem ze mgr nie dal mi mozliwosci tej pracy.wzieli pod uwage moje wyksztalcenie.dzieki temu mam dobra pracę

Gość jabłońska
A ja nie chce isc na studia. Poza tym zawsze mogę sobie otworzyc wlasny interes, wlasna restauracje. Co z tego że pójdę na studia, jak to tylko strata czasu. A tak pieniądze z praktyk przeznacze przynajmniej na fajne ciuszki.

Gość jak ty sie czujasz
POWIEM COS OD SIEBIE to jedyny błąd jaki tam wychwyciłaś ? :classic_cool:

No kurwa, przeciez ja sie wyglupialam :D

Gość jak ty sie czujasz
eh.. co za plebs... nie załapali ZZZzzz coś tam 🖐️ :P

Sam jestes plebs, chamie :foch:

Gość jak ty sie czujasz
to były akurat słowa poparcia dla ciebie ZaZAZa coś tam :D

nie to nie jedyny blad ale to mi sie akurat w oczy rzuciło........zabvolały jak sam skurwysyn

Gość AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAkkkt
Ah przepraszam nie przeczytalam do konca :D

Gość kalibrator
wszystko jedno, czy kucharka po zawodówce albo po technikum, na jedno wychodzi, gdy kucharek sześć to nie ma co zjeść :(

No nie przeczytalam :D

Gość kalibrator
a najlepszy kucharz to zawsze był i będzie facet, ponieważ kobieta nie posiada w swoich genach tych tak zwanych kubków smakowych :)

Gość twoja maleńka
Kucharz to bardzo dobry zawód. Nie martw się mamą... Postąpiłaś mądrze, bo postąpiłaś logicznie. Powiedz mamie że wiele ludzi po szkole średniej jest bezrobotnych bo nic nie umieją po za teorią, Nie przjmuj się mamą, ani nie czuj się z tym źle że nie wykonałaś jej zyczenia.

Gość jabłońska
To i to jest najgorsze, matka wmawia mi poczucie winy.

Gość kalibrator
oczywiście w zawodówce się nauczysz jak należy prawidłowo kartofle obierać i jak pietruszkę pokroić oraz jak cebulę obrać i gary umyć ale chyba nie myślisz, że po zawodówce jakiś zawodowy kucharz pozwoli abyś ciasto upiekła według wlasnego pomysłu , pomocą kuchenną zawsze zostaniesz i na tym koniec