Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SAB SIMPLEX NA KOLKE SPRZEDAM

SAB SIMPLEX - Nowa sól i okolice

Polecane posty

Gość SAB SIMPLEX NA KOLKE SPRZEDAM

mam do sprzedania kropelki na kolke Sab Simplex cena 35zl za buteleczke. Kupilam ale moje dziecko juz nie potrzebuje i dlatego chce spzredac.Chetnych pisac na meila ma_basia@o2.pl pozdraiam Oto tłumaczenie ulotki SAB-SIMPLEX z niemieckiego SAB SIMPLEX: Skład Składniki lecznicze: 1 ml (ok. 25 kropli) zawiesiny do zażycia zawiera 69,19 mg Simeticonu. Pozostałe składniki: Carbomer, kwasek cytrynowy, hypromellose, benzoesan sodu, substancja słodząca (aspartam), sacharyna, kwas sorbinowy, aromat malinowy, aromat waniliowy, woda Opakowanie Butelka z dozownikiem o pojemności 30 ml zawiesiny Czteropak (4x30ml) zawiesiny Opakowania kliniczne Obszary zastosowania -do leczenia objawowego dolegliwości żołądkowo-jelitowych związanych z nadmiarem wydzielania gazów, np. wzdęcia, uczucie przepełnienia -do przygotowania do badań w obszarze brzucha, jak np. rentgen i sonografia oraz przy przygotowaniu do gastroskopii i endoskopii -przy wzmocnionym wydzielaniu gazów po operacjach -przy zatruciach Przeciwwskazania Nie wolno stosować przy nadwrażliwości na Simeticon lub inne składniki leku. Nie ma żadnych przeciwwskazań do stosowania podczas ciąży i okresu karmienia. Środki ostrożności dot. stosowania i wskazówki ostrzegawcze Przy świeżo powstałych i/lub występujących przez długi czas dolegliwościach brzucha powinniście Państwo udać się do lekarza, aby rozpoznać przyczynę dolegliwości i powodowaną przez nie chorobę. Interakcje z innymi lekami - nie są znane Dozowanie O ile lekarz nie zaleci inaczej, proszę stosować się do tych instrukcji, w przeciwnym razie lek może nie działać właściwie! Niemowlęta: do każdej butelki (chodzi o butelkę z mlekiem itp.) dodawać 15 kropli. Sab simplex miesza się bezproblemowo z innymi płynami, np. z mlekiem. U niemowląt karmionych piersią można zaaplikować za pomocą małej łyżeczki bezpośrednio przed karmieniem. Skutki uboczne Do tej pory nie zaobserwowano skutków ubocznych. Wzdęcia (kolki) u małych dzieci Bóle brzucha przy przyjmowaniu posiłków przez niemowlęta i małe dzieci należą do najczęstszych dolegliwości, którymi matki i pediatrzy muszą się zajmować. Regularne ataki krzyku ok. pół godziny po posiłku mogą po wykluczeniu przyczyn organicznych być przyczyną dolegliwości trawiennych. Występują przeważnie w pierwszych miesiącach życia. Te dolegliwości są dużym obciążeniem dla dzieci i rodziców. Nie są one jednak postrzegane jako choroba i nie przedstawiają żadnych zaburzeń rozwojowych. Mogą występować zarówno u dzieci karmionych butelką jak i karmionych piersią. Przyczyna tych kolek leży w pożywieniu pochodzenia mlecznego, ponieważ pożywienie to przy ruchach żołądkowo-jelitowych prowadzi do silnego wytwarzania śliny (piany??) przez wiele godzin. Zamknięte powietrze nie może się wydobyć i prowadzi do bolesnych wzdęć. Data do spożycia do 2013r. chetnych pisac na meila!!!

Gość ludzie chcecie tylko pieniedzy
ja tez mialam na zbyciu oryginalny Sab Simlex za ktory dalam 42zł, sprzedalam go na allegro za 20zł plus 5 zl przesylka. Za dużo chcesz! 35 zl i jeszcze przesylka,nie oplacalna cena!

na allegro nie mozna sprzedawac lekow o ile mi wiadomo!!! ja chetnie bym kupila ale juz mam :( i kupilam go za 45zl ,wiec mi nie chrzan ze ta mama ma za drogo pzreciez ty niby dalas 42zl to dlaciebie nie bylo za drogo? glupia baba

Gość 39tc dziecko przeciera sie@@@
up

Gość justis ok
pozdrawiam nowa sól :) a co sadzisz o naszej porodówce? jak dla mnie kiszka, przereklamowana

Gość justis ok
jeszcze na trakcie porodowym było fajnie. fajne połozne. ale na oddziale połozniczym to pozal sie bosze. niektórym kobietom dzieci płakały całymi dniami i zadana nie pomogła!

Gość jak możecie niemowlakom i
noworodkom dawać takie świństwo?! benzoesan sodu - Ten związek chemiczny jest w stanie poważnie uszkodzić mitochondria mówi Piper. To z kolei powoduje tak wielką degenerację komórek, że z czasem może doprowadzić do choroby Parkinsona czy marskości wątroby. Piper ostrzega, że typ uszkodzenia powodowany przez benzoesan sodu jest powiązany z wieloma chorobami neurodegeneracyjnymi, które pojawiają się w późniejszym wieku. Co więcej, benzoesan sodu w połączeniu z witaminą C tworzy benzen, związek rakotwórczy co ma szczególne znaczenie w przypadku napojów i przetworów warzywno - owocowych, w których wykorzystuje się obie te substancje. - aspartam - Aspartam jest obecnie najniebezpieczniejszą substancją na rynku, jaką dodaje się do żywności. Aspartam jest przyczyną ponad 75 procent negatywnych reakcji na występujące w żywności dodatki zgłaszanych do amerykańskiego Urządu ds. Leków i Żywności. Wiele z tych reakcji ma bardzo poważny charakter, jak choćby napady apopleksji, a nawet śmierć, o czym w lutym 1994 roku doniósł raport Departamentu Zdrowia i Opieki Społecznej. Wśród 90 udokumentowanych symptomów wymienionych w raporcie znajdują sie między innymi: bóle głowy/migreny, zawroty głowy, apopleksje, mdłości, drętwienie, skurcze mięśni, przybieranie na wadze, wysypki, depresja, znużenie, rozdrażnienie, częstoskurcz, bezsenność, zaburzenia wzroku, utrata słuchu, palpitacje serca, trudności w oddychaniu, napady niepokoju, zaburzenia mowy, utrata smaku, szum w uszach, zaburzenia pamięci i bóle stawów. Zdaniem naukowców oraz lekarzy badających negatywne skutki wywoływane przez aspartam, spożywanie tego środka może wywołać lub zaostrzyć przebieg następujących chorób: nowotwory mózgu, stwardnienie rozsiane, epilepsja, syndrom chronicznego zmęczenia, choroba Parkinsona, choroba Alzheimera, zaniki pamięci, chłoniak, wady wrodzone, cukrzyca. hypromellose czyli e464 - jest związkiem rozpuszczalnym i może ulegać fermentacji w jelicie grubym. Wysokie stężenia mogą spowodować problemy jelitowe, takie jak np. wzdęcia, zaparcia czy biegunkę.

zapomnialam jeszcze o carbomer - Wywołuje stan zapalny swędzenie skóry po którym pojawia się pokrzywka. Po dostaniu się do oczu stan zapalny spojówek i łzawienie

i jeszcze kwas sorbinowy czyli E 200 - Uważa się, że jest nieszkodliwy dla zdrowia, choć dość często powoduje reakcje alergiczne (kontaktowe zapalenie skóry, rumień oraz inne podrażnienia skóry, a także astmę), jednak w najczęściej dotyczą one kontaktu bezpośredniego ze skórą, natomiast rzadziej po przyjęciu doustnie, prawdopodobnie ze względu na szybki rozkład metaboliczny w organizmie człowieka. i sacharyna -Badania sacharyny z lat 60. i 70. wskazywały, że substancja ta może być karcynogenem. W roku 1977 stwierdzono zwiększenie częstości występowania raka pęcherza u szczurów przyjmujących duże dawki sacharyny, co było bezpośrednią przyczyną zakazania stosowania tego związku w Kanadzie

Gość justis ok
czy sa jeszcze mamusie z Nowej Soli? tak tylko bym chciała powspominac porodówke

dziewczyny dlaczego naciagacie sie na ten Sab Simplex ?? po co wydajecie mnowsto kasy na niego ?? :D:D wystarczy czytac ulotki.... ten sam sklad- simeticon , czy jakos tak maja kropelki bobotic ktore sa w polskich aptekach... wystarczy przeliczzyc i dac wiecej kropelek bobotic. Zreszta to i tak nie dziala.... najczesciej mocne kolki spowodowane sa nietolerancja laktozy albo skaza bialkowa i pomaga dopiero podanie odpowiedniego mleka dziecku. a na bole brzuszka woda koperkowa i herbatka z mieszanki ziol przed kazdym karmieniem. wiem co pisze bo z "kolkami" 2 razy bylismy z synkiem az w szpitalu....

Gość gość
Mój znajomy przywozi mi je jak potrzebuje butelka kosztuje w Austrii 20zl inni sprzedając drożej chcą zarobić pewnie