Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mama 27

wkładka domaciczna? macie doświadczenie?

Polecane posty

Gość mama 27

Witam. Jestem mamą dwójki dzieci. Przed dziećmi brałam tabletki anty 7 lat przed córką i 2 lata przed synem, ale teraz postanowiłam zmienić metodę. Nie planuję więcej dzieci. Radziłam się mojego gin , który powiedział, że można w każdej chwili założyć wkładkę domaciczną (jestem 8 tygodni po porodzie), ale wiecie co wstrzymałam się i poradziłam lekarki do której kiedyś chodziłam i powiedziała, że mam się wtrzymać, że to za wcześnie. Doradziła żeby to zrobić przynajmniej pół roku po porodzie gdyż można nabawić się zapalenia trzonu macicy. Więc póki co jestem umówiona z nią na grudzień Założy mi wkładkę Multiload 375mm, koszt założenia = 0zł w ramach nfz, koszt wkładki 83 zł. Napiszcie czy któraś miała z Was tę wkładkę, jakie są po niej miesiączki w tej chwili miałam 5 dni z czego 2 dzień bardzo bolesny. Czy to prawda, że mając wkładkę wydłuża się okres? Pozdrawiam ciepło i jak tylko założę to się odezwę Jeszcze jedno... Moja lekarka nie miała ani jednej wpadki z wkładką odkąd pracuje i je zakłada (pracuje już bardzo długo). Co do wpadek z wkładką to powiedziała, że bardzo dużo zależy od założenia, że nie powinno się zakładać na przodozgięciu albo tyłozgięciu macicy (cokolwiek to znaczy) bo jak jest źle założona to wtedy można zajść w ciążę. No i oczywiście dokładne zbadanie pacjentki przed...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować