Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilkakakaka

BOl wiezadel, jajnikow czy macicy w 7 tygodniu ciazy? :/

Polecane posty

Gość lilkakakaka

pomozcie dziewczyny, co to moze tak bolec? zaczelam 7 tydzien.. To jest bol raczej staly, czasem sa przerwy, zaczal sie wczoraj a jutro ide do lekarza na usg.Biore nospe ale niewiem czy pomaga,raczej niewiele.To bol po bokach macicy w okolicy jajnikow,podobny do bolu menstruacyjnego :/ czy ktos tak mial? :/

Gość cyki cyki
Nie panikuj. Miałam tak samo na tym etapie ciąży i dostałam więcej leków - przeszło.

Gość ghkmgvck
te bóle pojawiają się gdy miał się pojawiać okres (gdybyś nie była w ciąży) dziwne że te bóle są ale przeczytałam w książce od lekarza dla przyszłych mam...

Gość cyki cyki
U mnie bóle nie występowały w terminie "brakującego" okresu.

Gość lilkakakaka
acha, bo ja biore tylko no-spe, luteine dopochwowo i kwas foliowy z witamina B6, slyszalam o tym magnezie, moze jutro lekarz mi przepisze... :/ to wlasnie magnez sie na to bierze prawda?

Gość ghkmgvck
no ja mam wszystko "książkowo" każde objawy pojawiają się jak to jest opisane. Każda kobieta przechodzi to inaczej...

Gość lilkakakaka
u mnie od owulacji moglo minac juz jakies 3 tygodnie

Gość ghkmgvck
ja boję się brać jakiekolwiek tabletki... boję się o maleństwo...

Gość ghkmgvck
wolę ja trochę pocierpieć niż moje dziecko tak naprawdę... To tylko przejściowe.... ;)

Gość lilkakakaka
tzn 4 tygodnie od owulacji*

Gość lilkakakaka
no-spe forte mozna? i spasmoline tez powinnam miec...ale poczekam do jutra,co lekarz powie... a w ciazy mozna np zjesc pizze z pieczarkami?

Gość cyki cyki
No skoro lekarz mi to przepisał, to ja się nawet nie zastanawiałam, bo po co? Zresztą ja nie miałam i nie mam przewrażliwienia, że czymś dziecku zaszkodzę albo coś mu się stanie. A czemu miałabyś nie jeść pizzy z pieczarkami? Ja dzisiaj miałam gotować zupę pieczarkową. Mniej czytaj informacji z internetu bo tylko w głowie mieszają, a później histeria, bo "mam w domu kota, to na pewno będę miała toxoplazmozę" albo "czy w ciązy można używać kremu do depilacji" :O

Gość lilkakakaka
ok :) pojde jutro do lekarza to mi wszystko powie, ja ogolnie mialam wczesniej bole niby na okres,ale byly one delikatne,a teraz troszke mocniejsze i sie przestraszylam,musze poczekac do jutra:)

Gość cyki cyki
Ale nie zakładaj, że poronisz, po co? Mi lekarz powiedział, że jak ciąża ma się utrzymać, to utrzyma. I jakoś mnie to ie przeraziło, mimo że ledwo siedziałam z bólu. Ale rozumiem, że każdy ma inne podejście do tego. Jutro powinien ci się humor poprawić po usg, tak myslę ;)

Gość lilkakakaka
dzieki za rady cyki cyki:)

Gość lilkakakaka
wszystko moje przewrazliwienie ech...:)

Gość przecież no-spa forte
to nic innego jak podwójna dawka zwykłej no-spy

Gość cyki cyki
Heh, no ja mam akurat odwrotnie, jakieś "utwardzenie". A przewrażliwienie, bo ciąża wyczekana, czy jakoś tak samo z siebie?

Gość lilkakakaka
ciaza raczej jako zaskoczenie dla mnie i chlopaka ;) ogolnie sie po prostu martwie o nie i w ogole jak to bedzie...

Gość lilkakakaka
po jutrzejszej wizycie jesli wszystko bedzie ok chyba powiemy rodzicom, bo co nam pozostanie...tzn moze wytrzymalabym jeszcze miesiac ale w domu zawsze oczekuja ode mnie pomocy no a teraz...

Gość cyki cyki
Aaa, rozumiem, dużo wątpliwości. Dziecko sobie poradzi, postaraj się myśleć pozytywnie. I słuchaj własnego ciała. Ja miałam bardzo ambitne plany, co do "bycia w ciązy" np. odnośnie jedzenia i guzik z tego wyszło. Dlatego jem, co mi intuicja podpowiada, oczywiście bez przesady.

Gość lilkakakaka
oj bardzo duzo watpliwosci... i strach przed reakcja rodzicow mimo ze z chlopakiem ''wiekowo" jestesmy dorosli.

Gość cyki cyki
Jak mają nagadać, to i tak nagadają, wiem coś o tym. Najważniejsze to myśleć po swojemu i mieć wsparcie w chłopaku.

Gość lilkakakaka
no, z poczatku moj chlopak sie przestraszyl i dalej sie chyba boi jak ja,ale po wizycie u znajomego malzenstwa z malymi dziecmi to nawet slub chce brac heh....powiedzialo sie A,trzeba poiwiedziec B hehe:)

Gość lilkakakaka
sliczna dziewczynka, gratuluje :* i za pocieszenie tez:)

Gość cyki cyki
Zobacz najpierw przed tym B, jak się bedziesz czuła, bo tego niestety nie da się przewidzieć. Jak gin się rozszaleje :D to zleci ci jutro kupę badań. A to pierwsza wizyta?

Gość lilkakakaka
tak, pierwsza:) tzn to B to slub cywilny hehe, najszybciej mozna nawet za miesiac i to byloby lepiej bo brzuszka by nie bylo jeszcze widac :D nie przewidze jakbym sie czula, ale cywilny trwa chyba 15 minut heh:)

Gość lilkakakaka
nie byloby widac albo nie byloby zbytnio widac, nie wiadomo:)

Gość cyki cyki
Ja jestem w 16 tc i brzucha nie mam, tylko ledwo widoczne wybrzuszenie i to tylko wieczorem. Ja przez bardzo długi okres czasu nawet 15 minut stojąc nie wytrzymywałam, że o mdłościach non stop nie wspomnę... i o tym, że mi WSZYSTKO śmierdziało.