Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maladie

Jak zostać detektywem?

Polecane posty

Trzeba iść na policjanta, a dopiero potem starać się o licencję detektywa czy są jakieś szkoły? Orientuje się ktoś?

Gość szczawiu
musisz dużo jeść aby być silna :)

Gość i sru i fru
ostatnio wpadł mi też w ręce artykuł na ten temat.Oprócz tego co w linku było wspomniane,że w Polsce nie jest zbyt wielkie zapotrzebowanie na tego typu usługi bi są drogie.Osoba na którą się powołał autor artykułu mówiła ,że ma 2-3 zlecenia w miesiącu w miejscach dość odległych od miasta w których mieszka.Jest to najczęściej tropienie podejrzanych o niewierność małżonków lub na życzenie biznesmenów sprawdzanie partnerów w interesach. i jeszcze linkhttp://www.zawodowe.com/Detektyw_-_wlasna_firma_517

Wiem, że się z tego nie utrzymam, ale to chyba jedyna praca, która mnie nie znudzi.

Gość Dezz
Wiem, że trochę czasu już minęło od ostatniej odpowiedzi. Też zastanawiam się nad detektywistyką. Nawet ruszyłem coś w tym temacie. Żeby zostać detektywem trzeba zdobyć licencję (przynajmniej tak piszą tu www.detektyw.edu.pl/jak-zostac-detektywem) a potem założyć działalność. Na start potrzeba na prawdę sporo kasy (4 tys na papierki i zezwolenia, oprócz tego sprzęt, etc...) więc trochę się obawiam... Co o tym myślicie? Czy warto pchać się w ten zawód?

Gość gość
dezz a moze spolke zalozymy. skad jestes?

Gość JaAniaDetektyw
Należy pamiętać że praca detektywa wiąże się z dużym ryzykiem, należy dokładnie przemyśleć czy jesteśmy na to gotowi. Mi też się ta praca podoba, jednak trochę się boję, dam sobie jeszcze trochę czasu. http://cgamk.pl/praca-detektywa-z-czym-sie-wiaze/