Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przecież to żart

dlaczego przeciętne kobiety

Polecane posty

Autorze, ja bynajmniej piękna nie jestem, zwykła, przeciętna dziewczyna, ale nie widzę powodu, żeby się chować pod stół i ogłaszać całemu światu jaka to ze mnie szkarada. Btw, jak Ty wyglądasz, że wyznajesz takie zdziwaczałe stanowisko? :D

Gość przecież to żart
co??? to zapytaj 10 facetów co myślą o 1 dziewczynie 9 na 10 powie szczerze o niej to samo! jeden tylko zgłupieje

A co jest złego w czuciu się piękną? Mogę wiedzieć, ze mam przeciętną twarz, a stanąć przed lustrem, zachwycić się i być z tym szczęśliwa :3

Gość ...\\\|||///...
grunt to pewność siebie.

sluchaj ja tez piekna nie jestem, przecietna? moze byc choc nie do konca codziennie slysze komplementy od osob mi obcych, az strach jak gdzies wychodze sama.. nie sadze by kazdy z nich owijal w bawelne a nawet jesli, to mnie to nie interere..

Gość Jaroslawe-84
precz pasztety :O

Gość przecież to żart
przeciętniary!! jak wszędzie dookoła a facet musi być książę

Gość Jaroslawe-84
która mi possie? :classic_cool:

To wszystko przez "bezstresowe" wychowanie i przesadzoną asertywność. Od najmłodszych lat rodzice im wmawiają, że są "naj" pod każdym względem i po kilku latach utwierdzają się w tym przekonaniu wbrew temu co widać w lustrze. Swoją cegiełkę dorzucają też programy typu "jak dobrze wyglądać nago", w których wciska się kobietom z nadwagą, że są śliczne, zgrabne i seksowne zamiast wykupić im karnet na siłkę.

Jakbyś się wczytał w to, co piszemy, to byś wiedział, że facet nie musi być książę, a normalny, fajny człowiek. Ale, że chcesz wytłumaczyć swoje pustactwo, czyli ocenianie i klasyfikowanie ludzi po wyglądzie bez poznawania ich charakteru rzekomym wybrzydzaniem kobiet, to już inna sprawa Autorze. :classic_cool:

baldur - dowiedz się najpierw co to bezstresowe wychowanie. Poza tym co rodzić ma dziecku mówić? "Ale ty masz krzywe zęby"?

Gość Marina2020
glupi autorzyno. kazdy ma inny gust. poza tym jak ktos mowi komplement osobie od ktorej nic nie oczekuje, nie chce jej sie przypodobac itp to po co ma klamac? co ty wiesz o swiecie. poza tym KAZDY jest przecietny. nawet te wielkie dody, misski itp jak zmyja tapete to sa przecietne. jak nie wierzysz to moge ci wkleic linki z tymi "cudenkami" :D wiekszosc kobiet jest przecietna(90%), a 10 % brzydka. a piekna kobieta to zrobiona przecietniara.

Gość przecież to żart
Marina , tobie nawet tapety nie pomogą tak jak przeciętniarom

Moorland, dokładnie tak. Rodzice powinni mówić prawdę i uczyć te księżniczki skromności i obiektywnego spojrzenia na siebie.

No to moi popełnili niesamowity błąd wychowawczy zawsze mówiąc mi, że jestem ładna :D

dokladnie mi nikt nie moze zarzucic ze wygladam jak strach na wroble bez makijazu, bo maluje sie okazyjnie i bez wygladam rownie dobrze wiem ze teraz sie zachwalam, nie pisalabym tego gdyby tak nie bylo wiele jest ladnych dziewczyn, zreszta sprecyzuj mi co tak wlasciwie znaczy slowo przecietniara i jakie kobiety sie do nich zaliczaja pokaz mi przyklady z zycia wziete ( nie wliczaj tutaj naszych zdjec - lasek z kafe )

"No to moi popełnili niesamowity błąd wychowawczy zawsze mówiąc mi, że jestem ładna" baldur pewnie swojemu dziecku by mówił że jest głupie i brzydkie i do niczego się nie nadaje. dobrze że go nie będzie miał.

Baldur, co Ty piszesz. Kiedy ktoś słyszy od urodzenia jakie to ma wady w wyglądzie i że jest przeciętny albo brzydki, to wyrasta na zahukanego, wstydliwego, w jakimś stopniu upośledzonego w kontaktach z innymi człowieka o patologicznym obrazie siebie jako szkarady i nieudacznika. Człowieka trzeba podbudowywać, a nie mieszać go z błotem od najmłodszych lat. Sprowadzać do parteru to można, jak się nieodpowiednio zachowuje- ale na pewno nie poprzez krytykę wyglądu. :O

Nie ma co się wprawiać w kompleksy, większość osób i tak wie, że ma przeciętną (co nie znaczy brzydką) twarz i...nic sobie z tego nie robi, bo brak niezwykłej urody nie oznacza, że jest się brzydkim.

Poza tum, nawet jak ktoś jest brzydki, a nie zwyczajny, czy ma z tego powodu chylić czoła przed innymi i manifestować świadomość swojej brzydoty? Co to w ogóle za myślenie? :O

Gość dfsgtryuty
byle jaka dziewczyna, a uważa się za nie wiadomo co jeszcze wymagania jakieś ma , szok o matko, jak ona śmie mieć jakiekolwiek wymagania :o powinna całowac mości pana po stopach ze ją zechciał, wielki kurwa książe :o ma wymagania boma szacunek do siebie i ma reprezentuje inne wartosci niz ty pustaku

"Poza tum, nawet jak ktoś jest brzydki, a nie zwyczajny, czy ma z tego powodu chylić czoła przed innymi i manifestować świadomość swojej brzydoty? Co to w ogóle za myślenie?" no właśnie to jest zagadka o co tak naprawdę autorowi chodziło? czy jeżeli dziewczyna jest brzydka lub choćby przeciętna to ma przemykać się kanałami czy jak? co to znaczy "uważają się za piękne i próbują je udawać"?

Nie wiem czy popełnili błąd, bo nie wiem jaką jesteś osobą i jak wyglądasz. mam na myśli sam mechanizm, parę lat temu laski tak się nie zachowywały więc jaki jest tego powód? Podszywie offfermy, ja przynajmniej mam szanse ale Ty, stary prawik na bank nie doczekasz się potomstwa ale to nawet lepiej, świat jest zbyt mały na więcej niż jednego takiego jak Ty. :D

Ostatnimi czasy po prostu pojawiła się większa tolerancja w mediach dla niestandardowych typów urody...i spróbuj powiedzieć takiej Anji Rubik, że jest brzydka ;)