Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usgw4dd

USG w 4d w 19/10 tc to dobry pomysl?

Polecane posty

Gość usgw4dd

czy to jeszcze wczesnie? bo chcialabym swojego maluszka pokazac mojemu chlopakowi i nie wiem czy bedzie cos widac ;)

Gość Boze dziewczyny nauczcie sie
ze to sie nazywa usg 3D!! 4D to jest zwyczajnie film!! 19/20 to za wczesnie na 3D. Najlepiej wychodzi miedzy 25, a 30 tc. Wiem, bo robilam w 28tc z synkiem i w 26tc z corka (za rada lekarza) i w obu przypadkach mam rewelacyjne zdjecia oraz filmy.

Gość do przyglupa nade mna
hahahhaha wez kobieto chcialas zablysnac swoja wiedza i inteligencja a ci nie wyszlo;) naucz sie ze USG w 3d/4d mozna robic spokojnie od 18 tg;) tydzien temu rozmawialam o tym z moim lekarzem ;)

Gość Fruziaaa
jezu ja poprostu nie moge czytac jak niktore laski sie wymadrzaja. szok. jamialam robione w 21 i mi lekarz powiedzial ze tak najlepiej bo pozniej moze miec ciasno i nie wyjdzie. i tez mam super zdjecia. a co dziewczyna zle napisala ze chce 4d? czy gdzies napisala ze to nie jest film? ma miec takie robione wiec tak napisala. a niektorzy lekarze maja samo 3d i wychodza tylko fotki. Masakra pozjadaly rozumy wszystkie

Gość do do przyglupa nade mna
Wez kolezanko sie opanuj, tak? To, ze kultura i inteligencja u ciebe na zerowym poziomie to nie znaczy, ze mamy czytac te twoje wypociny! Dla twojej marnej wiedzu i informacji: 3/4D mozna robic ZAWSZE i w kazdym tygodniu, ale najladniejsze i najwyrazniejsze obrazy, miedzy innymi twarzy dziecka bedziesz miala miedzy 25 a 30 tygodniem z prostej przyczyny: od mniej wiecej 25 tygodnia dziecko nie rosnie zabardzo w zdluz, a nabiera tkanki tluszczowej i niemowlecych ksztaltow, stad obraz wyrazny i dokladny np. twarzy! Po 30 tc dziecko jest juz tak duze, ze trudno jest o wyrazny obraz. Doszlo to do twojej pustej glowy, czy mam ci jeszcze raz wyjasnic? I nie wierz tak slepo lekarzom, bo za 3/4D placi sie i to nie malo, wiec szczegolnie prywatny kity bedzie ci wciskal szybko, zeby na takiej pustej jak ty po prostu zarobic. Boze, widzisz, a nie grzmisz, ze takie wulgarne okazy na forum pisza i jeszcze swiecie sa przeknane, ze maja racje :o

Gość cyki cyki
U mnie ładnie było widać rysy dziecka w 13 tc. Oczywiście nie ma porównania z usg późniejszymi, gdzie buzia jest zupełnie inna.

Gość ciezaroweczkaawere
hahhahahah pusty leb to masz ty;D wez sie lepiej za swoje bachory bo chyba wiekszych problemow nie masz, a ze jeste tepa i nie rozumeisz autorki to nie moja wina ;) wyjajsnic mi? hahhahahaha , wspolczuje twoim bachorom takiej matki;D

Wiesz, ja do twojego poziomu znizac sie nie bede, bo mnie wyochwano gdzie indziej, a nie w rynsztoku i w przeciwienstwie do ciebie z patologii nie pochodze :)

Gość hienka 33
ja miałam zdjęcia 3d na każdej wizycie co m-c i najładniejsze wyszły dokładnie w 27 tyg i 3 dni ciązy. Nie wiem jak się ma sprawa z 4d ale ja mam porównanie na każdej fotce, ta jest bardzo wyraźna i wspaniale widać rysy synka.

Gość ciezaroweczkaawere
glupia babo chcialabys pochodzic z takiego domu jak ja;) moze z patologii nie pochodzisz ale widac ze sama patologie tworzysz. biedne twoje dzieci, smutno mi ;)))))

Mialam 4d (to chyba polega na tym ze sie oglada dziecko w 3d w czasie rzeczywistym tak jakby się hmm bylo w swoim wlasnym brzuchu) mialam coś zaraz po 20 tyg i bylo do bani. Mala byla tak chudziutka ze niewiele bylo tam widać. Kuzynka miała w 32 tyg i ślicznie widać bylo buźkę małej. Myślę, ze lepiej poczekać bo wrażenia lepsze, a kosztuje taka przyjemność troszkę...

Oczywiscie :) Tak, tak...trzymaj sie i powodzenia zycze w anonimowym leczniu frustracji i kompleksow :)

Gość usgw4dd
kurczę, a ja już umówiłam się na dokładnie 19tydz i 5 dzień ciązy. Ale trudno, bardziej zależy mi na tym aby pokazać synka jego tatusiowi, a na takim USG pewnie wszystko widać lepiej niż na zwykłym. Koszt tego USG to 200 zł, faktycznie sporo.

ja płaciłam 350 więc 200 to raczej nie dużo- masz tez w to wliczone zdjęcia i nagranie na płytce? Wiesz, dla mamy każde USG jest fascynujące bo widzi swoje maleństwo wiec niezależnie czy to 19 tydzień czy 30 to i tak będziecie na pewno zadowoleni, tyle tylko, ze później jest frajda bo widać takie głupotki jak kształt twarzyczki itd :)

Gość a nie mozesz przelozyc?
Naprawde tak jak ci pisza wyzej, pozniej mialabys ladniejszy, wyrazniejszy i bardziej "dziusiowy" obraz swojego maluszka.

Gość a po co to robicie?
Eeee, a to po co się robi to usg? Żeby sprawdzić czy z dzieckiem ok, czy żeby mamusia i tatuś mogli wstawić "ładne" zdjęcie na fejsbuka lub inszy szit?

Gość wlasnie po to aby mozna
bylo sobie wstawic to zdjecie w ramki :) 3/4D nie jest usg medycznym (tak jak np. polowkowe), a dla przyjamnosci :)

Gość a po co to robicie?
O kurva :o

mam fajnego lekarza i w 14 tc oglądałam maleństwo w 3/4d i powiem szczerze że widać ale mało bo to za wcześnie...na razie to tak w formie bajeru mi pokazał i nie musiałam płacić dodatkowego kosztu tak jak tu piszecie 200zł, gdzie chodzę prywatnie na wizyty

Gość cyki cyki
Ja płacę za wizytę, dodatkowo za usg nie, ale za nagranie płytki 50 zł. Jak patrzę na swojego szkraba, to normalnie widać oczy, nosek i buzię, tylko część twarzy zakrył rączkami.

Mój lekarz mówił że USG połówkowe jest bez sensu robić z 4D bo w tym czasie wszystkie dzieci wyglądają tak samo, ja robiłam w 32 tygodniu i widać było już rysy małego.

Gość mama_michaliny
pierwsze usg 3D mialam juz w 13tygodniu i wyszlo naprawde bardzo ladne, szczerze moge polecic, bo zmiescila sie cala sylwetka. i pani dr powiedziala juz jaka plec! Z reszta moge wam pokazac : http://wd10.photoblog.pl/np5/201101/50/85047569.jpg http://wd6.photoblog.pl/np3/201101/F5/85049204.jpg a to w 22 tygodniu http://wd9.photoblog.pl/np5/201101/20/85984458.jpg Widac juz bylo buzke wyraznie takze polecam rowniez! W 30 tygodniu nie bylo widac WCALE buzki bo sie cala zaslonila. juz jest wieksze ryzyko ze mozesz nie zobaczyc nic. A teraz moja Misia ma juz 3 miesiace . przy okazji prosimy o glosik http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3871

Gość mama_michaliny
up