Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MagdaWroclove

Ballada o bandzie czworga

Polecane posty

Gość MagdaWroclove

http://www.youtube.com/watch?v=CB3pgot8hHU&feature=player_embedded Na kogo będziecie głosować? Ja na pewno nie zagłosuję na bandę czworga i głęboko wierzę, że każdy zdrowo myślący człowiek ma dość kłamstw i obietnic ze strony PO, PiS, PSL, SLD i również nie wybierze żadnej z tych partii. Oddam swój głos na partię Kongres Nowej Prawicy, która ma bardzo ciekawy program i szanuje kobiety! Oto deklaracja ideowa KNP: "Kongres Nowej Prawicy jest zarejestrowaną partią polityczną jednoczącą wysiłki obywateli Polski w dążeniu do rekonstytucji w Polsce norm i zasad cywilizacji łacińskiej. Cywilizacja łacińska wyrasta z greckiego umiłowania prawdy i piękna, rzymskich zasad prawa i praworządności oraz etyki chrześcijańskiej. Łączy nas pragnienie służby normom i zasadom wyrażającym moralnie słuszne zasady współżycia obywateli oraz maksymalny zakres wolności i odpowiedzialności obywateli w relacjach z organami władzy publicznej. Władza publiczna nie powinna być upoważniona do ordynowania norm moralnych, a jedynie do ich propagowania i skutecznej ochrony. Łączy nas przekonanie, że istnieje dobro obiektywne wyrażone zbiorem norm moralnych. Łączy nas przekonanie, że istnieją niezbywalne prawa przynależne osobie ludzkiej, rodzinie i narodowi oraz moralnie słuszne zasady sprawowania władzy. Prawa i zasady te są nadrzędne w stosunku do treści praw stanowionych i kompetencji władz publicznych. Jednostkę, rodzinę i naród a także religię, Kościół, moralność społeczną i kulturę uważamy za pierwotne i autonomiczne względem państwa, które winno im służyć zgodnie z wykształconymi przez wieki regułami. Łączy nas przekonanie, że w staraniach naszych ważniejsze są środki niż cele. Podstawowym środkiem w naszych staraniach i dążeniach jest upowszechnianie wiedzy o normach i zasadach łacińskiej cywilizacji oraz upowszechnianie postawy służby tym normom i zasadom. Szczególnym przedmiotem naszych starań jest przestrzeganie tych norm i zasad w tworzonych przez nas strukturach społecznych. Łączy nas przekonanie, że władze, a w szczególności władza ustawodawcza, winny powstrzymywać się przed ingerencją w obszar wolności człowieka wyznaczony przez prawa naturalne, chyba, że jest to niezbędne dla ochrony życia, wolności lub własności innych osób. Dotyczy to w szczególności praw rodzicielskich, swobody poruszania się, wolności gospodarczej, sumienia, słowa, nauki i umów. Wierzymy jednocześnie, że suwerenność Polski jest podstawową wartością polityczną i podstawowym warunkiem realizacji naszych celów. Wierzymy też, że skuteczność naszych starań w aktualnych uwarunkowaniach jest możliwa." Pozdrawiam i liczę na inteligentną dyskusję.

Gość w Polsce jest ponad 100 partii
I to, że nie głosuję na to, co nazywasz "bandą czworga" wcale nie oznacza, że muszę poprzeć Janusza Korwina Mikke, bo jest naprawdę duży wybór, tylko trzeba się trochę zainteresować. KNP nie leży mi zupełnie i sam fakt, że nie jest bandą czworga nie wydaje mi się wystarczającym powodem, żeby oddać na nich głos. janusz Korwin Mikke straszący bandą czworga zachowuje się według mnie prawie identycznie, jak Tusk straszący PiSem. "Warto na mnie głosować, bo tamci są jeszcze gorsi ode mnie". Wolę partie, które podają bardziej rzeczowe argumenty.

Gość MagdaWroclove
Kłania się czytanie ze zrozumieniem. Nie każę Ci głosować na niego, tylko przedstawiam swój głos oraz zapytanie na kogo zagłosujesz. Zatem, na kogo oddasz swój głos? Z tego co wiem, 3/4 partii z twojej listy już odpadło, bo nie udało jej się uzbierać podpisów. Partia KNP ma już zarejestrowanych 21 sztabów wyborczych i wszystko wskazuje na to, że będzie można zagłosować na nich w każdym zakątku Polski.

Gość nie zarejestrowali
21 list w ustawowym terminie a więc nie będa mogli wystawiac kandydatów w całej Polsce.

A gdzie napisałam, że mi każesz? Kłania się czytanie ze zrozumieniem. Napisałaś swoje zdanie, a ja je skomentowałam. Zamierzam zagłosować na przedstawiciela Partii Zielonych w wyborach do sejmu i na SLD w wyborach do senatu.

Gość albo będe po chińskiej
lub japońskiej. ale bez względu po jakiej stronie będe zawsze będę po stronie ROZUMU. to co bredzi sobie JKM nie jest obowiązującym prawem.

Gość albo będe po chińskiej
Rochu, dnia 05/09/2011, 17:17 1. Kurcze, to nie takie proste. Gdzieś tam jest termin dla PKW na wydanie zaświadczenia albo liczenie 3 dni. Czyli doniesienie podpisów w 21 okręgach powinno się odbyć do 28/29 sierpnia. To nie zostało zrobione. Ponoć komisja nie przyjmowała samych list bez podpisów. Czy dobrze mi się zdaje, ale właściwe było dostarczenie list z podpisami i ściemnioną ich liczbą (np. 20 podpisów na 2 strony A4 i pustej ryzy papieru, albo jeszcze lepiej 5000 podpisów, ale tych samych, żeby wyglądało, że podpisy są). Wtedy przyjęte byłyby listy, następnego dnia PKW odrzuciłoby 20 list za zbyt małą liczbę podpisów, ale one i tak weszłyby z automatu dziś?

Głosuj na pajaca w muszce, a za parę lat znajdziesz się w cyrku.

Gość MagdaWroclove
Głosuj na Tuska i Napieralskiego, będziesz w jeszcze większym cyrku, a po ulicach oprócz pedałów spacerować będą pedofile i dewianci z popędem seksalnym do rzeczy martwych oraz zwierząt.

Gość co w tym
złego, że po ulicach spacerują pedały?

Gość dlaczego mają spacerować
pedofile i inni zboczeńcy?

Gość mental cut
Korwin-Mikke jest jedynym politykiem, który przedstawia swoje poglądy w sposób tak prosty i klarowny.

Gość tyle że jego poglądy
nie przystaja do realiów.

Gość mental cut
yy??

Gość MagdaWroclove
www.polskawbudowie.info :)

Gość ciemno wszędzie głucho wszędzi
@ w Polasce jest ponad 100 partii. Jeśli jeszcze nie zauważyłeś/łaś, w cyrku to my żyjemy od 20 lat, więc człowiek w muszce w najgorszym wypadku może starać się zawrócić nas ku normalności. Ewentualne rządy starych komuchów z SLD, którzy przed siebie wystawiają dziś młode twarze, to jedynie gwarancja, że w cyrku nie będzie nawet śmiesznie, ale za to głodno.