Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurde nooooooooooooo czy to to

17tc i czuję kopniaczki?

Polecane posty

W sobotę weszłam w 17 tydzień i w ten dzień położyłam się płasko na plecach i leżałam. Widziałam dwa kopniaczki /to znaczy tak jakby ktoś mi skórę spod spodu palcem wypchał/. No i robię tak każdego dnia i nawet dziś i to samo raz z tej strony raz tam. Tak skóra faluje i czuć jak coś rozciąga od śrdoka. To nie gazy! Czy to możliwe że już czuję ruchy - ale tak an stojąco nie czuję. To moja pierwsza ciąża

3tygodnie temu na wizycie moje dziecko miało 8cm, więc teraz ma jakieś 11-12cm.

Gość gfxh
Najczęściej pojawiają się gdzieś między 14-18 tygodniem (zależy o tego jak wrażliwa jest mama). Polecam kalendarz ciąży na Linkbaby.pl. ktoś tam pisze w taki sposób jakby maluszek opisywał co się z nim dzieje. To bardzo ciekawy sposób. obaczcie http://linkbaby.pl/artykuly/kalendarz-ciazy/

Gość hmmmmmeee
wydaje sie z opisu ze to to :)

Ja własniepierwszd kopniaczki poczułam w 17tyg:) Tylko ze u mnie nic nie byo widac, jedynie czułam takie jakby bąbelki:) A widoczne kopniaki xzaczeły sie jakoś po 22tyg, wczesniej były tylko ja je czólam, potem po 20tyg jak sie położyło reke to już ktoś inny mógł poczuc:) Ahhh wspaniałe uczucie :)

Gość gfxh
Szkoda tylko, ze to tak krótko wszystko trwa :(. Potem rodzi się takie śliczniutkie maleństwo i pochlania cały czas, ale ja mimo to czasami tęsknię za tymi kopniaczkami

gfxh- Dokładnie mam to samo teraz:) a jak było w brzuch to sie chciało aby jak najszybciej czas zleciał do porodu:) Tak samo jak dziecko malenkie to chce sie aby szybko urosło, moj ma za 5 dni 11m-cy i tesknie za takim maleńkim Aleksanderkiem :)

Gość gfxh
Moje mają już 5 i4 lat. Właśnie poszli do przedszkola. Kilka dni temu robiłam porządki w szafie i znalazłam jeden z pierwszych kaftaników moich maluszków. Aż płakać się chce, że już nie są tacy malutcy. Z drugiej strony super się słyszy sto lat śpiewane przez nich

Tak, to możliwe. Ja też pierwsze ruchy poczułam w 17 tc, były to takie leciutkie bulgotki:) W ogóle ruchy dziecka to najprzyjemniejsza część ciąży, a potem tego brakuje:)

Gość yes ofcourse
mozliwe

Gość pierworodka listopadowa
ja pierwsze czulam w 16 tyg. ale to takie delikatne bylo, ze nie bylam pewna, czy to na pewno to :D w 19 juz czulam calkiem wyraznie a teraz (31tc) to czasem jak mala zasadzi mi kopa, to az mnie boli :D:D