Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wSciekła siostra

jak obronić sie przed maltretowaniem

Polecane posty

Gość wSciekła siostra

witam , szukam rady madrych kobiet.Mam siostre cudowną wspaniała kobiete ,która wpakowała sie w zwiazek z potworem ,facet ją bije -siostra nie chce słyszeć o porzuceniu tego gnoja a ja nie wiem jak jej pomóc - najlepiej byłoby ją ubezwłasnowolnić i zabrac do siebie .ale wg prawa nic nie moge.pomyślałam o paralizatorze ,żeby miała szanse sie wybronić lub uciec- w gre wchodzi dwoje dzieci , jak macie pomysły to czekam może uda sie jej pomóc zanim dojdzie do tragedii

Gość KOCHANA NIE MOŻESZ NIC ZROBIĆ
dopóki siostra sama nie poprosi o pomoc to możesz tylko przy niej trwać:( Taka jest prawda i takie prawo ...szkoda tylko ,że tak wiele kobiet zbyt póżno zgłasza przemoc domową ...Pogadaj z nia -niech spojrzy na to oczami swoich dzieci -one widzą i myślą !Ja miałam przyjaciółke ,która ukrywała to 7 lat ...aż w końcu dziecko sie wygadało i ona też zmądrzała dziś ma drugiego męża od 11lat -fajny i NORMALNY facet .. gorąco namawiam na rozmowe -może dzieci ją ruszą -one będą miały straszną tarumę w przyszłości i pretensje do niej ,że kazała im takie obrazki oglądać.🖐️

Gość wSciekła siostra
no tak ale siosta mieszka 1000 km od nas i jest z nim sam na sam kiedy dochodzi do przemocy - dopóki nie dojrzeje do odejścia to jest narażona na tego gnoja - chce jej wysłać w prezencie coś do samoobrony ,żeby mogła go potelepać pradem - w pomieszczeniu zamknietym jakos nie widze gazu itp. czy ktoś może poradzić co można legalnego i skutecznego kupić - broń palna nawet gdyby mogła ja miec to nie wchodzi w gre przy dzieciach- a co do glanowania :-) to już ma sztuczne zęby i nie pomogło - może na pół roku.

Gość gjhkcgkgkc
sory, ale najlepiej sie nie wpieprzaj, masz głupią siostrę, która najwidoczniej lubi wpierdol dostawać.

Gość wSciekła siostra
głupia nie głupia a ja co mam czekać na tel. bardzo nam przykro ale pani siostra nie zyje ? naljepiej sie odwrócić i nie widzieć!nie wtracac sie ! dobre!ona dopóki sie nie ocknie to nie odejdzie troche sobie poczytaj o maltretowaniu i strachu!

Gość no sorry ale osoba wyżej
ma rację :O zakład, że gdybym teraz powiedziała, że jadę po twoją siostrę i dzieci, zabiorę do innego miasta, załatwię dach nad głową i pracę, to ona i tak by się nie ruszyła z domu :O po prostu to lubi, takie baby też istnieją i nie ma co się podniecać... ale że pozwala niszczyć psychikę swoich dzieci, to jest niewybaczalne i to do niej będą miały pretensje, jak dorosną, bo ona jest matką i jej zadaniem jest je chronić do upadłego!

Gość wSciekła siostra
jednak na pewno jest ktoś kto wie jak jej przemówić do rozumu .napisać -dostaje wpier... bo to lubi- amatorska psychologia, SIOSTRA zgodziła sie na moja pomoc a to +, do odejścia( a raczej do wyrzucenia typa poza granice kraju-cudzoziemiec) musi dojrzeć, -HALO? JEST TU KTOŚ KTO SIE ZNA NA SPRZECIE DO SAMOOBRONY?nie pytam sie czy ale CZYM MA SIE OBRONIĆ?

Gość no sorry ale osoba wyżej
niczym się nie obroni, nawet najsłabszy facet jest na ogół silniejszy od kobiety :O dostanie w łeb zanim zdąży wyjąć paralizator, czy cokolwiek innego... ma wiać, wzywać policję, albo załatwić kolesiowi takie manto, że poleży pół roku w szpitalu i będzie miał czas na przemyslenia