Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DZIWNY E-MAIL

KTOS DOSTAL TAKIEGO MAILA?!

Polecane posty

Gość DZIWNY E-MAIL

WITAM chcialabym poznac wasze zdanie na temat tych maili ktore sie dostaje od kogos bogatego niby , ze spadek 10 mln itd ...zeby podac nr polisy 9ogolnie no kto dostal ten wie) moj maz wystawil dom na sprzedaz i dzieki temu wlasnie go znalazl ten milioner ze chce go kupic itd i do tego chce go uczynic spadkobierca, ze jest teraz w afganistanie ogolnie mail dlugi szczegolowy i rzeczowy moje pytanie brzmi; O CO CHODZI W TYM NIEWIEM -"LANCUSZKU" co to ma na celu? POZDRAWIAM

Gość powiem i ja.....
ja nie dostałam takiego maila ...ale na Waszym miejscu podeszłabym do sprawy super ostrożnie ...w zasadzie nie podejmowałabym żadnych rozmów odnośnie sprzedaży domu aż do spotkania w cztery oczy ...wtedy można omawiać szczegóły iść do notariusza itd.... ale ogólne moje wrażenie jest takie że to jedna wielka ściema i nie traktowałabym poważnie czegoś takiego

Gość golek
uwazajcie na to. tyle powiem.zadnego spadku nie bedzie. nie kupi tez domu.

Gość filipinka z budziwua
codziennie ktos o to tu pyta to spam , bedziesz musiała przelać jakies pieniądze na opłaty manipulacyjne żeby dostać kase a kasy nie dostaniesz nie wiem po co sie ludzie podniecaja tymi mailami, kazdy myśli że został wyróżniony i sie jara że dostanie forse ja to wyrzucam do kosza

Gość DZIWNY E-MAIL
tzn ja sie niczym nie jaram , nie , nie :) chodzi mi o to co ma na celu autor ? bo chyba nie to ze ktos uwierzy mu ze ma 10 mln $ a chce kupic domek letniskowy za 200 tys ;) chodzi mi tylko wlasnie o cel tych wynurzen autora , o czerwonym krzyzu , opusuje swoja sytuacje , prosi ze jesli nie wroci to zebysmy sie jego dziecmi zaopiekowali itd :) podpis captain hook czy jakos tam ;) aa!! i ze po pieniadze trzeba di hiszpani jechac ;)

Gość COs Takiego
Dear, I am Sam Gardner and i am a member of NATO-ISAF Task Force and Provincial Reconstruction Troops in Southern Afghanistan.I am a private buyer and want to buy your property.I am moving over to your country as the expiration of our service here and i need the property for a family use.I can pay for the property immediately.In line with my business and family interest in your country,i have a very confidential proposal for you. .... ?? to ja tez dostalam

Gość takie wiadomości wysyłane
są do naiwnych blondynek Z NK I FB po zdjęciach autor typuje naiwnych :D

Gość DZIWNY E-MAIL
:) po co sie "rzucasz" i jeszcze bzdury pleciesz ? pisze przeciez ze mamy dom na sprzedaz !!!! i on znalazl to ogloszenie w oto-dom ! i pisze do mojego meza a ja nie jestem blondynkom i mam 35 lat takze spokojnie ;) przeciez mowie wyraznie ZE SIE NICZYM NIE JARAM lecz zastanawiam sie na czym mialoby polegac " zrobienie nas w chooja"??? hmmm.. tu kawalek tresci mail jest strraszniee dlugi Based on the United states legislative and executive decision of pulling our troop out of here by the End of the year i have decided to contact you for this business opportunity and relationship. I want to inform you that I have in my possession the sum of USD 10.5 million, which I got from crude oil deals in Iraq. I deposited this money with a Red Cross Agent informing him that i am making contact for the real owner of the money and it is under my power to approve whoever comes forth for the money. I want to invest the money in a good business as soon as my service here ends,anyway you will advice me on that since I am not a business person.I am solely interested in making a life for my two daughters and therefore i shall require the service of a person who is trustworthy and sincere and i am going to make you the beneficiary of the money and allowing you to invest for my Kids in the event anything happens to me here.I am a America and an intelligence officer, so I have a 100% authentic means of transf

Gość huhyhythu
no ladnie:D

Gość o matko boska
chyba blondynkĄ :O

Gość o mja bozeee....
sorry, ale jezeli choc przez sekunde uwierzylas ,ze to moze byc rpawda to jestes super-naiwni- delikatnie to ujmujac. a co maja na celu takie maile? WYCIAGNIECIE OD WAS KASY!!!! jak odpwiecie to pozniej odstaniecie maila proszacego o WASZE DANE !!!!!

Gość DZIWNY E-MAIL
blondynkĄ ;) ja tylko pytam JAK KTOS MOGLBY POPRZEZ TAKIEGO MAILA WYCIAGNAC KASE???:) i przeciez tlumacze ze niewierze lecz zastanawiam soe na czym polega dowcip ;) czyli po co ktos uklada takie historie i rozsyla bo przeciez wiadomo ze nikt nie uwierzy w ta bajke ja pytam o cel

Gość aha ii ach
wywalam do kosza setki takich maili. Nie czytajac. :P

Gość o mja bozeee....
chodzi o roznego rodzaju oszustwa finansowe: podrabianie danych osobwych, otwieranie konta, jakies falszywe czeki itp.

Gość TYLKO PO CO
Znajomego siostra wysłała takiemu naciągaczowi 15 ty. Euro. Obiecywał jej milion dolarów, które rzekomo ma w walizce i chce przewieźć z Iraku do Anglii. Te pieniadze przekazała dla celnika, króry miał temu oszustowi załatwić, że nie będą mu sprawdzać bagażu na lotnisku.

Gość Mamiro
Ja dostałam dokłądnie TAKĄ samą treść, jak ta o siłach NATO - ISAF, słowo w słowo z tym, ze w odpowiedzi na moje ogłoszenie na Lento.pl o...ofercie wynajmu domu pod Warszawą, nie prezentowałam ani mojego, ani domu foty...tylko na samo ogłoszenie ten dziwny mail przysłał mi "Captain Little John", hahahahahaha...Ja powiem tak: oszuśc***prawdopodobnie jakaś Nigeria, Ghana...powielają ten sam mail i wysyłają łowiac naiwnych...to scammerzy. Zastanawiam się jak zaraportować taki przypadek? A, jeszcze jedno: pierwszy mail nadano z innego adresu poczty, na gmailu, drugi, ten obszerny mail przysłał ten oszust z jak sam określa "fresh adress"...i czeka na odpowiedź chyba 3, albo 5 dni...a cel jaki im przyświeca, o co pyta tu ktoś? oczywiscie, wtciągnięcie zarówno danych osobowych jak i co groźniejsze: żądanie kasy na opłaty manipulacyjne, hahahahahaa Tylko jakieś bambusy chyba mogły taką bzdure wymyślić, aby obiecywać nieznajomym na świecie 30% od ponad 10 mln dolarów, hahahahahahahaaaa....Śmierdzi szwindlem na kilometr!!!! Pozdrawiam...

Gość gość
Boże, co za debilka.

Gość gość
oszustwo, najlepiej zgłosić to na policje..błagam nie bądźcie naiwni, nie próbujcie tego sprawdzać bo możecie mieć duże problemy

Gość gość
z sex strona i ktos pisze ze sa tam wasze zdjecia i po zalogowaniu zobacze je bla bla Zasmiecona mam cala poczte